Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

«Παίζει» και σενάριο πτώχευσης

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Το μήνυμα που έφθασε τα ξημερώματα της Τρίτης στις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, που είναι φορτωμένες με τα ελληνικά -τοξικά πλέον- ομόλογα και στο διευθύνοντα σύμβουλο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα, από τις Βρυξέλλες, ήταν ξεκάθαρο, ωμό και εκβιαστικό: μέχρι αύριο (Τετάρτη) το απόγευμα πρέπει να μας ενημερώσετε αν μετέχετε εθελοντικά στο.....
κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 60%, ώστε να γλιτώσετε το 40% των ομολόγων που έχετε αλλά και την πληρωμή των CDS (ασφάλιστρα σε όσους έχουν ποντάρει στην πτώχευση της Ελλάδας).

Σε περίπτωση άρνησής σας να μετάσχετε εθελοντικά στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, κηρύσσουμε σε ανεξέλεγκτη πτώχευση την Ελλάδα, τα χάνετε όλα και πληρώνετε και κάποια τρισ. ευρώ στα ασφάλιστρα των κερδοσκόπων.

Εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον της Ελλάδας είναι αυτές οι ώρες που «οι ελέφαντες συγκρούονται στις Βρυξέλλες» όπως είπε χαρακτηριστικά κάποια στιγμή στους συνεργάτες του ο κ. Βενιζέλος.

Η Ελλάδα, η τύχη της οποίας αποφασίζεται για τα επόμενα τουλάχιστον 20 χρόνια, παραμένει στην άκρη και αναμένει τις αποφάσεις.

Παπανδρέου και Βενιζέλος είναι σε διαρκή τηλεφωνική επαφή με τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο και της Εθνικής κ. Ταμβακάκη, χωρίς όμως να μπορούν να τους δώσουν επακριβή στοιχεία για την εξέλιξη των γεγονότων και το σκληρό πόκερ που παίζεται μεταξύ Κομισιόν, ΔΝΤ και κεντρικών ευρωπαϊκών τραπεζών, γιατί απλά Παπανδρέου και Βενιζέλος δεν μετέχουν στα κέντρα αποφάσεων και ελάχιστη ενημέρωση έχουν για τις μυστικές επαφές πολιτικών και οικονομικών παραγόντων στον σκληρό πυρήνα της Κομισιόν.

Το newsbomb παρακολουθεί συνεχώς τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της Κομισιόν, στις αίθουσες όπου γίνονται οι κρισιμότατες συσκέψεις για το μέλλον της χώρας και θα σας ενημερώσει από ώρα σε ώρα για τις δραματικές εξελίξεις που αφορούν τη ζωή μας.

Θεσσαλονίκη:Η κρύπτη του Αγ.Δημητρίου

("Πατήστε" στις εικόνες για μεγέθυνση)

Το 1917 η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη κάηκε από μεγάλη πυρκαγιά. Όταν τον επόμενο χρόνο άρχισαν αναστηλωτικές εργασίες κάτω από το χώρο του ιερού ανακαλύφθηκε ένα από κρυμμένα μυστικά της πόλης, η Κρύπτη, η οποία σήμερα αν και....

βρίσκεται μέσα στην εκκλησία αποτελεί αρχαιολογικό χώρο που ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Η κρύπτη του ναού του Αγίου Δημητρίου, μετά την ανακάλυψή της (1918), παρέμεινε αρχαιολογικός χώρος. Μετά το 1950 μερικά από τα γλυπτά που διασώθηκαν από την πυρκαγιά τοποθετήθηκαν από τον Στ. Πελεκανίδη στους χώρους που περιβάλλουν την Κρήνη, σε μία προσπάθεια διευθέτησης του χώρου. Κατά το διάστημα 1985 - 88 έγιναν ανασκαφικές εργασίες στα βόρεια διαμερίσματα της Κρύπτης, εργασίες συντήρησης και οργανώθηκε η έκθεση αρχαιοτήτων που διασώθηκαν από την πυρκαγιά ή βρέθηκαν στις ανασκαφές.

Η είσοδος της κρύπτης βρίσκεται δίπλα από τον δεξιό πεσσό του ιερού βήματος και οδηγεί στο χώρο εκείνο που σύμφωνα με την παράδοση φυλακίσθηκε, μαρτύρησε και τάφηκε ο Άγιος Δημήτριος. Πρόκειται για το ανατολικό τμήμα του μεγάλου ρωμαικού λουτρού που βρισκόταν κοντά στην αγορά και το στάδιο για την εξυπηρέτηση των αθλητών.

Μια μικρή πόρτα στα δεξιά του ιερού σε μεταφέρει σε ένα κόσμο μυστηριακό. Η κρύπτη ήταν ο χώρος
των ρωμαϊκών λουτρών, τα οποία μπορεί σήμερα να βρίσκονται κάτω από την παλαιοχριστιανική εκκλησία του Αγίου Δημητρίου αλλά εκείνη την εποχή βρισκόταν στο ίδιο επίπεδο με το δρόμο που περνούσε πίσω από το σημερινό ιερό.





 Το μαρμάρινο Κιβώριο που βρίσκεται στο κέντρο της κρύπτης είναι το σημείο όπου έρεε το αγίασμα και το μύρο, από αγωγούς που ξεκινούσαν από το φρέαρ και από το κιβώριο του Αγίου καταλήγοντας στη μαρμάρινη φιάλη, η βάση της οποίας φαίνεται μπροστά στο Κιβώριο.
Στα μεσοβυζαντινά χρόνια η κιονοστήρικτη κρήνη των λουτρών μετατράπηκε σε κρήνη αγιάσματος από όπου έρεε το Άγιο Μύρο.

Μιά επίσκεψη είναι απαραίτητη.. Και μην διστάσετε αν βρείτε το πορτάκι κλειστό, σπρώξτε και η κρύπτη είναι μπροστά σας.....

visaltis.blogspot.

Πληροφορίες κειμένου :
.trivago.gr/
yougles.com/ 
.inad.gr/i


17.130 Αλβανοί παίρνουν σύνταξη απο τον ΟΓΑ !

 O OΓΑ ΕΚΟΨΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ 3.050  σε Αλβανούς που δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά! (Αλλά πώς τους χορηγήθhκε ; Δήμαρχοι και ανταποκριτές του ΟΓΑ στο κόλπο ! Θα πληρώσει κανείς Κουτρουμάνη ;)
Σε διακοπή της σύνταξης προχώρησε ο ΟΓΑ σε 3.050 περιπτώσεις  από την Αλβανία, επειδή δεν κατέθεσαν τα δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν μέσα στη νόμιμη προθεσμία.
ΣΥΝΟΛΙΚΑ 17130 ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ...ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΑ !!! Πότε πρόλαβαν αυτοί και δούλεψαν για να πάρουν σύνταξη απο τον ΟΓΑ ;
Τα παραπάνω κάνει γνωστά ο υπουργός Εργασίας...
και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη. 
  
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ στην ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επικαλούνταν καταγγελίες για «παράνομη είσπραξη συντάξεων του ΟΓΑ από λαθρομετανάστες». Παρέθετε μάλιστα και 15 ονοματεπώνυμα αλλοδαπών που λαμβάνουν συντάξεις του ΟΓΑ, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις

Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/10/17130.html#ixzz1buGCD3y5