Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Πείνα! 450.000 νοικοκυριά χωρίς εισόδημα! Στοιχεία σοκ της Τράπεζας της Ελλάδας

Πείνα, σύγχρονη κατοχή... Πώς αλλιώς να περιγράψει κανείς την κατάσταση που επικρατεί, όταν επίσημα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι περισσότερα από 450.000 νοικοκυριά δεν είχαν κανέναν εργαζόμενο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011. Και όταν στο αντίστοιχο διάστημα του 2010 ήταν περίπου 400.000, ενώ και εκείνοι που δουλεύουν αναμένεται να καταγράψουν μισθολογικές απώλειες φέτος κατά 6,3%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), στο πρώτο εξάμηνο του έτους το ποσοστό των νοικοκυριών που όλα τα μέλη του ήταν άνεργα ανήλθε στο 12,9%, ενώ ένα χρόνο πριν ήταν 9,8%.

Την ίδια ώρα, το μέλλον για την απασχόληση και τις αμοιβές προδιαγράφεται ζοφερό. Για το 2011 η ΤτΕ εκτιμά ότι οι μέσες ακαθάριστες πραγματικές αποδοχές στο σύνολο της οικονομίας (ιδιωτικός και δημόσιος τομέας) θα μειωθούν κατά 6,3%, ύστερα από πτώση 9,1% πέρυσι. Μάλιστα, στο πρώτο εξάμηνο του έτους οι αμοιβές των μισθωτών (σε τρέχουσες τιμές) μειώθηκαν κατά 9,4%, εξαιτίας τόσο της περικοπής των αμοιβών τους κατά 3,1%, όσο και των απολύσεων κατά 6,5%.

Η κατάσταση αυτή εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και το 2012, καθώς η ΤτΕ προβλέπει ότι το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος (δηλαδή το κόστος των επιχειρήσεων για κάθε προϊόν που παράγουν, με το μεγαλύτερο μέρος να αποτελεί το μισθολογικό κόστος) στο σύνολο της οικονομίας θα μειωθεί περαιτέρω κατά 2,7%.

Μαύρη η εικόνα και στη Δυτική Ελλάδα


Να σημειωθεί ότι το 2011 την μεγαλύτερη μισθολογική απώλεια φαίνεται πως θα καταγράφουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, καθώς οι μέσες ονομαστικές ακαθάριστες αποδοχές τους υπολογίζεται ότι θα μειωθούν κατά 7,9%. Αμέσως μετά, έρχονται οι εργαζόμενοι στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα (4,9%), στις τράπεζες (4,1%) και στον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα (1,7%).

Επίσης, εκτός από τις μειώσεις είναι σημαντική και η απώλεια των θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με την ΤτΕ, το ποσοστό ανεργίας και υποαπασχόλησης (περιλαμβάνονται και εκείνοι που εργάζονται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης επειδή δεν βρίσκουν εργασία πλήρους απασχόλησης) ανήλθε στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 στο 21%, όταν το ποσοστό ανεργίας ήταν 16,3%.

Η ΤτΕ κρούει μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου για την ενίσχυση της διαρθρωτικής ανεργίας, δεδομένου ότι οι μακροχρόνια άνεργοι (άνω του ενός έτους σε αναζήτηση εργασίας) αυξάνονται διαρκώς. Δηλαδή, προειδοποιεί για τον κίνδυνο της ταυτόχρονης ύπαρξης υψηλής ανεργίας, κενών θέσεων εργασίας και πληθωρισμού.

Η οικονομική ασφυξία των νοικοκυριών αντανακλάται και στη Δυτική Ελλάδα, με αποτέλεσμα τα λουκέτα των επχιειρήσεων και η εξαθλίωση συνανθρώπων μας να αποτελούν καθημερινό σχεδόν φαινόμενο...

Ναζιστική κυβέρνηση με δικτάτορα τραπεζίτη.

ΑΠΌ PERIPETON
Όταν πρίν από μια εβδομάδα είπα ότι θα είναι ο Παπαδήμος ο επόμενος πρωθυπουργός δεν το είπα ούτε επειδή είχα πληροφορίες ούτε επειδή αυτόν ήθελαν κάποιοι μέσα από τα κόμματα. Τον Παπαδήμα τον ...προωθούσαν οι δανειστές οι ίδιοι εφόσον είναι άνθρωπός τους, εδώ και πάνω από έναν χρόνο. Προσωπικώς, δεν ενδιαφέρομαι ούτε για φήμες ούτε για υποθέσεις και συναισθηματισμούς ή αφορισμούς. Προσωπικώς προσπαθώ να αναλύω τα πράγματα με βάση την λογική και μόνον.
Ο άνθρωπος που μαγείρεψε τα στατιστικά ώστε να μπει στην ΟΝΕ η Ελλάδα, ο άνθρωπος της FED και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όπως και τις τράπεζας της Ελλάδος (όλες ιδιωτικές τράπεζες που ανήκουν στις επενδυτικές και εμπορικές τράπεζες όλου του κόσμου) είναι πρωθυπουργός της Ελλάδος. Μέσα από μια διαδικασία τελείως αντισυνταγματική (μη πολιτικό πρόσωπο επιτρέπεται νά’ναι πρωθυπουργός ΜΟΝΟΝ σε περίπτωση που το πρώτο κόμμα δεν έχει αυτοδυναμία και ΜΟΝΟΝ μετά από πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος αυτού) οι τραπεζίτες επέβαλαν τον δικό τους άνθρωπο.

Η κυβέρνηση αυτή είναι δικτατορική από πολλές οπτικές γωνίες και η μεγάλη πλειονότητα του κόσμου δεν πρόκειται (δικαίως) να την αναγνωρίσει. Από αυτή την στιγμή και μπρος η αντίσταση κατά της κυβέρνησης αυτής με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ μέσον από τους πολίτες είναι όχι απλώς νόμιμη αλλά και υποχρεωτική κατά το Σύνταγμα. Οι άνθρωποι αυτοί σέρνουν πλέον την χώρα σε πολύ ακραίες και βίαιες καταστάσεις. Αυτό πιστεύω είναι συνειδητή επιλογή επειδή νομίζουν πως μόνον μέσω της βίας που αναμένουν να υπάρξει από τον λαό κατά της κοινοβουλευτικής δικτατορίας που έχει εγκαθιδρυθεί, θα μπορέσουν να επιβάλλουν την θέλησή τους για την κινεζοποίηση της κοινωνίας.
Μέχρι στιγμής έχω δυστυχώς επαληθευθεί σε ό,τι έχει συμβεί τα τελευταία 3-4 χρόνια. Μέχρι προσφάτως αισθανόμουν σαν Κασσάνδρα, φέροντας την κατάρα να μην με πιστεύει κανείς. Τους τελευταίους μήνες όμως βλέπω πως όλο και περισσότερο (ιδιαιτέρως νέος) κόσμος ξυπνάει και συνειδητοποιεί τι συμβαίνει στο παγκόσμιο οικονομικοπολιτικό σύστημα. Συνειδητοποιεί πως η δημοκρατία ήταν μια ψευδαίσθηση και πως πλέον οι ολιγάρχες δεν έχουν κάποιον λόγο να κρατούν καν τα προσχήματα. Το μέλλον θα είναι εκρηκτικό και οι αλλαγές ραγδαίες. Όμως το νερό έχει πλέον μπει στο αυλάκι. Οι νέοι που τόσο λοιδόρησαν οι προηγούμενες γενεές ως τεμπέληδες, απολιτικούς και απαθείς, αποφασίζουν σε όλον τον κόσμο πως θέλουν ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα χωρίς αρχηγούς και πεφωτισμένους δικτάτορες. Οι παλαιότερες γενεές έχουν δύο επιλογές. Είτε θα ενισχύσουν την συντήρηση και να προσπαθήσουν βίαια να διατηρήσουν τις ολιγαρχίες που ως σκοπό έχουν την κινεζοποίηση όλου του κόσμου, είτε θα κάνουν το θαρραλέο βήμα και επιτέλους θα μιλήσουν ανοικτά και θα παραδεχτούν πως εδώ και 3 δεκαετίες είχαν γίνει υποχείρια ενός ολοκληρωτικού συστήματος. Το μόνο βέβαιο είναι πως το παγκόσμιο αυτό καθεστώς θα καταρρεύσει υπό το βάρος της νέας γενιάς που πλέον ξέρει να ενημερώνεται, να ανταλλάσσει απόψεις, να σκέφτεται και να δρά.sxoliastesxw