Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Αγιος Νίκων ο μετανοείτε!

Αγιος Νίκων ο μετανοείτε!

Ο  Όσιος Νίκων γεννήθηκε σε ένα χωριό του Πόντου, κοντά στην Τραπεζούντα στις αρχές του 10ου μ.Χ. αιώνος. Ήταν γόνος επιφανών και ευσεβεστάτων γονέων και από μικρός ήταν αφοσιωμένος στα θεία με όλη του τη ψυχή,ακολουθώντας το παράδειγμα των γονέων του.
Σαν παιδί περιφρονούσε τις διασκεδάσεις, τους χορούς και γενικά τις κοσμικές τέρψεις της εποχής του και ζούσε βίο εγκρατή επιθυμώντας να αφιερωθεί στο Θεό.
Ο πατέρας του ήταν πολύ πλούσιος γαιοκτήμονας και θα μπορούσε να εξασφαλίσει στο γιο του όλα τα μέσα για μια άνετη ζωή.

Πλην όμως ο μικρός Νικήτας -έτσι ήταν το όνομα του Αγίου πριν γίνει μοναχός-θεωρούσε ως μάταια και απατηλά τα αγαθά του παρόντος κόσμου και επιθυμούσε την κατάκτηση της αιωνιότητος και της σωτηρίας, ψάχνοντας για την κατάλληλη ευκαιρία.
Μια ημέρα, λοιπόν, ο πατέρας του τον έστειλε ναεπισκεφθεί την αγροτική περιουσία του.
Η αφθονία των χτημάτων όμως δεν προξένησε καμιά ευχαρίστηση στην ψυχή του, αλλά αντίθετα η αθλιότητα την οποία παρατήρησε στους φτωχούς εργάτες, γέννησε μέσα στην ψυχή του ένα αίσθημα συμπαθείας μεν προς τους φτωχούς καλλιεργητές, και αποστροφής από την άλλη προς τη ζωή, του κόσμου και της ύλης.
Έτσι, εγκατέλειψε τα πλούτη, την οικογένειά του, την πατρίδα του, ακολούθησε δύσβατους δρόμους και έφτασε στο μοναστήρι της Χρυσής Πέτρας. Εκεί έλαβε το αγγελικό σχήμα του μοναχού και από Νικήτας ονομάστηκε Νίκωνας.
Στη μονή ο Νίκων προόδευε συνεχώς πνευματικά, τόσο με την προσευχή και τη μελέτη, όσο και με την εργασία και την εγκράτεια.
Η παραμονή του όμως δεν διάρκεσε πάνω από 12 χρόνια. Οι αναζητήσεις του πατέρα του τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το μοναστήρι και να διαμείνει για τρία ολόκληρα χρόνια σε τόπους έρημους και άγνωστους.
Στη συνέχεια ο Όσιος Νίκων αναλαμβάνει ιεραποστολική δράση, γίνεται μέγας κήρυκας του ευαγγελίου και συνισταμένη του κηρύγματός του είναι η μετάνοια. Σαν άλλος, λοιπόν, Ιωάννης Πρόδρομος, κήρυττε στα πλήθη και τους ζητούσε να μετανοήσουν. Γι' αυτό ακριβώς έλαβε και την προσωνυμία Νίκων "ο Μετανοείτε".
Ο Νίκων, αφού περιήλθε πολλές χώρες της Ανατολής, έφθασε στη νήσο Κρήτη, όπου παρέμεινε 7 χρόνια (962-969) και κατόρθωσε να οδηγήσει πολλούς από τους κατοίκους του νησιού στην αληθινή χριστιανική πίστη, ενώ έχτισε ναούς και εγκατέστησε ιερείς. Από την Κρήτη ο Όσιος πήγε στην Επίδαυρο της Αργολίδος και κατόπιν στην Αθήνα, όπου έτυχε καλής υποδοχής. Μετά πήγε στην Εύβοια, όπου έκανε πολλά θαύματα. Κατόπιν μετέβη στη Θήβα
<!--[if !supportLineBreakNewLine]--> <!--[endif]-->
και από εκεί στο κύριο μέρος της δράσης του την Πελοπόννησο. Πέρασε από την Κόρινθο, το Άργος, το Ναύπλιο, πήγε στη Σπάρτη όπου έχτισε δύο ναούς και κατόπιν μετέβη στη Μάνη, Καλαμάτα, Κορώνη, Μεθώνη και Μεσσήνη. Μετά κατευθύνθηκε προς την Αρκαδία, όπου κήρυξε για αρκετό καιρό και τελικά εγκαταστάθηκε στην πόλη των Λακώνων, στη Σπάρτη.
Στη Σπάρτη ο Όσιος ανέπτυξε αξιόλογη δράση, ενώ την απήλλαξε και από τη μάστιγα των Ισραηλιτών, που με την άσχημη διαγωγή τους επηρέαζαν τον πληθυσμό και αποτελούσαν εμπόδιο στην ηθικοπλαστική προσπάθεια που έκανε ο Νίκων. Επίσης έκανε και θαύματα.

Υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με την ίαση ασθενών που πήγαιναν σ' αυτόν ή που πήγαινε ο ίδιος σ' αυτούς, ενώ τα θαύματα συνεχίζονται και μετά τον θάνατό του, που τοποθετείτε το 998 μ.Χ..
Ο Όσιος Νίκων "ο Μετανοείτε", είναι ο πολιούχος και προστάτης της πόλεως της Σπάρτης και τιμάται με ιδιαίτερες τιμές από την τοπική μας Εκκλησία.

H vodafone συνεχίζει ακάθεκτη την αποδόμηση. Διαφημίζει τα greeklish στους νέους μας.


Πρέπει κάποια στιγμή να συνέλθουμε. Ζούμε σε ένα λήθαργο και νομίζουμε ότι τα πάντα γύρω μας είναι μια κινηματογραφική ταινία, η οποία δεν μας ενδιαφέρει πώς θα τελειώσει. Ίσως επειδή έχουμε αλλοτριωθεί τόσο πολύ από την τηλεόραση.
Δεν πρόκειται όμως για ταινία αυτά που ζούμε. Είναι η ίδια μας η ζωή την οποία πρέπει επιτέλους να πάρουμε στα χέρια μας.

Συνήθως πρώτα εξηγείς και μετά καταλήγεις στο παραπάνω εισαγωγικό σχόλιο.
Ας εξηγήσουμε τι γίνεται τα τελευταία χρόνια με την αποδόμηση που επιχειρεί, με μορφή ψυχολογικών επιχειρήσεων η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας vodafone, η οποία ζει και κερδοσκοπεί από τις δικές μας τσέπες, και τις δικές μας επιλογές.



2005 υπόθεση vodafone gate. Μια εταιρεία ανακαλύπτεται να καταγράφει τον πρωθυπουργό και όλα τα σημαντικά πρόσωπα της Ελλάδος. Ενώ αναζητούνται οι υπεύθυνοι τεχνικοί για να εξηγήσουν τι, πως, ποιός, πόσο, πόσα κ.λ.π, ο κατ΄εξοχήν υπεύθυνος Κώστας Τσαλικίδης, πριν προλάβει να τον ανακρίνει εισαγγελέας, "αυτοκτονεί"  κρεμασμένος από μια θηλιά, τον κόμπο της οποίας μπορεί να κάνει μόνο λοστρόμος ναυτικός με 20 χρόνια προυπηρεσία, και όχι υπάλληλος γραφείου.
Το τεράστιο σκάνδαλο το οποίο σε κάθε άλλη χώρα θα σήμαινε την διαγραφή της εταιρείας από τον χάρτη, τελικά δεν "ένοιωσε" απολύτως τίποτα, δεν καταδικάστηκε για την αποδεδειγμένη εγκληματική ενέργεια, και έτσι βρέθηκε ελεύθερη για να συνεχίζει μεθοδικά την αποδόμηση κυρίως των νέων, της Ελλάδας, της γλώσσας, και της ιστορίας μας.

Επιγραμματικά :

Απρίλιο του 2009 βάζει διαφημίσεις εντός της ελληνικής επικράτειας στα Αλβανικά (ΕΔΩ)

Ιανουάριο του 2010 ξεφτιλίζει την ελληνική επανάσταση του 1821 (ΕΔΩ)
Ιανουάριο του 2011 εμφανίζει σημαία της υποτιθέμενης ανεξάρτητης Κρήτης (ΕΔΩ)



Σήμερα Νοέμβριο του 2011 εμφανίζει ολόκληρη διαφήμιση όχι σε ελληνικά, αλλά σε φράγκικα greeklish, δηλητηριάζοντας και αποδομώντας τους νέους μας, και μαθαίνοντάς τους δημοσίως και επισήμως να ξεγράψουν την ευλογημένη ελληνική γλώσσα μας.
Υπάρχει κάποιος εκπαιδευτικός φορέας να ασχοληθεί; Υπάρχει εκκλησιαστικός φορέας να ασχοληθεί;
Υπάρχει πολιτικός φορέας; ιστορικός; δικηγορικός σύλλογος; εισαγγελέας;

Πριν απαντήσουμε όμως σ΄ αυτές τις ερωτήσεις και πριν κυνηγήσουμε ευθύνες σε άλλους όπως πανεύκολα ξεφεύγουμε από τις δικές μας ευθύνες, ας αναρωτηθούμε εμείς προσωπικά οικογενειακά τι κάνουμε.
Εμείς οι ίδιοι δεχόμαστε να πληρώνουμε να συντηρούμε και να "παχαίνουμε" μια τέτοια εταιρεία; Εμείς, τα παιδιά μας, τα μέλη της οικογένειάς μας;
Η λύση του προβλήματος είναι πανεύκολη και είναι στα χέρια μας.
Δείτε το νέα αποδομητική διαφήμιση της νεοεποχίτικης εταιρείας.