Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Οι 10 υψηλότεροι καταρράκτες στον κόσμο

Εντυπωσιάζουν με την ομορφιά τους. Δημιουργούν μια αίσθηση δέους μπροστά στη μαγεία της φύσης. Η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει τους δέκα υψηλότερους καταρράκτες στον κόσμο σύμφωνα με το site worldwaterfalldatabase.com που φιλοξενεί βάση δεδομένων για τα δημιουργήματα αυτά της φύσης.


10. Kjerrskredfossen - Νορβηγιά - 830 μέτρα




9. Browne Falls - Νέα Ζηλανδία - 836 μέτρα




8. James Bruce Falls - Καναδάς - 840 μέτρα


7. Puukaoku Falls - Χαβάη - 840 μέτρα


6. Vinnufossen - Νορβηγία - 860 μέτρα




5. Yumbilla, Catarata - Περού - 895 μέτρα


4. Oloupena Falls - Χαβάη- 900 μέτρα


3. Tres Hermanas, las Cataratas - Περού - 914 μέτρα




2. Thukela Falls - Νότια Αφρική - 948 μέτρα




1. Kerepakupai Merú - Βενεζουέλα - 979 μέτρα





ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΧΡΙΔΟΣ ΣΤΟ «ΙΝΤΡΙΖΟΒΟ» PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την zoiforos.gr   
Σάββατο, 21 Ιανουάριος 2012 11:25
Την μεταφορά του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος Ιωάννη, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στις Φυλακές «Ιντρίζοβο» των Σκοπίων, σε κελί υψίστης ασφαλείας αποφάσισαν οι αρμόδιες αρχές της γειτονικής χώρας. Σκληραίνοντας την στάση τους έναντι του Ιεράρχη του Πατριαρχείου Σερβίας και Κανονικού ποιμενάρχου των Σκοπίων, οι Αρχές προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου για το αν θα δικαστεί εκ νέου ο κ. Ιωάννης.

Υπενθυμίζεται ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων Ιωάννης καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση δύο ετών και έξι μηνών. Παραταύτα, όπως σημειώνουν συνεργάτες του, αυτή η ποινή και οι αιτίες της δεν αποτελούν λόγο για έναν τόσο αυστηρό εγκλεισμό και μια εξαιρετικά σκληρή μεταχείριση δεδομένου ότι άλλοι κρατούμενοι...
με πολύ μεγαλύτερες ποινές, απολαμβάνουν καλύτερες και ηπιότερες συνθήκες κράτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη, η απόφαση αυτή των Αρχών φέρεται να είναι αποτέλεσμα των πιέσεων και των απαιτήσεων της σχισματικής αυτοπροσδιοριζόμενης «Μακεδονίκης Ορθόδοξης Εκκλησίας» που – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – επέμεινε η κράτηση του κανονικού Ποιμενάρχου της χώρας να είναι ιδιαίτερα αυστηρή ώστε να καταστεί ιδιαίτερα δύσκολη η επικοινωνία του με τους συγγενείς και συνεργάτες του.