Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Πώς να μας κολάσουν.

Κάποτε ὁ ἑωσφόρος μάζεψε τοὺς δαίμονες καὶ τοὺς εἶπε: “Θὰ κάνουμε διαγωνισμό. Ὅποιος βρῇ τρόπο νὰ κάνουμε τοὺς χριστιανοὺς νὰ χάσουν τὴ σωτηρία τους, θὰ κερδίσῃ τὸ πρῶτο βραβεῖο”. Ὅλοι οἱ δαίμονες ἄρχισαν νὰ σκέφτονται. “Θὰ τοὺς βάλουμε νὰ μοιχεύουν”, εἶπε ἕνας ἀρχιδιάβολος. “Μπά, δοκιμασμένη συνταγή”, εἶπε ὁ ἑωσφόρος. ” Θὰ τοὺς βάλουμε νὰ βλασφημοῦν”, εἶπε ἄλλος. “Πολὺ μπανάλ!” εἶπε ὁ ἑωσφόρος. “Θὰ τοὺς βάλουμε νὰ λένε ψέματα”. “Αὐτὸ τὸ ἔκανα πρῶτος ἐγώ”, εἶπε ὁ ἑωσφόρος…Ἀπὸ τὴν τελευταία σειρὰ ἕνα μικρὸ διαβολάκι φώναζε “Ἐγώ, ἐγώ…θέλω κι ἐγὼ νὰ πῶ κάτι”.”Ἄει τράβα ἀπὸ ἐδῶ, τί νὰ μᾶς πῇς κι ἐσύ”, τοῦ ἀπάντησαν οἱ μεγάλοι. “Ὄχι, ὄχι, θέλω κι ἐγὼ νὰ μιλήσω”. Τέλος πάντων”, τοῦ εἶπαν, “ἄντε πὲς κι ἐσὺ νὰ δοῦμε τί θὰ πῆς”.
“Λοιπόν, ἀκοῦστε…
θὰ τοὺς ποῦμε ὅτι ὁ Χριστὸς εἶναι ὁ ἀληθινὸς Θεός, ὅτι ἡ Ἐκκλησία τὰ λέει ὅλα σωστὰ καὶ καλά, ὅτι τὰ μυστήρια σώζουν κτλ…” Στὸ ἄκουσμα αὐτὸ οἱ ἀρχιδαίμονες ἔφριξαν… “Εἶσαι τρελός; Τί εἶναι αὐτὰ ποὺ λές;” . “Σταθεῖτε!”, τοὺς ἀπάντησε, “δὲν τελείωσα…Θὰ τοὺς ποῦμε ὅμως συνάμα ὅτι ἔχουν ἀκόμη καιρό, γιὰ νὰ μετανοήσουν, ὅτι εἶναι ἀκόμα νέοι, ὅτι εἶναι ὑγιεῖς καὶ πώς, ὅταν γεράσουν, τότε νὰ ἀσχοληθοῦν καὶ μὲ τὴ σωτηρία τους…”. “Αὐτὸ εἶναι!”, εἶπε ὁ ἑωσφόρος…Καὶ τοῦ ἔδωσαν τὸ πρῶτο βραβεῖο!

ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ


Το χάραγμα έρχεται...



Ένας αριθμός για κάθε Έλληνα.Μοναδικός...

Συνήθισες με τις πιστωτικές κάρτες, και τις κάρτες αναλήψεως μετρητών.

Κατόπιν σού έφεραν το βιομετρικό διαβατήριο με ενσωματωμένο RFID chip.Το πήρες κι αυτό.

Μετά σου έδωσαν έναν Ενιαίο Κωδικό Αριθμό Μητρώου τον οποίο ονόμασαν ΑΜΚΑ.

Με αυτόν, λένε, θα παρακολουθούν τις συναλλαγές σου με γιατρούς, νοσοκομεία, εργοδότες, ασφαλιστικά ταμεία.


Τώρα λένε πως θα σού δώσουν κι έναν μοναδικό barcode για να τον κουβαλάς πάντοτε μαζί σου και μέσω αυτού να καταγράφεται κάθε αγορά σου. Από το περίπτερο μέχρι το ξενοδοχείο που πάς διακοπές.

Έτσι θα ελέγχουν κάθε σου κίνηση , με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής ,την καταπολέμηση τής γραφειοκρατίας και την διευκόλυνση του πολίτη .

Και για να μη μπλέκεσαι με πολλές κάρτες, ήδη προανήγγειλαν την θεσμοθέτηση τής «έξυπνης κάρτας πολίτη», στην οποία θα υπάρχει ,πιθανώς, ενσωματωμένος πλην τού ΑΜΚΑ και ο μοναδικός barcode για σύνδεση με το ΤΑΧΙS.

Όλα σε ένα που λένε.

Κατόπιν θα σου φορέσουν βραχιολάκι όπως κάνουν ήδη με τους κρατούμενους ή θα σε καλέσουν να «εμβολιαστείς» με το υποδόριο τσιπάκι ή τατουάζ τους, για να μη χρειάζεται να κουβαλάς την κάρτα που μπορεί να σου κλέψουν ή αντιγράψουν.

Όπως ακριβώς είχε γράψει με ένταση και πόνο ψυχής ο μακαριστός γέροντας Παΐσιος.

Γι αυτούς δεν είσαι πλέον ο Γιάννης Καραγιάννης, η Παρασκευή Παπαδοπούλου ή ο Δημήτρης Γεωργίου.

Είσαι ένας αριθμός, ένας φορολογούμενος καταναλωτής προϊόντων και υπηρεσιών. Ό,τι ήταν για τούς Ναζί οι κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Μόνο που το σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης το στήνουν με ευρωπαϊκή ευγένεια , πρόσχημα την εξυπηρέτηση του πολίτη και εργαλείο την τεχνολογική εξέλιξη.

Η προσωπική μας επιλογή και προτροπή είναι ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στις πολιτικές που θίγουν τον πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων και προσωπικών ελευθεριών και είναι ασύμβατες με την ορθόδοξη πίστη και παράδοση.

Αν θέλουν να μάς φορέσουν ηλεκτρονικό λουρί παρακολούθησης ας το κάνουν με τη βία, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής.

Δε θα βάλουμε μόνοι μας την κεφαλή μας στο ντορβά τους. Δε θα έχουν τη συγκατάθεση μας στις διαβολοδουλειές τους.

Όλοι στους δρόμους να τους διώξουμε με τις κλωτσιές -όπως έκαναν οι προπάτορες μας την εποχή του αρειανισμού, της εικονομαχίας, της κατοχής και της χούντας - πριν μας στείλουν αυτοί στον μπαμπά τους , τον εξαποδώ.

Με barcode οι αποδείξεις από το 2011

Μια κάρτα για κάθε καταναλωτή που θα σκανάρεται απλοποιεί τη διαδικασία καταγραφής των συναλλαγών

Σύστημα «barcode» για φορολογουμένους και αποδείξεις ετοιμάζεται να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η φοροδιαφυγή αλλά και να απλοποιηθούν, όπως λένε αρμοδίως, οι διαδικασίες καταγραφής των συναλλαγών μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων.
Οι φορολογούμενοι θα εκτυπώσουν από το σύστημα ΤΑΧΙS μια ειδική κάρτα η οποία θα φέρει ειδική διαγράμμιση (barcode) και αφού την πλαστικοποιήσουν θα τη χρησιμοποιούν κάθε φορά που θα αγοράζουν προϊόντα από επιχειρήσεις που έχουν το σύστημα τιμολόγησης με «barcode», όπως ισχύει σήμερα για παράδειγμα στα σουπερμάρκετ, στα πολυκαταστήματα, στα είδη ηλεκτρονικών ειδών κτλ. Αυτό αναμένεται να ισχύσει για συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν από το 2011 και όχι από εφέτος. Αλλωστε, οι αποδείξεις που θα συγκεντρώσουν το 2010 οι φορολογούμενοι για την εξασφάλιση του αφορολόγητου ορίου θα υποβληθούν στην Εφορία σε φάκελο με συστημένη επιστολή.

Σκανάρισμα
Σε κάθε αγορά που θα πραγματοποιούν οι πολίτες θα επιδεικνύουν αυτή την κάρτα στο ταμείο και ο υπάλληλος του καταστήματος θα τη σκανάρει μέσω ενός ειδικού μηχανήματος.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα ενημερώνονται μέσω ηλεκτρονικού δικτύου τα αρχεία του συστήματος ΤΑΧΙS για το ύψος της συναλλαγής και τα στοιχεία του συναλλασσομένου.
Η συγκεκριμένη κάρτα δεν θα είναι κάρτα πληρωμής, δηλαδή πιστωτική ή χρεωστική, αλλά κάρτα καταγραφής της συναλλαγής. Με αυτόν τον τρόπο οι φορολογούμενοι που θα πραγματοποιήσουν αγορές με την επίδειξη της κάρτας με διαγράμμιση barcode δεν θα χρειαστεί να αναγράψουν στη φορολογική τους δήλωση το ποσό των εν λόγω συναλλαγών καθώς το σύστημα ΤΑΧΙS θα γνωρίζει στο τέλος του χρόνου το συνολικό ποσό των δαπανών που έχουν πραγματοποιηθεί.
Ομως λόγω του ότι δεν διαθέτουν όλα τα καταστήματα σύστημα barcode στα ταμεία τους, το υπουργείο Οικονομικών μελετάει όλες οι αποδείξεις που εκδίδονται από επαγγελματίες και επιχειρήσεις να φέρουν ειδική διαγράμμιση με σύστημα barcode. Οι φορολογούμενοι όταν θα αγοράζουν ένα προϊόν θα μπορούν να λάβουν την απόδειξη με τη διαγράμμιση barcode και στη συνέχεια μέσω του κινητού τους τηλεφώνου να «σκανάρεται» η απόδειξη προκειμένου να καταχωρισθούν τα δεδομένα σε πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η διαδικασία αυτή, αν και ακούγεται πολύπλοκη, εκτιμούν στο υπουργείο Οικονομικών ότι θα διευκολύνει μακροπρόθεσμα τους φορολογουμένους να καταγράφουν όλες τις συναλλαγές τους με μεγάλη ακρίβεια και να μη χρειάζεται στο τέλος του έτους να περνάνε μίαμία τις αποδείξεις στις φορολογικές δηλώσεις αλλά να συνδέεται ο ηλεκτρονικός υπολογιστής με το ΤΑΧΙS και να γίνεται άμεση μεταφορά των δεδομένων στους κεντρικούς υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών.
...................

Συγκεκριμένα προτείνονται οι εξής εναλλακτικές και αλληλοσυμπληρούμενες δράσεις:

- Η ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων της απόδειξης από τις ταμειακές και συναφείς μηχανές. - Η ταυτοποίηση του φορολογουμένου με τη χρήση κάρτας γραμμωτού κώδικα (barcode).
- Η εύκολη σάρωση και εισαγωγή των στοιχείων της απόδειξης με την εκτύπωση σε αυτήν ειδικού γραμμωτού κώδικα.
- Η ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων των αποδείξεων από τους φορολογουμένους μέσω εξειδικευμένων εφαρμογών που έχουν ήδη αναπτυχθεί.

ΔΔΣΠ/ΓΕΕΘΑ: Σκοπιανοί με αλβανικά διαβατήρια έκαψαν την Πελοπόννησο το 2007!!!



«Ένα άκρως εμπιστευτικό έγγραφο, με τα επτά ονόματα των μελών της οργανωτικής ομάδας Σκοπιανών πρακτόρων με αλβανικά διαβατήρια, οι οποίοι ευθύνονταν για τις πυρκαγιές του 2007 στην Πελοπόνννησο, διαβιβάστηκε από την Διακλαδική Διεύθυνση Πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Ε.Μεϊμαράκη και από εκεί προωθήθηκε στον υπουργό Εσωτερικών, Π. Χηνοφώτη».



Αυτό αποκαλύπτει σήμερα, με καθυστέρηση 4,5 ετών βέβαια ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρωνας Πολύδωρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Δημοκρατία"

«Ένα πληροφοριακό σημείωμα των υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο εδόθη στις 17 Νοεμβρίου 2007 στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Μεΐμαράκη οι πυρκαγιές του θέρους 2007 σε σημαντικό αριθμό είναι έργο εξτρεμιστών Σκοπιανών, σε συνεργασία με αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων».

Μεταξύ της επταμελούς ομάδας που οργάνωσαν τις εγκληματικές αυτές πυρκαγιές είναι και κάποιοι αξιωματούχοι, επιχειρηματίες, αλλά και άνθρωποι που εμπλέκονται σε κυκλώματα ναρκωτικών.

«Στόχος των επιχειρήσεων ήταν η αποσταθεροποίηση και η αποδυνάμωση της πολιτικής της Ελλάδας και η δημιουργία πολιτικής αστάθειας εν όψει των εξελίξεων για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ», υποστηρίζεται στο ίδιο άρθρο.

Σημειώνεται, ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007 είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους 63 άνθρωποι και να κατακαούν 269 εκτάρια περίπου.

Να δούμε πότε θα βγουν στο φως και οι αναφορές για τα Δεκεμβριανά του 2008 και τον ρόλο των ξένων μυστικών υπηρεσιών στην υποδούλωση της χώρας από τότε μέχρι σήμερα...

Με την ευκαιρία αναδεικνύεται επιτέλους και ο κρίσιμος εθνικά ρόλος της Διακλαδικής Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών, η οποία υπάγεται απευθείας στο Γ.Ε.ΕΘ.Α. την αρχηγεία του οποίου στις πυρκαγιές του 2007 μόλις είχε αναλάβει ο αντιστράτηγος Δ.Γράψας, μέχρι τότε Α/ΓΕΣ.

Η «στρατιωτική Ε.Υ.Π.» διοικείται από υποστράτηγο (ή αξιωματικό αντίστοιχου βαθμού) και υπάγεται απ’ ευθείας στον αρχηγό Γ.Ε.ΕΘ.Α.

Η οργάνωση της υπηρεσίας περιλαμβάνει τέσσερεις βασικές διευθύνσεις. Τη διεύθυνση πληροφοριακής υποστήριξης τρεχουσών επιχειρήσεων, τη διεύθυνση συλλογής πληροφοριών (ΔΙ.Σ.ΠΛΗ.), τη διεύθυνση επεξεργασίας –πολιτικής- σχεδίων και εκμεταλλεύσεως(Δ.Ε.ΠΟ.Σ.Ε.) και τη διεύθυνση ασφαλείας -αντιπληροφοριών.

Το τμήμα επιχειρήσεων, συγκεντρώνει κρίσιμες πληροφορίες από «ανθρώπινη προέλευση»- HUMINT, δηλαδή από τους συνδέσμους ή συνεργάτες της υπηρεσίας, πληροφορίες εικόνων, στις οποίες περιλαμβάνονται εικόνες από δορυφόρους, αεροφωτογραφήσεις και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πληροφορίες ακτινοβολιών (από την καταγραφή του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, από κάμερες και ραντάρ των ενόπλων δυνάμεων, από τα δίκτυα πληροφοριών του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε., άλλες χώρες με τις οποίες έχουν συναφθεί διμερείς συμφωνίες, από καταγραφή δορυφορικών εκπομπών).

Είναι μία υπηρεσία κρίσιμη για την υποστήριξη του έργου των Ε.Δ. καθώς η ΕΥΠ πλέον έχει διαφορετικό προσανατολισμό και μόνο ένα τμήμα της ασχολείται με τα καθαρά εθνικά θέματα.

Περισσότερα για την Δ.Δ.Σ.Π. και το έργο που επιτελεί δεν μπορούμε να αναφέρουμε για ευνόητους λόγους...




Θα απαγορευτούν οι συναλλαγές σε ρευστό πάνω από 100 ευρώ(;) και μετά θα το πάνε στο 1 ευρώ;


Τον Φεβρουάριο του 2010 ο γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης όσων αφορά τις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ άλλων έγραψε και τα εξής:

«… α) Ήδη η σημερινή Κυβέρνηση δια του στόματος του Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου μας ανέφερε ότι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας μας, δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε από 1/1/2011 με μετρητά πέραν των 1.500€. Οποιοσδήποτε και για οποιαδήποτε αγορά ή πώληση παραλάβει χρήματα πέραν των 1.500€σε μετρητά, θα υπόκειται στις συνέπειες του Νόμου. Θα πρέπει όλοι οι πολίτες πέραν των 1.500€ να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική κάρτα χρήματος με το μικροτσίπ. Όλες οι πληρωμές ή οι αγορές πέραν των 1.500€ θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικού χρήματος. Επίσης αναλήψεις από την Τράπεζα πέραν των 1.500€ σε μετρητά δεν θα μπορούν να γίνονται. Για μεγαλύτερα ποσά είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική κάρτα χρήματος.
Δια του Νόμου αυτού σήμερα μας αναγκάζει η Κυβέρνηση να μεταφερθούμε άνω των 1.500€ σε μία άλλη μορφή του χρήματος, στο ηλεκτρονικό χρήμα, όπως από το 1982 είχαμε προβλέψει. Σίγουρα την επόμενη χρονιά με νέο Νομοσχέδιο θα καταργήσουν τα 1.500€και θα μας πουν ότι οποιαδήποτε πληρωμή η αγορά πάνω από 1€ θα γίνεται μόνον με ηλεκτρονικό χρήμα…».

Και αυτό έγινε πραγματικότητα. Δεν μπορούσαμε το 2011 να κάνουμε καμία οικονομική συναλλαγή με μετρητά πάνω από 1.500€. Θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε ή τραπεζική κατάθεση ή τραπεζική κάρτα.

Θα πάμε στο 1 ευρώ;

Τις ημέρες αυτές κυκλοφορεί μία επιστολή από τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γρηγόριο Νιώτη, που την έχουν υπογράψει μερικοί βουλευτές. Στο κείμενο που υπογράφουν οι βουλευτές ζητούν από τον πρωθυπουργό λόγω εκτάκτων συνθηκών, μεταξύ άλλων να ψηφίσει τα μέτρα που ζητά η τρόικα αλλά και ν’ απαγορευτούν οι συναλλαγές σε ρευστό άνω των 100€(!!!) για τα επόμενα τρία χρόνια! Θα μας πάνε στα 100 και μετά στο 1;

Πόσο δικαιώνεται και πάλι ο Γέροντας Νεκτάριος με όσα συμβαίνουν στις ημέρες μας, ενώ εκείνος ειδοποιούσε από το 1983, και πάλι το 2008 μας έλεγε τι θα γίνει την 5ετία 2010-15 και ότι έρχονται όλα αυτά τα δεινά και μάλιστα πολύ σύντομα;

Λοιπόν όπως καλά καταλαβαίνετε το νέο ψηφιακό χρήμα είναι ενεργό. Όποιος έχει αυτιά για να ακούει, ας ακούσει έστω και τώρα…