Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Απάντηση στην εταιρία "Νίκη Κουστένη & Σια Ο.Ε." για την βλάσφημη στολή του Ορθόδοξου Ιερέα.

Εχθές το απόγευμα έστειλα, όπως και πολλοί άλλοι αγανακτισμένοι Χριστιανοί, ένα μήνυμα διαμαρτυρίας προς την εταιρία   "Νίκη Κουστένη & Σια Ο.Ε" η οποία προμηθεύει στα καταστήματα Carrefour την βλάσφημη στολή του Ορθόδοξου Ιερέα για την περίοδο του καρναβαλιού(σχετικά εδώ  http://orthodoxy-rainbow.blogspot.com/2012/02/carrefour.html )
Σας παραθέτω το μήνυμα που τους έστειλα: "Θα σας παρακαλούσα θερμά να αποσύρεται από όλα τα καταστήματα τη βλάσφημη και ειρωνική  στολή του Ορθόδοξου Ιερέα. Είναι ντροπή να  κυκλοφορεί ελεύθερα  ένα τόσο βρόμικο και χυδαίο προϊών σε μία Ορθόδοξη Χριστιανική χώρα."


Και η απάντηση τους:  " Αγαπητε Κυριε,

Καλο θα ηταν να φροντισετε την πιστη σας να την διαδιδετε και να την στηριζετε και εσεις και οι φορεις της με αλλους τροπους περαν του εκφοβισμου της τιμωριας, της Κολασης και του μαρτυριου,μια και
οι προηγουμενοι ομοειδεατες σας,από τους οποιους ελαβαμε σχετικες επιστολες , ηδη κατεφυγαν σε «ενδικα μεσᨻ
Εάν θελετε να τιματε τον θεο της Αγαπης τον οποιον πρεσβευετε.
Οσον αφορα για την προσβολη των «θειων»συμβολων (προσοχη δεν απεικονιζουμε τον Χριστο τον Θεο η την Παναγια ) μπορειτε να ασχολειθειτε με αυτά καθεαυτα τα «συμβολα» και εσεις και η Εκκλησια οταν στους κολπους σας τρεφετε και συγχωρειτε κάθε λογης παιδεραστες,ανωμαλους αλλα και Παπαροκαδες  τους οποιους ενιοτε και καλυπτετε αλλα και ουδεποτε τιμωρειτε μην ψαχνετε αλλου που να εκβαλλετε τον θυμο σας και την απεχθεια σας εσεις οι
Ευαγγελιστες της Αγαπης….
Οσο για τη χωρα μας εχει και λιαν προσφατως αποφασισει,αν δεν το αντιληφθηκατε, να λεγεται Ευρωπαικη, πραγμα που μαλλον εσεις ως νεος Μαρκος ευγενικος υποθετω δεν επιθυμειτε,αλλα πρεπει να σεβαστειτε,οποτε ως χωρα  δεν μας προσδιοριζει Η Πιστη μας οσο οι δημοκρατικες μας αρχες μεσα στις οποιες είναι η ελευθερια της γνωμης που μεσα σε αυτην είναι και η σατυρα.Μια σατυρα που γεννησε το αρχαιο διονυσιακο Θεατρο που ηταν ο Προδρομος του σημερινου Θεατρου
Που θαυμαζει ολη η Ανθρωποτητα.Ξεχασα δε να σας πω ότι με την αναπαρασταση ενός συμβολου ουδολως προκυπτει βασφημια…ουδολως και χλευασμος.Ακομη δε περισσοτερο στη περιπτωση μας οπου απλα κατασκευαζουμε
μια φτηνωτερη εκδοση ενός ρασσου παππα.Εάν καποιος θα ηθελε να το διακωμωδισει θα μπορουσε να αγορασει και το προτοτυπο από τα Ιερατικα ειδη…στα οποια φυσικα δεν χρειαζεται καποιος να προσκομισει ουτε πιστοποιητικο
Ιερωσυνης ουτε αδεια εξασκησεως επαγγελαματος.
Σας ενημερωνω δε ότι τα Χριστουγεννα πουλαμε επισης Αγγελακια,βοσκους Μαγους αλλα και Παναγιτσες και Ιωσηφ να μας στειλλετε και τοτε εξωδικο μια και βγαζουμε και καλικατζαρους που ευτυχως των Φωτων ξαναγυρνανε στον κατω Κοσμο
Και μας αφηνουν εμας να μας ταλαιπωρουν αλλου ειδους Τρισκαταρατοι

Μην επιχειρησετε να μου απαντησετε ……δεν θα εχω άλλο χρονο για σας κανετε ότι σας φωτισει ο Θεος..

Κουστενης Αργυρης"


Αρχικά κύριε Αργύρη. Δεν στηρίζουμε την πίστη μας στο φόβο της κολάσεως. Η κόλαση λειτουργεί από μόνη της σαν φόβητρο για εκείνους που δεν ακολουθούν  τις εντολές του Θεού και καταχρώνται την  ελευθερία που Αυτός μας έδωσε. Εάν ο δικός σας νους γυρνάει γύρω από την κόλαση τότε φταίει κάτι μέσα σας και δεν φταίμε εμείς.  Ο Θεός Αγάπη εστί. 

Μην μας φορτώνεται άδικες και ανυπόστατες κατηγορίες. Το ότι ένα μέρος των Ιερέων η του Χριστιανικού λαού τυγχάνει να μην ακολουθεί τις εντολές του Κυρίου, αυτό δεν επηρεάζει καθόλου την ουσία της πίστης μας. Ο άνθρωπος έχει το ελεύθερο από τον Θεό να επιλέξει το δρόμο του, εάν θα γίνει καλός η κακός, είναι ελεύθερος να χειριστεί την ελευθερία του όπως θέλει. Εάν κάποιος την χειριστεί λάθος  και πέσει σε σφάλματα, δεν φταίει ο Θεός, αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος που το επέλεξε. Οπότε μην αναμιγνύεται  γενικά και αόριστα τις πράξεις των Χριστιανών με την ουσία της πίστης μας.  Βγάλτε πρώτα το δοκάρι από το δικό σας μάτι και μετά κοιτάξτε να βγάλετε το σκουπιδάκι από το μάτι του άλλου.  Γιατί δίνεται βάση μόνο στους  Χριστιανούς που δεν περπάτησαν σωστά την οδό του Κυρίου και δεν κοιτάτε και τους μεγάλους φωστήρες της πίστης μας όπως πχ τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. Μα γιατί σας κάθονται στο λαιμό και ανατρέπουν τις γενικές και αβάσιμες κατηγορίες σας ενάντια στον Χριστό. Κόβουν το μανιασμένο και φανατικό παραλήρημα σας ενάντια στην πίστη της Αγάπης και της Αλήθειας.
Ακόμη, όσων αφορά το συγκρότημα των "Παπαροκάδων"(Ελεύθεροι η πραγματική ονομασία του συγκροτήματος) λογικό είναι να σας κάθονται και αυτοί στο λαιμό μιας και τάραξαν τα ήσυχα(αλλά βαλτώδη) νερά σας με τα αφυπνιστικά και άκρως επίκαιρα τραγούδια τους όπως αυτό στον παρακάτω σύνδεσμο:

Αφήστε σε εμάς τους Χριστιανούς να αποφασίσουμε για το κατά πόσο είναι η όχι βλάσφημη η στολή που προωθείτε.  Το ότι δεν πιστεύεται στο Χριστό αλλά μας επιβάλλεται τα σατυρικά για τον Χριστιανικό κόσμο προϊόντα σας με το έτσι θέλω αποτελεί μία πράξη αντίθετη στην δημοκρατική ιδέα την οποία γέννησε η χώρα μας. Και από πότε κύριε, η Ελλάδα υποτάσσεται στην Δύση και στην Ευρώπη η οποία ανέκαθεν μας καταδυνάστευε και μας κοιτούσε με λαίμαργα μάτια; Από πότε η Ορθοδοξία, η οποία κράτησε ζωντανό το Ελληνικό πνεύμα κατά τον καιρό της τουρκοκρατίας(και πέρα από εκεί) παραγκωνίζεται για να αντικατασταθεί από τα φαντάσματα της Δύσης και από το Εβραϊκό κατεστημένο; Θα σας παραθέσω τα παρακάτω λόγια του Μακρυγιάννη προς αφύπνιση σας: "Ρωμαίγικον δεν φτιάχνεται χωρίς ούλλοι να θυσιάσουν αρετήν και πατριωτισμόν. Και χωρίς να πάψει η μέσα, η δική μας τυραγνία.
Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον."
Οπότε προσέχεται τι σκοπούς εξυπηρετείτε πριν να αρχίσετε να μιλάτε με μεγάλα λόγια για την Αρχαία Ελλάδα και να  κατηγορείτε την Ορθοδοξία η οποία κράτησε το φως της Ελλάδας αναμμένο και ολοζώντανο .  
Αυτά, να είστε καλά.


Χρήστος. Δείτε επίσης και το παρακάτω...
  

Οι αρχαίοι Έλληνες παρόλου που ήταν ειδωλολάτρες, είχαν περισσότερο σεβασμό από εσάς κ.Κουστένη που τους επικαλείστε. Διότι τιμούσαν τον "Άγνωστο Θεό", τον οποίο μετά καί γνώρισαν, ασπάσθηκαν κι έκτοτε λατρεύουν κι αγαπούν. Απόδειξις;
Γίναμε Ορθόδοξη Χριστιανική χώρα και χαρίσαμε Φως Χριστού και στον υπόλοιπο κόσμο!

Εσείς αν και γνωρίζετε την ύπαρξη του Θεού ( και μάλιστα πολύ καλά αφού εμπορεύεσθε πρόσωπα και πράγματα που Τον αφορούν ), παρόλα ταύτα δεν Τον τιμάτε με τον τρόπο που αναφέρεσθε σ' Αυτόν! Με τον τρόπο δε που απευθύνεσθε σ' αυτούς που Τον αγαπούν, καθώς και μ' αυτά που κάνετε,  δεν τιμάτε ούτε τους Λειτουργούς Του, ούτε κι εμάς τους πιστούς Του! Ενοχλείτε τόσους ανθρώπους και πειράζετε τον ίδιο τον Θεό, αλλά εσείς που είστε ένας, δε σηκώσατε τις ειρηνικές εκκλήσεις μας για σεβασμό, αν όχι στον Θεό που μπορεί να μην πιστεύετε, στον συνάνθρωπο και στα δικά του πιστεύω. Κατά τ' άλλα, αναφέρεστε στη Δημοκρατία! Δεν το αποδεικνύετε στην πράξη όμως.

Όσο για την Ευρώπη, πού ταιριάζει στο θέμα της πίστεως και την επικαλείστε; Μέχρι τώρα ξέραμε ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι ότι η υπακοή στις εντολές του Θεού χαρίζουν στον άνθρωπο όλα τα αγαθά, πνευματικά, ακόμη και υλικά ( «πρώτον ζητείτε την Βασιλεία του Θεού και την δικαιοσύνην Αυτού και πάντα ταύτα προστεθίσεται υμίν» ), μα πάνω απ' όλα χαρίζει σωτηρία ψυχής.
Εσείς βέβαια, απ' ό,τι φαίνεται, βάζετε πάνω από τις εντολές του Θεού, ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, τις οποίες απ' όσο φαίνεται υπηρετείτε δουλικά και στον έπακρον!

Παρεμπιπτόντως, ο Μάρκος ο Ευγενικός είναι Άγιος κι όχι σκέτο Μάρκος Ευγενικός και μάλιστα σπουδαίος και τρανός, γιατί μόνος του πάλεψε με τους αντίχριστους της εποχής του και με τα δαιμόνια που πολεμούσαν τον Χριστό και τους πιστούς Του. Εσείς με ποιού τό μέρος είστε; ( ρητορική ερώτηση, την απαντήσατε ήδη με τα γραφόμενά σας  και τα πεπραγμένα σας ). Κατά τ' άλλα… δε βλασφημείτε.


Όσο για τη σάτυρα, θέλετε να γίνεται σάτυρα δημοσίως επί χρόνια εις βάρος του πατέρα σας ή του παιδιού σας, να κερδίζουν πολλοί χρήματα από τον εμπαιγμό του προσώπου τους και να διακωμωδείται η παρουσία τους απ' τόν οποιονδήποτε; Εσείς γιατί το κάνετε αυτό στον Επουράνιο Πατέρα μας του οποίου τύπος είναι ο Ιερέας που τελεί τα Μυστήριά Του και ταυτόχρονα είναι και παιδί Του, καθώς κι όλοι αυτοί που επί χρόνια πλασάρουν στην αγορά τέτοια προϊόντα;

Σας ευχαριστούμε που μας κάνετε τη χάρη να πουλάτε Χριστούς και Παναγίες κλπ.  τα Χριστούγεννα, αλλά το κάνετε για τα χρήματα. Δε συνάδει στη μία γιορτή να εμπαίζετε τα Θεία και στην άλλη να τα ευλογείτε, όπως μέσα σ' έναν οχετό δε σώζεται κάποιος απο την ανυπόφορη δυσωδία, ακόμα κι αν φορέσει το ακριβότερο άρωμα!

Τέλος, δεν κατάλαβα πού πηγαίνει ο χαρακτηρισμός Τρισκατάρατοι! Στα Άγια Πρόσωπα; στους Ιερείς; ή στους πιστούς Ορθόδοξους Χριστιανούς;
Εμείς πάντως, σας ευχόμαστε καλή φώτιση, γιατί ο Θεός του μίσους και της τιμωρίας που εσείς χαρακτηρίσατε, μας έδωσε εντολή να αγαπάμε τους εχθρούς μας, να ευεργετούμε αυτούς που μας μισούν, να ευχόμαστε και να ευλογούμε αυτούς που μας καταρρώνται!
Κι οποιαδήποτε αντίδραση δέχεσθε, δεν είναι ένδειξη μίσους, αλλά αγάπης προς τον Θεό στον οποίο οφείλουμε τιμή και προσκύνηση κάθε στιγμή, πολλ δε μαλλον όταν βλασφημείται, καθώς  κι αγάπης προς τον πλησίον, ευχόμενοι να μετανοήσει για την αμαρτωλή ζωή και συμπεριφορά του.
"Ο Θεός θέλει πάντας σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν"
Σας ευχόμαστε λοιπόν, να γίνει το ίδιο και με εσάς!
ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ


http://orthodoxy-rainbow.blogspot.com/


Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Guardian: «Οι Υπουργοί Οικονομικών στο Eurogroup πρέπει να κάπνισαν κάτι πολύ δυνατό…»!



«Αυτό που κάπνισαν οι Υπουργοί Οικονομικών στο Eurogroup πρέπει να ήταν πολύ δυνατό» σχολιάζουν οι Βρετανικοί Guardian!

Στο άρθρο τους για το νέο πακέτο της Ελλάδας ύψους 130 δις ευρώ, που συμφωνήθηκε στο Eurogroup, με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να δώσουν μια εξήγηση για τα όσα περιλαμβάνονται μέσα στη συμφωνία.

Ο τίτλος τα λέει όλα: “το πακέτο των 130 δισ. για την Ελλάδα την αφήνει ανεξάρτητη μόνο στο όνομα.”

Μάλιστα, επισημαίνει ότι η συμφωνία αυτή έχει χτιστεί πάνω σε σαθρά θεμέλια, ενώ όλα γίνονται για να αποδείξουν ότι ο μηχανισμός του ευρώ δουλεύει κανονικά!

Επίσης, αναφέρει ότι τόσο το ΔΝΤ όσο και οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται με αυτά τα μέτρα που συνοδεύουν τη δανειακή σύμβαση, να φέρουν ανάπτυξη στην Ελλάδα μετά το 2014, κάτι το οποίο αναφέρει και για τους Έλληνες πολιτικούς οι οποίοι πανηγυρίζουν για την συμφωνία.

Και οι τελευταίοι, όπως λέει το άρθρο, ξέρουν καλά ότι η ανεργία θα αυξηθεί, η ύφεση θα ενταθεί και στις πλάτες του ελληνικού λαού θα προστεθεί ένα ακόμα τεράστιο δάνειο ύψους 130 δις ευρώ.