Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ στο απόσπασμα του ντοκυμαντέρ της Βουλής

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ στο απόσπασμα του ντοκυμαντέρ της Βουλής

Δυστυχώς  και εμείς  όπως και  το φιλικό μας ιστολόγιο "Αναβάσεις"  αναδημοσιεύσαμε  ένα  "ηχητικό ντοκουμέντο" στο οποίο υπήρχε όπως  λανθασμένα  πιστέψαμε η φωνή του  Γέροντος Παϊσίου.
Είναι αλήθεια ότι λάβαμε  μερικά e-mails τα οποία  μας πληροφορούσαν πως η φωνή στο video δεν είναι του Γέροντος Παϊσίου.
Οι "Αναβάσεις"  έκαναν επισταμένη έρευνα και ανακάλυψαν ότι όντως  ψευδώς έχει καταγραφεί ως ηχητικό ντοκουμέντο με την φωνή  του Γέροντος Παϊσίου.
Ευχαριστούμε  και συγχαίρουμε  τον διαχειριστή  των "Αναβάσεων" απο τις οποίες αναδημοσιεύουμε  την παρακάτω  σχετική ανάρτηση:






Στις 25 Φεβρουαρίου δημοσιεύσαμε στις Αναβάσεις ένα βίντεο ( Γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης. Σπάνιο ντοκυμαντέρ παραγωγή τηλεοράσεως της Βουλής) το οποίο είναι ντοκυμαντέρ και προέρχεται από παραγωγή της Ελληνικής Βουλής.

Μέσα σ΄αυτό το διάρκειας 55' λεπτών ντοκυμαντέρ και συγκεκριμένα από το 35.42' λεπτό έως το 38.07' λεπτό υπάρχει μαγνητοφωνημένη φωνή όπου σύμφωνα με το ντοκυμαντέρ ανήκει στον γέροντα Παΐσίο.

Το απόσπασμα αυτό δυστυχώς κυκλοφόρησε και στο διαδίκτυο αυτόνομο με τον τίτλο «ΦΩΝΗ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ» (http://www.youtube.com/watch?v=9ObwCoj-Vzw)  και δημοσιεύτηκε σε αρκετά ορθόδοξα και μη ιστολόγια.

Κατόπιν  υπεύθυνης έρευνας σε περισσότερα από οκτώ πρόσωπα τα οποία γνώριζαν  πάρα πολύ καλά και από πολύ κοντά τον γέροντα, σας ενημερώνουμε ότι δεν είναι η φωνή του γέροντος Παϊσίου.  
Μπορεί να είναι η φωνή ενός άγιου γέροντα αλλά δεν είναι του γέροντος Παϊσίου


Ίσως να μην τα γράφαμε όλα αυτά, αλλά επειδή έχει παρατηρηθεί μια έντονη  δραστηριότητα, αρχής γενομένης από το διαδίκτυο, προσβολής κυρίως του  προσώπου του γέροντα Παϊσίου, αισθανόμαστε την επιτακτική ανάγκη να το  κάνουμε.
Δεν πρέπει να ξεχάσουμε την ψευδή παρουσία του γέροντα Παϊσίου, η οποία  μας προέτρεπε να μαζέψουμε τρόφιμα για τον επικείμενο εντός 2 μηνών  πόλεμο. Δείτε:  Περί εμφανίσεων του γέροντος Παϊσίου, προφητειών και προτροπών

Υπάρχει ακόμη μια έντονη προσπάθεια κάποιοι να παρουσιάσουν μια  σύγκρουση ανάμεσα σε γέροντες, όπως σύγκρουση του γέροντος Πορφυρίου με  τον γέροντα Παΐσιο, όπου όλες αυτές οι προσπάθειες αποσκοπούν στην  μείωση του προσώπου του γέροντος Παϊσίου, για να μας αποκαρδιώσουν και  να μας αποσπάσουν από τις διδαχές του, και κυρίως των επιστολών τους  όπως "Τα σημεία των καιρών".

Από την διαχείριση των Αναβάσεων