Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Η Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε τον σταυρό από το σήμα της για τα δισ.των Αράβων!


Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Florentino Perez τοποθέτησε την Πέμπτη τον θεμέλιο λίθο του “Real Madrid Resort Island”,ένα αθλητικό-τουριστικό κέντρο που θα εγκαινιαστεί το 2015 στο νησί  Ras Al Khaimah,ένα από τα επτά νησιά που σχηματίζουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.Η συνεργασία με τους Άραβες-οι οποίοι θα επενδύσουν πάνω από 1 δισ.ευρώ-θα φέρει τους διάσημους ποδοσφαιριστές της Ρεάλ πιο κοντά στους σχεδόν 150εκ.φάν της ομάδας στην ασιατική ήπειρο.
Ως δείγμα ευγνωμοσύνης και για να μην δημιουργήσει εντάσεις στον αραβικό κόσμο.ο Florentino Perez προχώρησε σε μία ανευ προηγουμένου κίνηση.Έβγαλε από το σήμα της Ρεάλ τον σταυρό που βρισκόνταν πάνω στο στέμμα!
Η« θυσία»δεν είναι ασήμαντη για τον μαδριλένικο σύλλογο,αφού ο σταυρός πάνω στο στέμμα υπάρχει από το 1920 όταν το επέτρεψε ο βασιλιάς Αλφόνσος ο ΧΙΙΙ.
Τα αστρονομικά ποσά όμως ''έπεισαν'' τον πρόεδρο να απαρνηθεί τα σύμβολά του.
Το αθλητικό-εμπορικό κέντρο θα αποτελείται εκτός από πολυτελή ξενοδοχεία και από εμπορικά κέντρα όπου θα πωλούνται διάσημες μάρκες και ένα μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.