Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΕΦΟΣΟΝ ΒΓΕΙ Ο ΑΘΕΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ . Ενημερώστε όσους ιερείς μπορείτε που ψηφίζουν με ελαφρά την καρδία στις εκλογές, και σε αυτούς που δεν ψηφίζουν ότι εφόσον ΒΓΕΙ Ο ΑΘΕΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Δείτε τις θέσεις του που δεν ακούγονται από τα κανάλια και τα ΜΜΕ αλλά μόνο το πρόσωπο του αντιμνημονιακού.

http://www.syriza.gr/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=1853&Itemid=170
Το εκλογικό πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.
(πατείστε εύρεση και βάλτε την λέξη ΕΚΚΛΗ και βρείτε ποιά η γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ για την εκκλησία).
ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥΣ :
Να καταργηθεί το ειδικό καθεστώτος φορολογικής ασυλίας των οικονομικά ισχυρών παραγόντων, όπως των εφοπλιστών και της Εκκλησίας.
Να αξιοποιηθούν κτήρια ιδιοκτησίας του Δημοσίου, των Τραπεζών και της Εκκλησίας, να αναμορφωθούν κατάλληλα για να στεγαστούν οι άστεγοι.
Διεκδικούμε τον εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος. Την συνταγματική κατοχύρωση και προστασία των δημόσιων αγαθών (παιδεία, υγεία, περιβάλλον, πρόνοια) και της δημόσιας περιουσίας, τον χωρισμό κράτους και εκκλησίας,

(Αν αντέχετε πατείστε στην εύρεση ΜΕΤΑΝ για να δείτε την θέση του για τους λαθρομετανάστες , ΕΝΝΟΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ )

Περαστικά μας με τα χάλια που ψηφίσατε και με τα χάλια που πάτε να ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές άν του δώσετε μεγαλύτερη δύναμη.
Αγαπητέ συνέλληνα που πιθανόν είσαι στο συσίτιο της εκκλησίας (και πιθανόν αύριο να είμαι και εγώ , άν υπάρχει συσίτιο), όταν εσύ δίνεις την δύναμη στον άθεο ΣΥΡΙΖΑ και τους εχθρούς της ΕΛΛΑΔΟΣ να αποδυναμώσουν την εκκλησία που τρέφει τόσο εξαθλιωμένο λαό ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ?

ΚΟΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΨΗΦΙΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ. ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ! ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΙΕΡΕΙΣ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ! ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ Η ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ , ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΩΓΜΟ.

Ο ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 'ΑΛΗΘΙΝΆ ΣΕΝΆΡΙΑ'


Γάμοι Ομοφυλοφίλων και ανταπόκριση Ορθοδόξων στην Αγγλία

Του Πρωτοπρ. Αναστασίου Δ. Σαλαπάτα
Η Αγγλία είναι μια χώρα που έχει μεγάλη ευαισθησία σε θέματα ομοφυλοφίλων.
Το θέμα που συζητείται ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι η πολιτική ένωση και πρόσφατα άρχισε να συζητείται και ο γάμος ομοφυλοφίλων.
Η πολιτική ένωση ομοφυλοφίλων επιτρέπεται στην Αγγλία από το 2005. Η Αγγλική Κυβέρνηση άρχισε ήδη από τις 12 Μαρτίου 2012 μια ανοικτή δημόσια συζήτηση για το θέμα της γαμήλιας (κι όχι μόνο πολιτικής) ένωσης ομοφυλοφίλων.
Στόχος της είναι η συζήτηση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2015, οπότε ελπίζει να αρχίσουν να τελούνται τέτοιοι γάμοι.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε δημοσκόπηση του Μαρτίου 2012 το 43% της κοινής γνώμης υποστηρίζει τους γάμους ομοφυλοφίλων, το 32% υποστηρίζει την πολιτική ένωση, ενώ το 16% είναι εναντίον.
Στην ίδια δημοσκόπηση διαπιστώθηκε πως 62% των ερωτηθέντων θεωρούν πως οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις έχουν την ίδια αξία με τις ετεροφυλοφιλικές.
Βέβαια η μεγάλη είδηση σε αυτή τη συζήτηση είναι η δυναμική (για πρώτη φορά στη σύγχρονη εποχή) ανταπόκριση όλων των Ορθοδόξων Δικαιοδοσιών που δραστηριοποιούνται στη Μεγ. Βρετανία, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ. Γρηγόριο, ο οποίος ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προεδρεύει του νεοσύστατου σώματος της Πανορθοδόξου Επισκοπικής Συνελεύσεως των Βρετανικών Νήσων και της Ιρλανδίας.
Η ανταπόκριση αυτή συνίσταται σε μια δισέλιδη επιστολή, μέσω της οποίας μεταφέρονται οι Ορθόδοξες απόψες προς τη δημόσια συζήτηση που με πρωτοβουλία της άνοιξε η Αγγλική Κυβέρνηση.
Ανάμεσα στις σκέψεις και στα επιχειρήματα που συμπεριλαμβάνονται στην εν λόγω επιστολή είναι και τα παρακάτω:
- Αναγνωρίζουμε ότι ζούμε σε μια πλουραλιστική κοινωνία και εκτιμούμε την παραδοσιακή ανοχή της Βρετανικής κοινωνίας.
-  Δεν μπορούμε να παραμένουμε αδιάφοροι στα εμφανή σημάδια των αρνητικών συνεπειών της αποδυνάμωσης της παραδοσιακής αντίληψης για την οικογενειακή ζωή.
-  Η πρόταση να δοθεί ισότιμη νομική θέση, στις ενώσεις ατόμων των οποίων η σχέση δεν ανταποκρίνεται στη φυσική συμπληρωματικότητα των ανθρώπινων φύλων, δεν μας βρίσκει σύμφωνους.
- Αν οι προτεινόμενες ιδέες αρχίσουν να ισχύουν στην πράξη, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα θεωρήσουν πως η αλλαγή αυτή στην κοινωνική δομή της Βρετανικής κοινωνίας, θα αυξήσει την αίσθηση του πνευματικού αποπροσανατολισμού που παρατηρούμε, βλέποντας αυτή τη χώρα, μαζί με τον υπόλοιπο Δυτικό κόσμο, να απομακρύνεται από τις πνευματικές ρίζες της Χριστιανικής Παράδοσης.
- Πιστεύουμε πως οι υπάρχουσες βιολογικές και φυσικές διαφορές ανδρός και γυναικός είναι ουσιαστικά στοιχεία για τη γαμήλια σχέση.
-  Στο όνομα των Ορθοδόξων Χριστιανών αυτής της χώρας, μαζί και με εκείνους που είναι μέλη άλλων θρησκειών ή και καμμίας, και οι οποίοι συμφωνούν με το όραμά μας αυτό, καλούμε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτό το άστοχο και περιττό εγχείρημα και να δώσει επείγουσα προσοχή σε πρακτικά μέτρα, που θα πρέπει να σχεδιασθούν με σκοπό την ενίσχυση του γάμου και της οικογενειακής ζωής, τα οποία κατανοούμε ως απαραίτητη βάση για μία υγιά και δίκαιη κοινωνία.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες

Παναγία Γλυκοφιλούσα
Ι.Μ.Φιλοθέου


Η μητέρα, που στην σκέψη όλων μας
Είναι συνώνυμο της αγάπης χωρίς αντάλλαγμα
Έχει σήμερα την "τιμητική" της.
Η μητέρα, που αγαπάει 365 ημέρες το χρόνο
Έχει αφιερωμένη για εκείνη 1  μόνο ημέρα
Για να "προλάβουμε" να της δείξουμε ότι την αγαπάμε.
Η μητέρα, που κανονικά έπρεπε να τιμάται κάθε μέρα
Γιορτάζει σήμερα όπως και όλοι οι άνθρωποι
Αφού όλοι είναι παιδιά κάποιας μάνας.
Σήμερα πρέπει όλοι να πούνε ευχαριστώ στη μητέρα τους.
Ευχαριστώ που με έφερες στον κόσμο, ώστε να δω το μεγαλείο Του.
Ευχαριστώ που με μεγάλωσες με τόση αγάπη.
Ευχαριστώ που μου έμαθες τι σημαίνει να είσαι καλός άνθρωπος.
Ευχαριστώ που μου έμαθες πως να προσφέρω και εγώ αγάπη γύρω μου.
Ευχαριστώ που όλο δίνεις, δίνεις, δίνεις, χωρίς να θέλεις να παίρνεις.
Ευχαριστώ για την τόσο ζεστή αγκαλιά και τα φιλιά σου.
Ευχαριστώ που είσαι πάντα δίπλα μου.
Ευχαριστώ που εσύ με στηρίζεις όταν δεν με στηρίζει κανένας άλλος.
Ευχαριστώ που ότι και να κάνω πάντα θα με αγαπάς.
Και για τα παιδιά που μεγάλωσαν και μεγαλώνουν χωρίς τη βιολογική τους μητέρα
Είναι τα πιο τυχερά παιδιά από όλα
Αφού μοιράζονται μαζί με τον Χριστό τη δική Του Μητέρα
Που έχει τη μεγαλύτερη αγάπη από όλες τις μητέρες του κόσμου για τα παιδιά της!
Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες!

Πηγή: http://agioritikesmnimes.blogspot.com/