Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

O ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ


 
ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ:
Η Ελληνική κυβέρνηση, επί Όθωνα, τον συνέλαβε το  1839 και τον καταδίκασε, αν και παντελώς αθώο, σε ενάμιση χρόνο φυλακή, με τη κατηγορία της «προδοσίας».


Μετά από 1,5 χρόνο τον ελευθέρωσαν και κατάντησε ζητιάνος στα σοκάκια του Πειραιά.
Η αρμόδια αρχή η οποία χορηγούσε πόστα είχε ορίσει μια ορισμένη μέρα στον ήρωα επαίτη μια θέση μια μέρα της εβδομάδος κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε (!) να επαιτεί κάθε Παρασκευή! Αυτή ήταν η ανταμοιβή του.  
ED2D30C6E99349F0BC04C4572BB4166C@userf51de91160

Όταν αυτά έφτασαν στα αυτιά του πρέσβη της Μεγάλης Δύναμης ( Ρωσίας), αυτός στάλθηκε από την Ρωσική κυβέρνηση του, στο πόστο όπου επαιτούσε ο μεγάλος οπλαρχηγός.


Μόλις ο Νικηταράς αντελήφθη τον ξένο 
μάζεψε αμέσως το απλωμένο χέρι του.

"Τι κάνετε στρατηγέ μου;" ρώτησε ο ξένος

"Απολαμβάνω ελεύθερη πατρίδα" απάντησε υπερήφανα ο ήρωας.

"Μα εδώ την απολαμβάνετε καθισμένος στον δρόμο;" επέμενε ο ξένος.

"Η πατρίδα μου έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά, αλλά έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πως περνάει ο κόσμος" απήντησε περήφανα ο Νικηταράς.


Ο ξένος κατάλαβε, και διακριτικά, φεύγοντας άφησε να του πέσει ένα πουγκί με χρυσές λίρες.

Ο Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγκί και φώναξε στον ξένο:" Σου έπεσε το πουγκί σου. Πάρε το μην το βρει κανένας και το χάσεις!!!"

Στις 25 (ή 27) του Σεπτέμβρη του 1849, ο γενναιότερος των γενναίων, πεθαίνει ξεχασμένος, τυφλός και πάμφτωχος.

Αυτή ήταν η ελληνική υπερηφάνεια που έκανε την Ελλάδα ελεύθερη.

και...
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΤΩΝ 45

Η Μιλένα Αποστολάκη
    Όχι, απλά.... ανήκει στους εκλεκτούς "εθνοσωτήρες" αυτού του τόπου.
    Κι όμως αποτελεί γεγονός, η Μιλένα Αποστολάκη είναι πλέον συνταξιούχος.
    Η τέως υπουργός του  Σημίτη που μας έκανε Ευρώ-κατόχους και πρώην «ιδιαιτέρα» γραμματέας του  μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου βγαίνει στη σύνταξη πρόωρα από την Ολυμπιακή με το νόμο που έφτιαξε η ΝΔ και που τροποποίησε πρόσφατα ο κολλητός της υπουργός,  A. Λοβέρδος...
    Η σύνταξη της εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 2.500 ευρώ/μήνα, με 21 χρόνια «υπηρεσίας» στην Ο.Α. Τώρα, πόσο συχνά επισκεπτόταν τη δουλειά... κανείς δεν καλοθυμάται, αφού η κ. Αποστολάκη χρόνια τώρα ασχολείται αποκλειστικά με τα της πολιτικής ζωής του τόπου. Όταν όλοι εμείς οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί με 40 χρόνια υπηρεσίας θα πάρουμε -αν ποτέ πάρουμε- 850 Ευρώ κι αυτά στα 65...
    Τέτοια μάλιστα ήταν η λιγούρα της, που πίεζε συνεχώς το Λοβέρδο να «τακτοποιήσει» τους συμβασιούχους της Ολυμπιακής όσο πιο γρήγορα γίνεται.
    Το σχετικό νομοσχέδιο, βέβαια, το συνέταξε ο νεοφιλελεύθερος Χατζηγάκης ο οποίος, στα πλαίσια του πνεύματος του «νεοφιλελευθερισμού», έκρινε ότι πρέπει να ονομάζονται συνταξιούχοι των 2.500 ευρώ εργαζόμενοι που μετά βίας έχουν πατήσει τα 40 τους!
    Γι' αυτά φταίει πάλι το ΔΝΤ, ή τα λαμόγια που μας κυβέρνησαν μαζί με τους βολεμένους χειροκροτητές τους, αυτούς που έχουν τώρα το θράσος να κατεβαίνουν και να κλείνουν τους δρόμους για να υπερασπιστούν τα «κεκτημένα» τους;

 
   Αλλά βέβαια, όπως πολύ σωστά κάποιος είχε πει, "Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό".
    Τέτοια ξελιγωμένη γενιά ανθρώπων δεν έχει ξαναεμφανιστεί στην Ελληνική ιστορία. Κάπως έτσι καταλήγουν με τρεις και τέσσερις συντάξεις ο καθένας!
    Αφού έφαγαν το καταπέτασμα και μας φέσωσαν για διακόσια χρόνια, να δείτε που στο τέλος θα πουν ότι εμείς τους διαφθείρουμε!