Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Στο περίπτερο της ΔΗΜΑΡ στον Πειραιά, ένας παπαγάλος έκανε τα κακάκια του πάνω στον Εσταυρωμένο.

Πηγή: Olympia
Εάν νομίζετε ότι η καλύτερη στιγμή που θα μπορούσε να προσφέρει το κόμμα του κυρίου Κουβέλη ήταν το στιγμιότυπο όπου η κυρία Ρεπούση έκανε την ανάγκη της την στιγμή μνήμης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, είστε γελασμένοι.
Αποδεικνύοντας την δημιουργική φαντασία τους τα εκλεκτά μέλη της ΔΗΜΑΡ, ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Οι αριστερές ονειρώξεις του Ψαριανού με την Φεράρι, οι φαντασιακοί συνωστισμοί στην γενοκτονία της Ιωνίας και τόσα άλλα, θαρρείς ότι ωχριούν στο σκηνοθετικό δαιμόνιο
των απλών στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό που συνέβει στο εκλογικό περίπτερο της Δημοκρατικής Αριστερής παράταξης στον Πειραιά.
Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, δίπλα στην φωτογραφία του Κουβέλη,
βρισκόταν ένα κλουβί με έναν…πράσινο παπαγάλο!! Καμμία σχέση δεν μπορεί να έχει ο πράσινος παπαγάλος με τον Κουβέλη. Μόνο μία δημιουργική φαντασία θα μπορούσε να τοποθετήσει το ηλικιωμένο πράσινο πτηνό δίπλα στην φωτογραφία του μεγάλου ηγέτη.
Το πιο περίεργο όμως, είναι ότι στον πάτο του κλουβιού, εκεί δηλαδή που ο παπαγάλος έκανε τα κακάκια του (ως γνωστόν δεν είναι μεμπτό, όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, ακόμα και η κυρία Ρεπούση κάνουν τα κακά τους, έστω και σε περίεργες στιγμές), βρισκόταν ο… Εσταυρωμένος!
Ένας πράσινος παπαγάλος στο κλουβί, να κάνει τα κακάκια του πάνω στον Εσταυρωμένο.
Δύσκολο να το συλλάβεις. Ασύλληπτο. Τι να σκεφτόταν άραγε ο δημιουργός της σκηνής.
Ότι οι πράσινοι παπαγάλοι έχουν χεσμένο τον Εσταυρωμένο και τους συμβολισμούς του;
Ρηχό. Αυτό είναι γνωστό από την εποχή του Κώστα Σημίτη, όπου οι πράσινοι παπαγάλοι ασελγούσαν σε οτιδήποτε συμβόλιζε Ηρωϊσμό, Σοφία, Αλήθεια. Ότι συμβολίζει ο Εσταυρωμένος δηλαδή.
Κρίμα που το σκηνικό δεν κράτησε για πολύ, αφού υπάρχουν άνθρωποι χωρίς φαντασία και χάλασαν το σκηνικό. Μαζί και τον ειρμό μας.
Όταν οι πράσινοι παπαγάλοι είναι πάνω, τα παλικάρια θα είναι στο έδαφος;
Ποιός ξέρει. Οι Δημοκρατικοί Αριστεροί στον Πειραιά πάντως, έχουν περίεργα γούστα γενικώς.

ΣΥΡΙΖΑ: Ομοφυλόφιλοι, λεσβίες, αμφιφυλόφιλοι, τρανς, έχουν δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή


ΣΥΡΙΖΑ: Δικαίωμα στην οικογένεια και για τους ομοφυλόφιλους


Να σταματήσει κάθε μορφή θεσμικών διακρισεων και ρατσιστικής βιας ενάντια τους ομοφυλόφιλους, τις λεσβίες, τους αμφιφυλόφιλους και τις τρανς, ζητεί με ανακοίνωσή της η επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.
 Ανακοινώνοντας την συμμετοχή της στο “Athens Pride 2012”, η επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι πρέπει «να διατρανωθεί για άλλη μια χρονιά η ανάγκη καταπολέμησης των διακρίσεων και προάσπισης του δικαιώματος στη διαφορετικότητα λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού» αλλά και για να μπορούν τα ομόφυλα ζευγάρια να δημιουργούν οικογένεια.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Με αφορμή τη διοργάνωση της ετήσιας αυτής σημαντικής εκδήλωσης, θεωρούμε ότι πρέπει να σταματήσει κάθε μορφή θεσμικών διακρίσεων αλλά και ρατσιστικής βίας ενάντια στους ομοφυλόφιλους, τις λεσβίες, τους αμφιφυλόφιλους και τις τρανς, και ότι τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή, όπως κάθε άλλο ζευγάρι που απαρτίζεται από ετερόφυλους συζύγους.
 Δυστυχώς, η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν προσφέρουν κανένα είδος νομικής αναγνώρισης στα ομόφυλα ζευγάρια».

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας προκειμένου να γίνει σεβαστή η αρχή της ισότητας και της ισονομίας σε όλες ανεξαιρέτως τις πτυχές της, ώστε οι ΛΟΑΤ (σ.σ. Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά άτομα) συμπολίτες και συμπολίτισσες μας να μην στερηθούν κανένα ανθρώπινο δικαίωμά τους, αλλά και να αναδειχτούν οι θετικές όψεις της συνύπαρξης μέσα από τη διαφορετικότητα».
newsit.gr

Η Δανία νομιμοποιεί (και) τον θρησκευτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Μία είδηση  που δημοσιεύθηκε μόλις χθες και που δεν θα έπρεπε να μας αφήσει ήσυχους για τις προθέσεις των αριστερών προοδευτικών σχηματισμών που θέλουν με την ψήφο των Ελλήνων να κυβερνήσουν τη χώρα για να εφαρμόσουν την αντιχριαστινακιή και αντεθνική πολιτική τους. Διαβάστε με προσοχή την πρόοδο της Δανίας και ας είμαστε έτοιμη και για την Ελλάδα μας (μη γένοιτο).



Η πρωτοπόρος στην αναγνώριση των δικαιωμάτων των γκέι Δανία υιοθέτησε νόμο ο οποίος επιτρέπει σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια να παντρεύονται με θρησκευτικό γάμο. Οι όροι είναι δύο και απλοί: να το επιθυμούν οι μελλόνυμφοι και να το αποδέχεται ο ιερέας που θα τελέσει το μυστήριο, με άλλα λόγια ο παπάς να μην έχει συνειδησιακές επιφυλάξεις.
Ο νόμος, τον οποίον παρουσίασε η κεντροαριστερή κυβέρνηση της χώρας, πέρασε με 85 ψήφους υπέρ, 24 κατά και δύο αποχές στην αποτελούμενη από 179 έδρες Βουλή.
Η Δανία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που επέτρεψε το λεγόμενο «συμβόλαιο κοινωνικής συμβίωσης» μεταξύ γκέι, το 1989. Αργότερα οι θρησκευόμενοι γκέι πολίτες της μπορούσαν να συμμετέχουν σε συμβολική τελετή ευλογίας της σχέσης τους από ιερείς της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας, αλλά μόλις τώρα αποκτούν το δικαίωμα ενός κανονικού και με πλήρη δικαιώματα θρησκευτικού γάμου. Το 2009 το κράτος νομιμοποίησε και την υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια ομοφυλόφιλων.
«Εδραιώνεται η ισότητα ανάμεσα σε ζευγάρια διαφορετικού φύλλου και σε ζευγάρια του ίδιου φύλλου. Εγινε ένα μεγάλο βήμα» δήλωσε μετά την ψηφοφορία η Μανού Σαρέεν, υπουργός Εκκλησιαστικών Υποθέσεων.
Ολα τα κοινοβουλευτικά κόμματα υπερψήφισαν το νόμο εκτός από το δεξιό εθνικιστικό Κόμμα του Λαού της Δανίας, το οποίο εκτιμά ότι «ως θρησκευτικός νοείται μόνον ο γάμος μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας».
Ο νόμος θα τεθεί σε εφαρμογή άμεσα, από τις 15 Ιουνίου.
πηγή: http://www.tovima.gr/world/article/?aid=461261&h1=true

Αποκεφαλισμός Χριστιανού στην Τυνησία

Αποκεφαλισμός Χριστιανού στην Τυνησία (βίντεο ΣΟΚ)

Η είδηση που ακολουθεί είναι συγκλονιστική και αληθινή. Ήδη εδώ και λίγες ώρες κάνει το γύρω του διαδικτυακού κόσμου. Αναρτήθηκε στο Middle East Forum στις 4 Ιουνίου 2012 και μεταφέρει την προβολή από την τηλεόραση της Αιγύπτου, ενός βίντεο από την Τυνησία, όπου κόβουν το κεφάλι ενός νεαρού άνδρα που έγινε χριστιανός. Διαβάστε σε μετάφραση την καταγραφή του φρικτού περιστατικού και αν αντέχετε, δείτε και το βίντεο. Μία άλλη μορφή δημοκρατίας και ελευθερίας... Και να σκεφτεί κανείς ότι η Τυνησία ήταν μία φιλελεύθερη προοδευτική χώρα, όπου οι μειονότητες απολάμβαναν την ελευθερία τους. Όλα όμως άλλαξαν πριν από περίπου ένα χρόνο με την "Αραβική Άνοιξη". Ο Θεός να μας προστατεύει όλους μας.

Το κείμενο είδηση σε μετάφραση στα Ελληνικά:


Ο παρουσιαστής φιλελεύθερου talk show Ταουφίκ Okasha προέβαλε πρόσφατα στο "Η Αίγυπτος σήμερα" ένα βίντεο στο οποίο μουσουλμάνοι αποκεφάλισαν ένα νεαρό για το έγκλημα της αποστασίας, στην περίπτωση αυτή, το έγκλημά του ήταν ότι ασπάστηκε τον Χριστιανισμό και αρνήθηκε να τον αποκηρύξει. Το βίντεο-ΠΡΟΣΟΧΗ είναι απίστευτα σκληρό-θα το βρείτε σε Link στη συνέχεια (η πραγματική εκτέλεση φαίνεται στο λεπτό 1:13 - 4:00). Για όσους προτιμούν να μην το δουν, μια περίληψη έχει ως εξής:
Ένας νεαρός άνδρας εμφανίζεται να κρατείται στο έδαφος από μασκοφόρους άνδρες. Το κεφάλι του έχει τραβηχτεί προς τα πίσω, με ένα μαχαίρι στο λαιμό του. Δεν προβάλλει κάποια αντίδραση, αλλά φαίνεται να υπομένει το μαρτύριό του. Μιλώντας στα αραβικά, ο ομιλητής που δεν φαίνεται, (ή κάποιος «αφηγητής»), ψάλλει μια σειρά από μουσουλμανικές προσευχές και δεήσεις, ως επί το πλείστον καταδικάζοντας τον Χριστιανισμό, στον οποίο, λόγω της Αγίας Τριάδας, αναφέρεται ως μια πολυθεϊστική πίστη: «Άφησε τον Αλλάχ να πάρει εκδίκηση για τον πολυθεϊστή αποστάτη». «Αλλάχ ενδυνάμωσε τη θρησκεία σου, να είναι νικηφόρα ενάντια στους πολυθεϊστές». «Αλλάχ, νίκησε τους άπιστους στα χέρια των μουσουλμάνων». «Δεν υπάρχει άλλος θεός, αλλά μόνο ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του»
Στη συνέχεια, με τις κραυγές «Allahu Akbar!» δηλαδή «Ο Θεός είναι μεγάλος!», άνθρωπος που κρατάει το μαχαίρι στο λαιμό του «αποστάτη» του αρχίζει να κόβει τον λαιμό του, ενώ το θύμα φαίνεται να παραμένει ήρεμο και να ψελλίζει μια προσευχή. Χρειάζονται περίπου δύο λεπτά για να κοπεί με αργές κινήσεις το κεφάλι του Χριστιανού, το οποίο στη συνέχεια το κρατάει ο δήμιος σαν πολύτιμο λάφυρο και ακούγονται Ισλαμικές κραυγές και συνθήματα για τη νίκη.
Εμφανώς ταραγμένος, ο παρουσιαστής Ταουφίκ Okasha, ρώτησε: «Είναι αυτό άραγε το Ισλάμ; Αυτό απαιτεί το Ισλάμ; Πώς το Ισλάμ σχετίζεται με αυτό το θέμα; ... Αυτές είναι οι εικόνες που διανέμονται σε όλα τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη και Αμερική… Μπορείτε να το φανταστείτε;» Στη συνέχεια, αναφορικά με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους της Αιγύπτου και τους Salafi, των οποίων η πολιτική επιρροή έχει αυξηθεί δραματικά στη χώρα, αναρωτήθηκε: «Πώς αυτοί οι άνθρωποι υποτίθεται ότι θα κυβερνούν;»
Στην πραγματικότητα, μόνο την επόμενη ημέρα ένας κορυφαίος ηγέτης του αιγυπτιακού κόμματος Salafi ανοιχτά δήλωσε ότι κανένας μουσουλμάνος δεν έχει το δικαίωμα να αποστατεί, ή να αφήνει το Ισλάμ, με βάση τις κανονικές θρησκευτικές εντολές, συμπεριλαμβανομένης της εντολής του Μωάμεθ, «Όποιος αφήνει την θρησκεία του, να τον σκοτώσεις.» Τα πιο έγκυρα και παραδοσιακά νομικά εγχειρίδια του Ισλάμ κάνουν ξεκάθαρο ότι η αποστασία είναι ένα θανάσιμο έγκλημα, που τιμωρείται με θάνατο.
Το πρώτο «δίκαιο χαλιφάτο», σύμβολο της μουσουλμανικής ευσέβειας και της αρετής, είχε δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που σφαγιάστηκαν, ρίχτηκαν στην πυρά, αποκεφαλίστηκαν ή σταυρώθηκαν, απλώς και μόνο επειδή προσπάθησαν να ξεφύγουν από το Ισλάμ. Σύμφωνα με την Εγκυκλοπαίδεια του Ισλάμ, το πιο έγκυρο σημείο αναφοράς για το Ισλάμ στην αγγλική γλώσσα, λέει «υπάρχει ομοφωνία ότι ο άρρεν αποστάτης πρέπει να θανατωθεί».

Το κείμενο έγραψε ο Raymond Ibrahim, αναπληρωτής ερευνητής στο Φόρουμ της Μέσης Ανατολής και έγραψε αυτό το κείμενο στα αγγλικά και το ανήρτησε εδώ: http://www.meforum.org/3256/tunisia-muslims-slaughter-christian-convert


Δείτε το φρικτό μαρτύριο του νεαρού Χριστιανού στο παρακάτω link, μόνο αν αισθάνεστε ψυχολογικά άνετοι για ένα τέτοιο φρικιαστικό έγκλημα: http://www.youtube.com/watch?v=I9984oQ8bKM

(Δείτε το όσοι αντέχετε γιατί σύντομα θα το αποσύρουν από το youtube)

Ὁ πρώην «Μηχανόβιος» καί νῦν Μοναχός πατήρ Σωφρόνιος

….. ζούσε την τρέλα της νεότητός του με μοτοσυκλέτα πολλών κυβικών και από ταχύτητα μέγιστη 150 χιλιόμετρα ανά ώρα πού ήταν ρυθμισμένη, μετά από μεταποίηση της μηχανής, έφτασε να τρέχει με 230 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Επιδιδόταν δε και σε αυτοσχέδιους συναγωνισμούς με άλλους παρομοίους του με μεγάλα χρηματικά στοιχήματα 400 και 500 χιλιάδες δραχμές.
Όμως ένα απόγευμα στους είδικούς δρόμους πού επέλεγαν να τρέξουν (τους υποτίθεται χωρίς μεγάλη κυκλοφορία αυτοκινήτων), κατά την ώρα ενός αυτοσχέδιου συναγωνισμού παρά την προσπάθειά του να αποφύγει ένα αυτοκίνητο, έγινε σφοδρή σύγκρουση και πετάχτηκε 10 μέτρα μακριά μέσα σε ένα χαντάκι έξω από το δρόμο.
Η μοτοσυκλέτα βεβαίως διαλύθηκε και ο ίδιος υπέστη θανάσιμα τραύματα.
Τον περισυνέλεξαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Μετά από την επιβεβαίωση των ιατρών, τον οδήγησαν κατευθείαν στο νεκροτομείο, όπου ένας νοσοκόμος – νεκροτόμος ανέλαβε να τον πλύνει και να τακτοποιήσει τα εγχυμένα σπλάχνα του προκειμένου να τον παραλάβει το γραφείο τελετών πού είχαν στείλει οι συγγενείς του.
Είχαν περάσει περίπου 8 ώρες από το συμβάν. Εκείνη την στιγμή ανοίγει τα μάτια του, σηκώνεται και κάθεται στο μαρμάρινο τραπέζι του νεκροτομείου. Ο νοσοκόμος έντρομος βάζει τις φωνές και αρχίζει να τρέχει προς την έξοδο πανικόβλητος.
Αμέσως καταφθάνουν οι ιατροί, τον παραλαμβάνουν και τον οδηγούν στο χειρουργείο όπου μετά από τις απαιτούμενες προσπάθειες «συναρμολόγησης» άρχισε να παρουσιάζει σημεία βελτίωσης.
Παρέμεινε αρκετό χρονικό διάστημα εως ότου θεραπεύτηκε πλήρως και εξήλθε από το νοσοκομείο υγιής. Στη συνέχεια δι΄ αγνωστους δι΄ ημάς λόγους, γνωστούς όμως εις τον ίδιον, εξεδήλωσε την επιθυμία να γίνει μοναχός!
Ο ίδιος διηγείται:… όταν μετά την σύγκρουση τραυματίστηκα θανάσιμα (κατά την δήλωση των ιατρών) ένοιωσα ότι βγήκα από το σώμα μου και αιωρούμενος πέρασα κατά περίεργο τρόπο ανάμεσα από μία κολόνα της ΔΕΗ χωρίς να συγκρουστώ μαζί της.
Στη συνέχεια βρέθηκα σε ένα περιβάλλον με μισοσκόταδο και τελείως κενό.
Ένοιωθα πανάλαφρος σαν πούπουλο να αιωρούμαι σ΄ αυτό το κενό και πολύ περίεργος για το πού βρισκόμουν και τι μου ειχε συμβεί.
Ενώ περιπλανιόμουνα για αρκετό χρόνο, άρχισα να διακρίνω μία φωτεινή γυναικεία μορφή να με πλησιάζει μέσα σ΄ ένα ολόφωτο λευκό νέφος. Όταν πλησίασε αρκετά διέκρινα ότι είχε μία υπερκόσμια γλυκιά έκφραση.
Αμέσως την συνέκρινα με τις αγιογραφίες πού είχα δει στους ιερούς ναούς όταν με πήγαινε μικρό παιδί η μητέρα μου και συμπέρανα ότι ήταν η μορφή της Ύπεραγίας Θεοτόκου.
… ήρθα για τα δάκρυα της μάνας σου…. εσύ θα ζήσεις, θα ζήσεις και θα Μας υπηρέτησης….
μού είπε με γλυκό και ειρηνικό ύφος και σιγά σιγά άρχισε να χάνεται.
Μετά από αυτό όλα σαν να έσβησαν, ένοιωσα να διαλύομαι και  μία δύναμη να με απορροφά με ορμή και να με κατευθύνει κάπου.
Αμέσως ένοιωσα σαν να ξύπνησα από λήθαργο. Βρέθηκα γυμνός με ένα πολυτραυματισμένο σώμα στο μαρμάρινο τραπέζι του νεκροτομείου, ενώ ταυτόχρονα άκουγα κάτι (σαν ουρλιαχτά) από έναν άνθρωπο καθώς απομακρυνόταν τρέχοντας προς την πόρτα…
Ο νέος αυτός μετά την πλήρη θεραπεία του, ηρθε στο Άγιον Όρος, στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, όπου συνάντησε τον ηγούμενο πατέρα Χριστόδουλο και αφού του διηγήθηκε το περιστατικό του ατυχήματός του εξεδήλωσε την επιθυμία να γίνει μοναχός.
Πράγματι εκεί ο γέροντας μετά την απαραίτητη δοκιμασία τον έκειρε μοναχό και του έδωσε το πατερικό όνομα «Σωφρόνιος».
Σήμερα είναι ένας ευλαβής μοναχός, ο οποίος δεν έπαυσε ποτέ να διηγείται την παράξενη συνάμα και ψυχωφελή αυτή ιστορία της ζωής του.
Στη συνέχεια αναχώρησε για ένα ησυχαστήριο στην Καστοριά όπου ήταν και η ιδιαίτερη πατρίδα του.
Πηγή: Αληθινές προφορικές διηγήσεις μετανοίας πού γράφονται για την ψυχική ωφέλεια των Ορθοδόξων Χριστιανών, Επιμέλεια Έκδοσης «Φίλοι Αγίου Όρους Λαμίας».

“Ἡ εὐωδιαστή Κάρα καί ὁ δύσπιστος μοναχός”

  Ο μοναχός Σάββας κατήγετο από το χωριό Μαζέϊκα των Καλαβρύτων. ‘Εκάρη μοναχός στο Κελί Άγιος Νικόλαος, εξάρτημα άλλοτε του παρακειμένου μονυδρίου του Ραβδούχου, σήμερα της Μονής Παντοκράτορος.
Ένα διάστημα κοινοβίασε ο μοναχός Σάββας στη Μονή Έσφιγμένου και είχε το διακόνημα του τυπικάρη. Διακρινόταν για το φιλακόλουθο, τη μεγάλη του ευλάβεια, την αντοχή στους σωματικούς κόπους και την υπομονή του.’ Εκείνο που τον ξεχώριζε πολύ, ήταν η μελέτη της Καινής Διαθήκης. Κάθε μέρα διάβαζε κι από ένα βιβλίο της. Άρα ο πατήρ Σάββας κάθε μήνα μελετούσε μια φορά, ολόκληρη την Καινή Διαθήκη.
Πολλές φορές, καθ’ ον χρόνο είχε την Καινή Διαθήκη και τη διάβαζε, έβγαινε πολλή ευωδία μέσα από τις σελίδες του βιβλίου. Ο ίδιος ο Κύριος του χάιδευε τις αισθήσεις, του χάριζε ειρήνη, του δώριζε αγιασμό και χαρίσματα πολλά.
Όταν προείδε τον θάνατό του, επέστρεψε στη μετάνοιά του. Οι παραδελφοί του και ο Γέροντάς του τον υποδέχθηκαν με πολλή χαρά, γιατί ποτέ δεν τους είχε στενοχωρήσει, παρά μόνο βέβαια όταν έφυγε για να ζήση ως ασκητής και ερημίτης.
Περιμένοντας τους Αγγέλους, τους Αγίους και την Υπεραγία Θεοτόκο να τον πάρουν μαζί τους στον ουρανό, παρεκάλεσε τους αδελφούς όλη την ημέρα και όλη τη νύχτα ένας-ένας να του διαβάζουν Καινή Διαθήκη και Ψαλτήρι, μέχρι να «κοιμηθή». Τόση ήταν η αγάπη του για τις Άγιες Γραφές, για τις επιστολές του ουρανού προς τον άνθρωπο! Άραγε, ο καθένας από μας, τι αγαπά περισσότερο;
Λέγει ο Κύριος κάπου: «Όπου γάρ εστίν ο θησαυρός υμών, εκεί εσται και η καρδιά υμών». Που είναι ο θησαυρός σου, άνθρωπέ μου; Εκεί είναι και η καρδιά σου. Του πατρός Σάββα ο θησαυρός ήταν στον λόγο του Θεού.
Μετά τρία έτη από τον οσιακό θάνατό του έγινε η εκταφή του και η κάρα του ευωδίαζε. Διαδόθηκε βέβαια το γεγονός και πήγαιναν πολλοί να την προσκυνήσουν.
Ένας δόκιμος μοναχός της συνοδείας νόμισε ότι οι Γεροντάδες, για να καυχηθούν ότι είχαν έναν άγιο μεταξύ τους, ρίχνουν άρωμα στην κάρα του. Την πήρε λοιπόν κρυφά και την έριξε στη στέρνα της Μονής βυθίζοντάς την με κάποιο βάρος.
Οι Γεροντάδες έχασαν την κάρα, δεν ήξεραν ποιος την πήρε και τί έγινε.
Άνω-κάτω το μοναστήρι…, τίποτα, δεν βρέθηκε. Άρχισαν να υποψιάζονται ότι κάποιος από τους μοναχούς που ήρθε για προσκύνηση, την πήρε και έφυγε. Στενοχωρήθηκαν οι καημένοι και έκαναν συνέχεια Παρακλήσεις.. .
Μετά από δώδεκα ήμερες έβγαλε ο δόκιμος την κάρα από την στέρνα και τον έπνιξε περισσότερο η ευωδία! Τρόμαξε, λοιπόν, πίστεψε ότι πράγματι πρόκειται περί αγίου μοναχού και ομολογώντας την πράξη του, ζήτησε έλεος και συγγνώμη.
Μέχρι σήμερα αυτή τη φήμη έχει ο πατήρ Σάββας: ότι υπήρξε ένας άγιος μοναχός, ένας όσιος, που αγαπούσε την μελέτη της Αγίας Γραφής μέχρι και της τελευταίας του πνοής. Η δε κάρα του εξακολουθεί και σήμερα να ευωδιάζει!

ΟΔΥΝΗΡΟ ΤΟ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Αρχίζει και αποδίδει οδυνηρά για τους Γερμανούς το εμπάργκο στα γερμανικά προϊόντα που έχουν κηρύξει οργανώσεις και φορείς:
Μείωση της τάξεως του 13%, η οποία αντιστοιχεί σε 5,1 δισ. ευρώ, εμφάνισαν οι γερμανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα το 2011, σύμφωνα με τον επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Φόλκερ Τράιερ.
Η μικρότερη ζήτηση αφορά στα οχήματα και τις μηχανές και βεβαίως απεικονίζει «την επώδυνη διαδικασία προσαρμογής στην Ελλάδα...
κια το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Ελλήνων κατά της Γερμανίας»,
δήλωσε ο Φ.Τράιερ στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.


Όπως σημειώνει η εφημερίδα, τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν πως οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την Ελλάδα έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2002 και έπεται συνέχεια, καθώς εντείνεται το αρνητικό κλίμα μεταξύ των καταναλωτών για τα γερμανικά προϊόντα.
Στην Ελλάδα το ρεύμα άρνησης αγοράς γερμανικών προϊόντων εντείνεται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα από τις πωλήσεις τροφίμων στα σούπερ - μάρκετ, μέχρι τα γερμανικά αυτοκίνητα που πλέον έχουν καταρρακωθεί οι πωλήσεις τους...
Για το 2012 υπολογίζεται ότι οι μειώσεις των γερμανικών εξαγωγών θα ξεπεράσουν το17% και το συνολικό ποσό τα 17 δισ. ευρώ. «Κομμένα πια τα δανεικά» λένε οι Γερμανοί, «κομμένα πια και τα γερμανικά προϊόντα» λένε οι καταναλωτές, όπου το σύνθημα είναι «Και το τελευταίο ευρώ οπουδήποτε αλλού εκτός από γερμανικά προϊόντα και χέρια »
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ 3 ΠΡΩΤΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ BARCODE ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ: 520