Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Απόσχιση της Κρήτης;

Δημοσιεύτηκε στις 19 Σεπ 2012 από
Υπάρχει μια «παλιά» ιστορία σχετικά με την απόσχιση της Κρήτης. Κυκλοφορούν χάρτες, σημαίες και διάφορα άλλα που έχουν σχέση με το «ανεξάρτητο κράτος της Κρήτης».
Πρόσφατα ανακάλυψα αυτό το περίεργο παιδικό βίντεο που μαθαίνει τους μαθητές τα διάφορα κράτη του κόσμου. Σε κάποιο σημείο αναφέρει την Κρήτη λες και είναι αυτόνομο κράτος. Η Ελλάδα αναφέρεται αρκετά πιο πριν.
Τι συμβαίνει άραγε; Πρόκειται για «σκοτεινές διαδικασίες» ή για απλό λάθος του κατασκευαστή του βίντεο;
Πηγή Νέμεσις Ραμνουσία

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ-Ἡ Παναγιά τοῦ ρωσικοῦ λαοῦ


Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Βλαδιμήρου(Vladimir)μια από τις πιο γνωστές εικόνες της Ρωσίας συνδέεται με τον ρωσικό λαό από τις απαρχές του ακόμα.Ο πιστός λαος την ευλαβείται πολύ ενώ η ιστορία της χάνεται στα βαθη των αιώνων.

Σύμφωνα με μια παράδοση πρόκειται για μια από τις εικόνες του ευαγγελιστου Λουκά η οποία βρίσκονταν στην Ιερουσαλήμ μέχρι το 450, όταν μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ότι ο πατριάρχης Λουκάς Χρυσοβέργης(1157-1169)την δωρησε στον κνέζη Γιούρι Βλαντιμίροβιτς Ντολγκορούκι ο οποίος την τοποθέτησε στο γυναικείο μοναστήρι του Βισεγκόροντ.Άλλοι λένε ότι η εικόνα ήρθε από την Κωνσταντινούπολη το 1130.
Αυτό πάντως που είναι βέβαιο είναι ότι το 1155 ο πρίγκηπας Αντρέι Βογκομπουλίσκι την μετέφερε στο Βλαντιμίρ όπου έχτισε έναν μεγαλόπρεπο ναό αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου για να τοποθετήσει την πολύτιμη αυτήν εικόνα,η οποία έμεινε στο Βλαντιμίρ τρεις αιώνες.

Σ’όλο αυτό το διάστημα η Παναγία δε σταμάτησε να ελεεί και να βοηθεί όσους επικαλούνταν τη βοήθειά της.Το ότι γλύτωσε ανέγγιχτη από μια φώτια που έκαψε τον καθεδρικό ναό,μετ’ότι γλύτωσε από την λεηλασία των Τατάρων,με τ’ότι συνόδευσε τον πρίγκιπα Ανδρέα στις μάχες που έδωσε κοντά στο Βόλγα με τους Βούλγαρους,αλλά και πολλά άλλα θαύματά, της έδωσαν τη φήμη της θαυματουργής εικόνας.

‘Όταν ο τρομερός Τιμούρ Λένκ επιτέθηκε στη Μόσχα το 1395,ο πρίγκηπας Βασίλειος Ντιμιτρίεβιτς και ο μητροπολίτης Κυπριανός,λιτάνευσαν την εικόνα για να σώσουν την πόλη.Η λειτανία κράτησε 10 ημέρες και στις 26 Αυγούστου 1395,χιλιάδες λαού την υποδέχθηκαν και την τοποθέτησαν στον καθεδρικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.Εκέινη τη στιγμή ο Ταμερλάνος κοιμόνταν στη σκηνή του και είδε ένα τρομερό όνειρο

Κατέβαιναν λέει από ένα ψηλό βουνό πολλοί αρχιερείς κρατώντας χρυσές ποιμαντορικές ράβδους και από πάνω τους στέκονταν μια γυναίκα μέσα σε μία λάμψη.Γύρω της αμέτρητοι άγγελοι κρατούσαν πύρινα σπαθιά.Ξαφνικά όρμησαν κατά πάνω του.Ξυπνώντας τρομαγμένος ρώτησε τους συμβούλους περί τίνος πρόκειται.Εκεινοι του είπαν πως ήταν η προστάτρια των Ρώσων,η Παναγία των χριστιανών.Ο Ταμερλάνος αποφάσισε υποχώρηση.


H Παναγια του Βλαδιμήρου(Γκαλερί Τρετιακώφ)
Το Χρονικό που αναφέρει το γεγονός κλείνει λέγοντας:«Και έφυγε ο Ταμερλάνος διώχνωντάς τον η δύναμη της Παναγίας.»Στο μέρος που ο λαός υποδέχηκε την εικόνα της Παναγίας του Βλαδιμήρου,χτίστηκε η Ιερά Μονή Σρετένσκι..Επίσης σ’αυτήν την εικόνα αποδίδονται οι νίκες των Ρώσων κατά των Τατάρων το 1408,1451,1459.Διάσημη είναι και η μάχη στον ποταμό Ugra,όταν στις 23 Ιουνίου 1480 ο Αχμέτ Χαν υποχώρησε μπροστά στον κνέζη Ιωάννη τον Γ,χωρίς μάχη.Όλος ο στρατός του κατελήφθη από έναν ανεξήγητο φόβο.

Ο Ναός της Κοιμήσεως στο Vladimir
Το 1480 η εικόνα μεταφέρθηκε οριστικά στη Μόσχα
Μετά τη συντήρηση της εικόνας από τη Σοβιετική κυβέρνηση το 1918 καθαρίστηκαν τα τεσσερα επιστρώματα που είχαν επιζωγραφιστεί και εμφανίστηκε η αρχική της μορφή.Έπειτα μεταφέρθηκε στο Μουσείο Ιστορίας της Μόσχας και από εκεί στην Γκαλερύ Τρετιακώφ,όπου βρίσκεται και σήμερα σ’ένα παρεκκλήσι.

 

http://proskynitis.blogspot.gr

Σεραφείμ Πειραιῶς: Γιατί κατέθεσα μήνυση κατά τοῦ ἔργου «Corpus Christi»


Σεραφείμ Πειραιώς: Γιατί κατέθεσα μήνυση κατά του έργου «Corpus Christi»
 Ο μητροπολίτης Πειραιώς  αποκλειστικά στο ΄΄ΒriefingNews΄΄εξηγεί γιατί προέβη σε αυτή τη κίνηση.
Μήνυση κατά του έργου «Corpus Christi» κατέθεσε ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ.
Ο κ. Σεραφείμ διεψεύσε ότι κατέθσε την επίμαχη μύνηση μαζί με βουλευτές της” Χρυσής Αυγής”.
Οι βουλευτές κ. κ. Χρήστο Παππά, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα, έμαθαν και ήρθαν μόνοι τους προς συμπαράσταση. Ο  Μητροπολίτης Σεραφείμ κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου για «κακόβουλη βλασφημία».
Ο Μητροπολίτης στην κατάθεση που έδωσε τόνισε πως «όλα τα βλάσφημα στοιχεία κατά του Ιησού Χριστού που παρουσιάζονται στην θεατρική παράσταση, προκαλούν ανατριχίλα αλλά και βάναυση προσβολή του ελληνορθόδοξου θρησκευτικού συναισθήματος».
΄΄Γιατί κατέθεσα μύνηση κατά του επίμαχου έργου΄΄
”Ζήτησα από την αρμόδια όργανα της πολιτείας  να εφαρμόσουν  τον ποινικό νόμο που προβλέπει το σεβασμό και προστασία της προστασία του θρησκευτικής   ειρήνης .Όταν εξυβρίζεται ο θεός μας τουλάχιστον είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε να εφαρμοστούν οι νόμοι του κράτους”.
Οι ενιστάμενοι τελούν σε αγνοούν του ισχύοντος  νομικού πλαισίου κατά στον καταστατικού  χάρτη της εκκλησίας της Ελλάδας 590 1977  ότι δεν απαιτείται η άδεια της εκκλησιαστικής αρχής για τη προσφυγή σε δικαστική προστασία και επομένως θεωρώ ότι πλήττεται βαναύσως η προσωπικότητα  μου εκ της αναποδράστως επερχομένης και στην ελαχιστότατα του ζημία εκ της απαραδέκτου και αισχίστης απομοιώσεως του θεανδρικού  προσώπου εις το οποίο ανήκει  όλη η ζωή μου.”, κατέληξε ο Ιεράρχης.
 
Αναδημοσίευσα από http://www.briefingnews.gr
 
 http://katanixis.blogspot.gr

Ο ΘΕΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ


Ο Ι.Σ.Κ.Ε. κατεβαίνει την Κυριακή στην πορεία κατά των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων

(Η φωτογραφία είναι από την περσινή πορεία κατά της Κάρτας του Πολίτη,
όπου σύμφωνα με την Αστυνομία ο κόσμος ήταν πάνω από 100.000)


Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.) ο οποίος εκπροσωπεί τις χιλιάδες κληρικών της Πατρίδος μας, ενημέρωσε την Πανελλήνια Κληρικολαϊκή Επιτροπή Αγώνος κατά της κάρτας του πολίτη – ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, ότι θα συμμετέχει στην μεγαλειώδη συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 στις 3:00 απογευματινή στο Πεδίον του Άρεως, με πορεία προς την Βουλή των Ελλήνων για επίδοση ψηφίσματος.
Επίσης το Ινστιτούτο Καταναλωτών (Ι.Ν.Κ.Α.) δήλωσε ότι θα συμμετάσχει και αυτό στη μεγαλειώδη συγκέντρωσή μας, καλώντας τους καταναλωτές να αντιδράσουν στα σκοτεινά σχέδια των αγορών.
Κλήρος και Λαός την Κυριακή υψώνουν δυναμικά τη φωνή τους προς την Κυβέρνηση και δηλώνουν:
ΟΧΙ σκλάβοι, δούλοι και γκαρσόνια των «συμμάχων» της Ευρώπης.
ΟΧΙ στην ενοχοποίηση και πτωχοποίηση των λαών.
Φταίνε οι κυβερνώντες και όχι οι λαοί.
ΟΧΙ στη Δικτατορία των Αγορών που με όργανό τους την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση απειλούν τη Ζωή, την Ελευθερία και την περιουσία του πολίτη.
ΟΧΙ στην νέα ηλεκτρονική Ταυτότητα – Κάρτα Πολίτη.
ΟΧΙ στην αριθμοποίηση του ανθρωπίνου προσώπου.
ΟΧΙ στην Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Πανελλήνια Κληρικολαϊκή Επιτροπή Αγώνος.
Πηγή άρθρου: www.freemonks.gr