Παράγραφος - σοκ στο 3ο Μνημόνιο: "Πρόσβαση στο νερό μόνο εάν το επιτρέπουν οι στόχοι"!
"Σε συμφωνία με τους στόχους της εθνικής πολιτικής, ο πληθυσμός θα έχει πρόσβαση σε βασικά δημόσια αγαθά (νερό, φυσικό αέριο, ηλεκτρισμό) και υποδομές που προτάσσει το εθνικό συμφέρον, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκεται σε συμμόρφωση με την συνθήκη της ΕΕ και τους αντίστοιχους δευτερεύοντες νομικούς κανόνες".
Tι εννοούν οι άνθρωποι; Δεν θα υπάρχει .πρόσβαση στο νερό, στο ηλεκτρικό, κ.α. από όλους, εάν αυτό δεν έρχεται σε συμφωνία με τους στόχους της εθνικής πολιτικής;
Και τι στόχοι είναι αυτοί δηλαδή; Να πεθάνουμε από αφυδάτωση; Να ζούμε στo σκοτάδι; Να ψοφάμε από το κρύο λογω έλλειψης θέρμανσης, οι περισσότεροι το έχουμε ήδη συνηθίσει από πέρσι. Η αφυδάτωση όμως δεν συνηθίζεται, έχει αυτό το κακό.
Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει απόλυτα στον κόσμο όλες αυτές τις βαρύγδουπες διατυπώσεις, καθότι φρόντισαν ο κόσμος να μην έχει παιδεία τόσα χρόνια ώστε να μην τις καταλαβαίνει. Ας τους τις εξηγήσουν με σαφήνεια και με απλά (παιδικά) ελληνικά, και ας αποφασίσουν μετά αν θα τους αρέσει η προοπτική να ζουν χωρίς νερό, και ρεύμα για να μείνουν στο ευρώ που οι ίδιοι δεν θα έχουν (ο κόσμος) καθότι θα βάζουν το χέρι στην τσέπη και θα πιάνουν το . παπούτσι.
Η ψήφιση των νέων -εξοντωτικών για το λαό- μέτρων του υποδουλωτικού 3ου Μνημονίου, όπως και του επαχθέστερου (μέχρι την επόμενη χρονιά, πάντα) κρατικού προϋπολογισμού των μεταπολεμικών χρόνων, είναι προ των πυλών.
Δεν πρόκειται απλώς για κάποιες νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, πρόκειται για την ολοκληρωτική μετατροπή της χώρας σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη και των εργαζομένων της σε σκλάβους του 21ου αιώνα, με αμοιβές των 200-300 ευρώ, χωρίς σύνταξη-ασφάλιση-υγεία-παιδεία, με ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου και των κρατικών υποδομών, χωρίς καν πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα! Εάν συμβαίνει κάτι άλλο με μεγάλη μας χαρά (και ανακούφιση) να διαψευστούμε.

: Μακελειό
Από το καλοκαίρι σχεδίασαν μέσω "ημερίδων διαβούλευσης" να δώσουν όλους τους υδάτινους πόρους της χώρας σε πολυεθνικές εταιρείες
(Ανάρτηση του ιστολογίου Οίμος Αθήνα από 03/07/2010)
 Παράγραφος   σοκ στο 3ο Μνημόνιο: Πρόσβαση στο νερό μόνο εάν το επιτρέπουν οι στόχοι!
Το σχέδιο για να παραδοθούν τα νερά της Ελλάδας έχει ως εξής :
Παραχωρούνται ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΡΑ (ΠΗΓΕΣ, ΠΟΤΑΜΙΑ, ΛΙΜΝΕΣ ) από τις Περιφέρειες ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ, η οποία με τη σειρά τα ΠΟΥΛΑΕΙ σε ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, που πλέον θα έχουν το απόλυτο μονοπώλιο, με ότι αυτό σημαίνει.
Ακούγεται μία από τις πολυεθνικές που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι η SUEZ.
Χρειάζεται γρήγορη ενημέρωση και δυναμική παρουσία στις ημερίδες ενημέρωσης, για τα «πλεονεκτήματα» της κεντρικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων της χώρας, που βέβαια όλοι μας τα φανταζόμαστε.