Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

10 από τα εντυπωσιακότερα ηλιοβασιλέματα σε ελληνικά τοπία...

 



Είναι ίσως η μοναδική ώρα της ημέρας που μπορεί να σε κάνει να σταματήσεις ό,τι κάνεις και απλά να την ζήσεις: Να την δεις, να την ανασάνεις, να την μυρίσεις. Η ώρα που τα πάντα γύρω μοιάζουν να ακινητοποιούνται αναμένοντας να τα λούσει το παχύρευστο μελί φως του ήλιου, που μας αποχαιρετά για άλλη μία φορά, όμως πάντα τόσο επιβλητικά σα να είναι η τελευταία...


Να είναι που το συνδέουμε πάντα με τα αρώματα του καλοκαιριού; Να είναι που συνήθως μας βρίσκει έξω και μας πιάνει στα πράσα ακόμα κι αν δεν το αναζητάμε; Να είναι επειδή, σχεδόν απ’όπου κι αν το κοιτάξουμε, βουτά στην θάλασσα βάφοντας την πλάση με τα πιο απίθανα χρώματα; Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το ελληνικό ηλιοβασίλεμα είναι μοναδικό και βρίσκει πάντα τον τρόπο να μας συγκινήσει.

Δείτε δέκα από τα εντυπωσιακότερα ηλιοβασιλέματα σε ελληνικά τοπία:


Ναός του Ποσειδώνα, Σούνιο

Το ηλιοβασίλεμα στον Ναό του Ποσειδώνα είναι τόσο επιβλητικό που θαρρείς πως θα εμφανιστούν ιέρειες πίσω από το κολώνες και θα απαγγέλουν αρχαίους ψαλμούς. 
 Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Στο έτσι κι αλλιώς εντυπωσιακό Ναυάγιο της Ζακύνθου, η φύση προσθέτει κάθε απόγευμα μερικές ακόμα μαγικές πινελιές. 
 Ρόδος

Τι παραπάνω μπορεί να ζητήσει κανείς από τις καλοκαιρινές του διακοπές; 
 Σάμος

Παράδοξο τοπίο σε παραλία της Σάμου: Η μισή πλάση μοιάζει να φλέγεται από την κάθοδο του ήλιου και η άλλη μισή να δροσίζεται από τον γλυκό παφλασμό των κυμάτων. 
 Νάξος

Πλήθος τουριστών συγκεντρώνεται κάθε απόγευμα στην Πορτάρα της Νάξου, για να αποχαιρετήσει τον ζωοδότη και να συνεχίσει την βραδιά στην υπέροχη Χώρα του νησιού.
 Πάρος

Μία ολοστρόγγυλη μπάλα φωτιάς ετοιμάζεται να κρυφτεί πίσω από τις Πόρτες της Πάρου
Θάσος 

Από την παραγωγή στην κατανάλωση, όσο προλαβαίνουν πριν πέσει ο ήλιος (φωτο: wunderground.com). 
Κρήτη 

Ο ήλιος και ο φάρος: Ή αλλιώς «όταν η φύση συναντά την τεχνολογία» (φωτο: Dimitris Varos, www.varos.gr). 
Κέρκυρα 

Σεληνιακό τοπίο στην παραλία Αχαράβη της Κέρκυρας (φωτο: Stathis Kouts, photosofgreece.blogspot.gr
Μετέωρα 

Το ηλιοβασίλεμα μπορεί να σε μαγέψει ακόμα κι αν δεν το ζήσεις σε θαλασσινό τοπίο. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι μοναχοί που ζουν στα Μετέωρα και απολαμβάνουν την εικόνα αυτή κάθε απόγευμα..
in2life 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου