Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Μαθητές, δάσκαλοι, γονείς: Ζητήστε να τοποθετηθεί ΣΤΑΥΡΟΣ επάνω στον Ιστό της σημαίας μας

 
 
Πριν μερικά χρόνια, η παρέμβαση ενός εκπαιδευτικού για την απουσία του σταυρού από τον Ιστό (κοντάρι) της Σημαίας στο σχολείο του, "ανάγκασε" τον τότε Υπουργό Παιδείας Γ.Παπανδρέου, να εκδώσει διευκρινιστική εγκύκλιο (ΙΒ/7541, 6/9/1996), με την οποία καλούσε όλες τις σχολικές μονάδες να μεριμνήσουν για την "άμεση τοποθέτηση σταυρού" επάνω σε όλα τα κοντάρια (ιστούς) σημαιών που υπάρχουν στα σχολεία .




Σε λίγες εβδομάδες τα σχολεία θα τιμήσουν την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Ας φροντίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς να κάνουμε έγκαιρα όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να υπάρχει ο σταυρός επάνω στο κοντάρι (ιστό) της σημαίας (που συνήθως βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας), όπως εξ άλλου προβλέπεται και από τη νόμο 851/1978 (άρθρο 2).
 
Ν 851/1978:Περί Εθνικής Σημαίας.
Αρ. 1
1. Η Εθνική Σημαία της Ελλάδος είναι κυανόλευκος, συγκείται εξ εννέα όσου πλάτους οριζοντίων ταινιών, αξ ων αι πέντε (50 κυαναί και αι τέσσαρες (4) λευκαί ούτως ώστε η άνω και η κάτω ταινία να είναι κυαναί, αι δε άλλαι εναλάξ λευκαί και κυαναί.

2. Εις την άνω προς τον ιστόν ή κοντόν υπάρχει όρθιος λευκός ισοκέραιος σταυρός εκτεινόμενος μέχρι των τεσσάρων πλευρών του περιέχοντος αυτόν κυανού τετραγώνου καταλαμβάνοντος εκ των άνω προς τα κάτω τρεις ταινίας κυανάς και δύο λευκάς.






Ας έχουμε επίσης υπόψη και τι απαγορεύεται για την Ελληνική σημαία (άρθρο 6, παράγραφος 9):

11. Η εθνική Σημαία:
α) Δεν ανακρεμάται επί εξωστών ή παραθύρων άνευ κοντού.
β) Δεν φέρει επ` αυτής τα διακριτικά Οργανώσεων, Οργανισμών, Συλλόγων, Σχολών ή Ιδρυμάτων ή οιανδήποτε παράστασιν.
γ) Δεν χρησιμοποιείται προς κάλυψιν αγάλματος ή προτομής. Εις την περίπτωσιν ταύτην δύναται να χρησιμοποιηθή ύφασμα με τα Εθνικά χρώματα,
δ) Δεν χρησιμοποιείται δι` οιονδήποτε διαφημιστικόν ή εμπορικόν σκοπόν.
ε) Δεν απορρίπτεται εις τα άχρηστα, αλλά αντικαθιστάμενη λόγω παλαιότητας, καταστρέφεται κατά προτίμησιν δια της πυράς.



Τα αφορώντα στην Εθνική Σημαία της Ελλάδας (χρώμα, μέγεθος, διαστάσεις, χρησιμοποίηση, περιορισμοί, κυρώσεις, κλπ.) καθορίζονται με τον Νόμο 851/1978 (ΦΕΚ 233 τ. Α’)
Παραθέτουμε ολόκληρη τη σχετική νομοθεσία:


 








Διαβάστε σχετική έκδοση για τη σημαία του ΓΕΣ εδώ

Βουλή: Άγνωστα τα ακριβή αίτια θανάτου του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

 



 

Πέντε χρόνια μετά την κοίμηση του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, αποκαλύπτεται ότι δεν υπήρξε έγγραφη παραγγελία για τη διενέργεια ιατροδικαστικής διερεύνησης στη σορό του
«Δεν υπήρξε έγγραφη παραγγελία για τη διενέργεια ιατροδικαστικής διερεύνησης (νεκροψιακή- νεκροτομική και εργαστηριακή) στη σορό του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου» και, συνεπώς, «η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια του θανάτου του, τα οποία αναγράφονται στο εκδοθέν πιστοποιητικό θανάτου που προφανώς συνετάχθη και υπεγράφη από ιατρό, που γνώριζε τη νόσο και την πορεία της».
Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, για το περιεχόμενο του οποίου ενημερώνει εγγράφως τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης. Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, σχετική με την κοίμηση του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλου.
Την ερώτηση αυτή ο βουλευτής την είχε απευθύνει και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, ο οποίος διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο ενημερώνει, μεταξύ άλλων, ότι στις 28 Ιανουαρίου του 2008, την ημέρα, δηλαδή κοίμησης του αρχιεπισκόπου, μετά από πρόσκληση παραγόντων της Αρχιεπισκοπής, σφραγίστηκε από την προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, η Αρχιεπισκοπική του κατοικία στο Παλαιό Ψυχικό, παρουσία του Αστυνομικού Τμήματος Ψυχικού, του ηγούμενου Ι.Μ. Πεντέλης, του πρωτοσύγκελλου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των προϊσταμένων των οικονομικών και των νομικών Υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου.
Όπως αναφέρει ο υπουργός, η Αρχιεπισκοπική κατοικία σφραγίστηκε προς διασφάλιση των ατομικών κτημάτων του εκλιπόντος και συντάχθηκε προς τούτο και σχετική έκθεση σφράγισης.

πηγη news 247