«Ποιο ανθέλληνας πεθαίνεις», Μπουτάρης: «Δεν υφίσταται ο όρος Βόρειος Ήπειρος – Στη Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε η Τουρκική Δημοκρατία»! [ΒΙΝΤΕΟ]
Όπως πάντα προκάλεσε το κοινό αίσθημα για ακόμη μία φορά με τις πρωτοφανείς δηλώσεις του…
Συνέντευξη στην εκπομπή «Άλλη Όψη» του Μανώλη Κοττάκη παραχώρησε δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Στην τηλεοπτική συνέντευξη που μετέδωσε η ΝΕΤ ο κ. Μπουτάρης αποκάλυψε την «άλλη όψη» του εαυτού του σχετικά με τις θέσεις του για σημαντικά ζητήματα. Μάλιστα o ανεκδιήγητος δήμαρχος Θεσσαλονίκης έπιασε στο στόμα του και την Βόρειο Ήπειρο υποστηρίζοντας πως «δεν υφίσταται ο όρος Βόρειος Ήπειρος»!
«Δεν υφίσταται ο όρος Βόρειος Ήπειρος. Είναι απλά μια έννοια η οποία ικανοποιεί το δικό μας αίσθημα. Δεν είναι επίσημος όρος. Το να αναφέρεται σαν Βόρειος Ηπειρος για θέματα που αφορούν επισήμως την Αλβανία δεν είναι σωστό. Δεν θα το αναφέρουμε επισήμως ότι είναι η Βόρειος Ηπειρος. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν εγώ αποκαλούσα τα Σκόπια με τον όρο Μακεδονία. Θα με κρεμούσαν ανάποδα έτσι δεν είναι; Άλλο τι συζητά κανείς με την παρέα του. Εγώ, ας πούμε, την Κωνσταντινούπολη τη λέω Ιστανμπούλ, μόνο σε προσωπικές συζητήσεις την αναφέρω ως Πόλη» δήλωσε με ύφος ο τουρκολάγνος Μπουτάρης.
Μεταξύ άλλων μίλησε επίσης για τον Κεμάλ Ατατούρκ, το σπίτι του που γίνεται μουσείο, την Κωνσταντινούπολη, τους ναρκομανείς και του gay.
Για τον Κεμάλ και την Θεσσαλονίκη είπε: «Οφείλουμε να αναδείξουμε και να σεβαστούμε την ιστορία που έχει η πόλη με τους Τούρκους και τους Εβραίους. Η Θεσσαλονίκη ήταν μια πόλη πολυεθνική, ας μην το ξεχνάμε. Δεν ξεχνάμε όσα έγιναν με τις διώξεις και τις γενοκτονίες αλλά είναι βλακώδες να κρατάμε μίσος». «Μετατρέπεται σε μουσείο το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος δεν γεννήθηκε εδώ αλλά σε ένα χωριό έξω από το Λαγκαδά. Στη Θεσσαλονίκη, όμως, ανδρώθηκε»
«Ανεξάρτητα με την πολιτική διάσταση, υπήρξε ένας μεγάλος ηγέτης, από τους μεγαλύτερους ηγέτες του τουρκικού κράτους. Μην ξεχνάμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που κηρύχθηκε η επανάσταση των Νεότουρκων. Εδώ ιδρύθηκε η Τουρκική Δημοκρατία»!
Για την παρέλαση για την επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης είπε:  «Ο δήμος δεν είχε συμφωνήσει, είναι ψέματα αυτό που λένε. Με αυτό εγώ δεν συμφωνούσα. Ήταν ένα καρκατσουλιό: Η προεδρική φρουρά μπροστά, πίσω Μακεδονομάχοι, μετά πρόσκοποι, μηχανοκίνητα των ομάδων διάσωσης. Αυτά είναι “αμερικανιές”. Αν μου λέγανε ότι θα είχαμε ένα κομμάτι που θα απεικόνιζε εκείνη την ατμόσφαιρα, θα έλεγα ναι».

Αλήθεια κύριε Μπουτάρη όταν κάνετε τέτοιου είδους προκλητικές δηλώσεις πως περιμένετε να αντιδράσει ο κάθε Έλληνας που σέβεται και τιμά το αίμα των προγόνων του;

Ερωτώμενος, όμως, γιατί δεν θεωρεί «αμερικανιά» και την παρέλαση του Gay Pride αλλά αντίθετα την επικροτεί, απάντησε: «Άλλο αυτό. Αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο».
Για τους ναρκομανείς είπε: «Το να μοιράζονται στα στέκια των ναρκομανών καθαρές σύριγγες και προφυλακτικά είναι υποχρέωση του κάθε δήμου να το κάνει. Διότι αν δε του δώσεις τη σύριγγα και δεν τον έχεις και ελεγμένο… Με βρίσκει σύμφωνο ακόμη και η λελογισμένη παροχή ηρωίνης σε εξαρτημένους, όταν δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς».

                                                                          
aftonomi.gr