Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Σοκάρουν οι Γιατροί του Κόσμου: «Ό,τι είδαμε στην Αφρική, είδαμε και στις γειτονιές του Πειραιά»

 


    

kanakisgiatroikosmou1406Ήταν μια ανάρτηση του Νικήτα Κανάκη, γραμματέα των Γιατρών του Κόσμου, στο facebook, που έμοιαζε με υπερβολή, σαν αυτές που συχνά γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν έπαθα κατάθλιψη στην Ουγκάντα, έπαθα όμως στη Δραπετσώνα».
Δεν ήταν όμως υπερβολή:
«Στο φτωχό πληθυσμό συναντάμε συνθήκες εξαθλίωσης που βλέπαμε στον τρίτο κόσμο και αυτό δεν κρύβεται. Το είχαμε πει εδώ και καιρό και μας επιτέθηκαν, μας είπαν λαϊκιστές. Είναι όμως ένα γεγονός που πια δεν το αμφισωητεί κανείς», λέει στοnewpost ο Νικήτας Κανάκης.
Όπως αποκαλύπτει, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αποσύρει όλες τις αποστολές τους από χώρες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, καθώς οι ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν στην Ελλάδα είναι πολλές.
«Δεν έχουμε αποστολή στην Ουγκάντα, την αποσύραμε και εγκατασταθήκαμε στις εργατικές συνοικίες του Πειραιά. Το Πέραμα και η Δραπετσώνα ζουν σε συνθήκες τριτοκοσμικές. Καθημερινά βοηθάμε πεινασμένα παιδιά και οικογένειες που δεν έχουν φάρμακα ή πρόσβαση σε νοσοκομεία. Οι συνθήκες δεν μοιάζουν απλώς, είναι ίδιες με του αναπτυσσόμενου κόσμου», λέει ο κ. Κανάκης και απευθύνει έκκληση
«Υπάρχουν πολλές ΜΚΟ ανά τον κόσμο, με υποστηρικτές σε όλον τον πλανήτη, που δεν έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην χώρα, για να μην επισημοποιηθεί η ανθρωπιστική κρίση που ζούμε. Αν εγκατασταθούν εδώ, αν αναπτύξουν την παραμικρή δράση, τότε θα πρέπει η Ευρώπη να παραδεχτεί ότι η χώρα ζει μια ανθρωπιστική καταστροφή για την οποία η ίδια ευθύνεται».

ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΡΧΙΣΕ


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ...ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗΣ (!!!) , ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ ΣΑΡΙΑ