Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ο βλάσφημος ανθυπασπιστής

 


Ο Χρήστος Βέργος, επιστρατευμένος στον πόλεμο της Κορέας, διηγείται:

«Ήμουν ανθυπασπιστής στο τάγμα της Κορέας. Δεν πίστευα πουθενά, παρά μόνο στη δύναμη των Βαρέων όπλων πού κατεύθυνα. Επί πλέον ήμουν αδιόρθωτα βλάσφημος. 

Όλες οι βλασφημίες μου συγκεντρώνονταν στην Παναγία. Όσοι με άκουγαν ανατρίχιαζαν. Οι φαντάροι μου έκαναν... τον σταυρό τους, για να μην τους βρει κακό. Οι ανώτεροι μου διαρκώς με παρατηρούσαν και με τιμωρούσαν. "Ώσπου μια νύχτα έζησα ένα ολοφάνερο Θαύμα.

Ξημέρωνε ή 7η "Απριλίου 1951. Με τη διμοιρία μου είχα καταλάβει μια πλαγιά σε ύψωμα κοντά στον 38ο παράλληλο. Μέχρι τα ξημερώματα έμεινα άγρυπνος στο όρυγμα μου μαζί με τον στρατιώτη Σταύρο Άδαμάκο. Όταν ρόδιζε ή αυγή, οπότε δεν υπήρχε φόβος αιφνιδιασμού, αποκοιμήθηκα. Είδα τότε ένα όνειρο πού με συνετάραξε:

Μία γυναίκα στα μαύρα ντυμένη, με αγνή ομορφιά και γλυκύτατη φωνή, με πλησιάζει και με ρωτά ακουμπώντας το χέρι στον ώμο μου: - θέλεις να βρίσκομαι κοντά σου Χρήστο; Ένοιωσα τότε μια βαθιά αγαλλίαση. - Και ποια είσαι συ; τη ρώτησα. Τότε εκείνη άλλαξε έκφραση και με παρατήρησε αυστηρά: - Γιατί, Χρήστο, διαρκώς με βρίζεις; — Πρώτη φορά σε βλέπω! διαμαρτυρήθηκα. Πώς είναι δυνατό να βρίζω μια άγνωστη μου; - Ναι,  Χρήστο, επέμεινε εκείνη πιο αυστηρά. Με βρίζεις.

Εγώ όμως είμαι πάντα κοντά σε σένα και σ' όλους τους στρατιώτες του τάγματος. Γιατί δεν πηγαίνετε στο Πουσάν, ν' ανάψετε κεριά στ' αδέλφια σας πού έχουν ταφεί εκεί; Μ' αυτή τη φράση ξύπνησα τρομαγμένος. Ο Σταύρος δίπλα μου με κοίταζε σαστισμένος. - Κύριε ανθυπασπιστά, κάτι έχεις, μου είπε. Βογκούσες και παραμιλούσες στον ύπνο σου. Του διηγήθηκα το όνειρο μου και καταλήξαμε πώς ήταν αποτέλεσμα κοπώσεως και συζητήσεων γύρω από τους νεκρούς του Πουσάν.

Ενώ όμως λέγαμε αυτά, ξαναβλέπω τη γυναίκα του ονείρου μου μπροστά μου. — Άδαμάκο! βάζω μια φωνή. Ή γυναίκα... Αυτή... Να... τη βλέπεις; Εκείνος προσπαθούσε να με καθησυχάσει, αλλά που εγώ! Ή μαυροφορεμένη γυναίκα με την αγνή ομορφιά και τη γλυκύτατη φωνή στάθηκε κοντά μου και μου είπε: — Μη φοβάσαι... Μη φοβάσαι, παιδί μου. Είμαι ή Παναγία. Σάς προστατεύω όλους παντού και πάντοτε. 'Αλλά θέλω από σένα να μη με βρίσεις ούτε στις δυσκολότερες στιγμές της ζωής σου.

Πέφτω αμέσως ταραγμένος να φιλήσω τα πόδια της. Εκείνη όμως είχε γίνει άφαντη. Έκλαψα τότε απ'  τα βάθη της καρδίας μου ένα κλάμα ανακουφίσεως και χαράς, εγώ πού δεν είχα κλάψει ποτέ στη ζωή μου».

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΚ! Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!


Ψηφίστηκε ο νόμος κατά της ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας στη Ρωσία!

 




Κάπως έτσι εξελίσσονται οι «παρελάσεις» των σοδομιστών στη Ρωσία: Με κλωτσιές και συλλήψεις!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ : Την ώρα που η αντίχριστη και φιλανώμαλη Δύση «νομοθετεί» «γάμους» ομοφυλοφίλων, οι Ρώσοι ΟΜΟΔΟΞΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ δείχνουν τι πραγματικά σημαίνει πρόοδος και σεβασμός στην ανθρώπινη φύση! Μακάρι κάποτε να τους μιμηθούμε κι εμείς!


Τὰ μέλη τῆς ρωσικῆς Δούμας ἐνέκριναν τὴν Τρίτη δύο νόμους, ἕναν ὁ ὁποῖος ποινικοποιεῖ τὴν «προπαγάνδα ὑπὲρ τῆς ὁμοφυλοφιλίας» σὲ ἀνήλικους καὶ ἕναν ὁ ὁποῖος ποινικοποιεῖ τὰ «ἐγκλήματα ποῦ προσβάλουν τὸ θρησκευτικὸ αἴσθημα τῶν πιστῶν», παρότι οἱ διατάξεις ποῦ θεσπίζονται εἶχαν ἐπικριθεῖ ἔντονα ἀπὸ μέρους ὀργανώσεων προάσπισης τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τὸ πρῶτο νομοθέτημα, σχετικὰ μὲ τὴν προπαγάνδα ὑπὲρ τῆς ὁμοφυλοφιλίας ἐγκρίθηκε ἀπὸ 436 βουλευτές, καμία κατὰ καὶ μία μόνο ἀποχή, ἑνὸς βουλευτῆ ποῦ στήριξε τὸ κίνημα διαμαρτυρίας κατὰ τοῦ νόμου. Οἱ διατάξεις τοῦ καθιστοῦν κακούργημα ποῦ ἐπισύρει ποινὲς ἕως καὶ τριῶν ἐτῶν φυλάκισης κάθε πράξη «προπαγάνδας ὑπὲρ μὴ παραδοσιακῶν σεξουαλικῶν σχέσεων».




Προβλέπονται ἀκόμη πρόστιμα 5.000 ρουβλίων γιὰ ὅσα φυσικὰ πρόσωπα προπαγανδίζουν τὴν ὁμοφυλοφιλία καὶ σημαντικὰ μεγαλύτερα γιὰ ἐπιχειρήσεις καὶ μέσα ἐνημέρωσης.

Ὁ ἄλλος νόμος ἐγκρίθηκε στὴν τρίτη καὶ τελευταία ἀνάγνωση ἀπὸ 308 βουλευτὲς τῆς Δούμας καὶ μόλις δύο ψήφους κατά.

Ποινικοποιεῖ τὴν προσβολὴ θρησκευτικῶν συναισθημάτων καὶ προβλέπει ποινὲς φυλάκισης ὡς καὶ τριῶν ἐτῶν καὶ ἐπιβολὴ προστίμων ἕως καὶ 300.000 ρουβλιῶν ἢ τὴν ὑποχρέωση συνεισφορᾶς 240 ὡρῶν κοινωνικῆς ἐργασίας.

Μεγάλες αλήθειες από τον Χάρρυ Κλυνν. Ένα βίντεο που πρέπει να δούμε όλοι μας!


Υπο διωγμό οι τοπικές παραδοσιακές ποικιλίες φυτών

 



Νίκος Κατσαρός(π.Πρόεδρος ΕΦΕΤ)

Σύμφωνα με απόφαση των 14 επιτρόπων της Ε.Ε. που ελήφθη 6 Μαΐου μπαίνουν τέτοιοι όροι και περιορισμοί στην καλλιέργεια των τοπικών παραδοσιακών σπόρων και ποικιλιών ώστε πρακτικά καθιστούν πολύ δύσκολη έως αδύνατη την καλλιέργεια τους.

Έτσι η συστηματική εξαφάνιση των τοπικών ποικιλιών συνεχίζεται τώρα και με την σφραγίδα της ΕΕ και θα οδηγήσει σύντομα να μήν έχουμε άλλη επιλογή παρά μόνον υβριδισμένους ή μεταλλαγμένους σπόρους.

Ο Henry Kissinger είχε αναφέρει <<αν θέλετε να ελέγξετε τα έθνη ελέγξτε το πετρέλαιο,αν θέλετε να ελέγξετε τους λαούς ελέγξτε τα τρόφιμα>>.

Οι φυτικές καλλιέργειες των οποίων οι σπόροι παράγονται από τους γεωργούς είναι δημόσια ιδιοκτησία και αποτελούν κοινό αγαθό δηλαδή μπορούν να αναπαραχθούν από όλους.Αντίθετα οι σπόροι που παράγονται από τις ιδιωτικές βιομηχανίες σπόρων προστατεύονται από κανονισμούς πνευματικής ιδιοκτησίας και ευρεσιτεχνίες και συνεπώς δεν μπορούν ελεύθερα να αναπαραχθούν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) και η ΕΕ στηρίζουν τις βιομηχανίες σπόρων ενώ ταυτόχρονα επιβάλουν παράλογες απαιτήσεις στους σπόρους των αγροτών περιορίζοντας την εμπορική κυκλοφορία τους.Ως αποτέλεσμα ο πολύτιμος αυτός φυσικός πόρος το δημόσιο αυτό αγαθό ,πού αποκαλείται αγροτική βιοποικιλότητα και αποτελεί την βάση της διατροφικής μας ασφάλειας ,της υγιεινής διατροφής και της φυσικής εξέλιξης των φυτών απειλείται σοβαρά από τα μεγάλα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών σπόρων.

Οι μοναδικές ποικιλίες φυτών ,οπωροκηπευτικών,κ.α. σε νησιωτικές και άλλες γεωγραφικά απομονωμένες περιοχές της χώρας μας πού προσαρμόστηκαν και επιβίωσαν επί χιλιετίες απειλούνται με εξαφάνιση κατόπιν της πρόσφατης απόφασης των 14 Επιτρόπων της ΕΕ.Οι φυτικές αυτές ποικιλίες χρειάστηκαν αιώνες για να προσαρμοστούν γενετικά στις διαφορετικές συνθήκες των νησιών και των άλλων γεωγραφικά απομονωμένων περιοχών παραλιακών ή ορεινών όπως η έλλειψη νερού,οι έντονοι άνεμοι,το φτωχό σε θρεπτικά συστατικά χώμα,τα τοπικά φυτοπαθογόνα και γενικά το μικρο κλίμα της περιοχής.Η γεωγραφική απομόνωση των νησιών και των άλλων ελληνικών περιοχών οδήγησε στην ανάπτυξη διαφορετικών τοπικών ποικιλιών οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στις εδαφοκλιματικές συνθήκες της κάθε περιοχής.Έτσι μπορούν να αναπτύσσονται έχοντας καλή απόδοση,περιορισμένες ανάγκες νερού και θρεπτικών συστατικών,χωρίς να χρειάζονται λιπάσματα ή φυτοφάρμακα.Συνεπώς είναι υγιεινά,σχετικά φθηνά,με ιδιαίτερη οσμή και γεύση και φυσικά απαλλαγμένα από λιπάσματα και φυτοφάρμακα.
Οι τοπικές παραδοσιακές ποικιλίες ενώ χρειάζονται αιώνες για να εξελιχθούν βλέπουμε μέσα σε μόνο λίγες δεκαετίες να εξαφανίζονται με ανησυχητικούς ρυθμούς. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στην Ελλάδα σε μόνο λίγες δεκαετίες από τις 200 ποικιλίες σταριού που καλλιεργούνταν έχουν μείνει μόνο 7 δηλαδή μειώθηκαν πάνω από 95%.Πρόσφατες επίσης έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 2-3% των ποικιλιών λαχανικών που υπήρχαν πριν 50 χρόνια έχουν διασωθεί και καλλιεργούνται μέχρι και σήμερα στην χώρα μας.

Οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες σπόρων πού είναι συγχρόνως και οι ίδιες εταιρείες που παράγουν τα λιπάσματα,τα φυτοφάρμακα και τα μεταλλαγμένα με την υποστήριξη του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου και της ΕΕ επέτυχαν να ελέγχουν το 73% της παγκόσμιας παραγωγής σπόρων. Μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων πολυεθνικών εταιρειών παραγωγής και εμπορίας σπόρων είναι οι: Monsanto,DuPont,Sygenta,Bayer,BASF,κ.α.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ σήμερα καλλιεργείται μόνο το 10% των παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων πού καλλιεργούνταν πριν 100 χρόνια.Αυτό το γεγονός είναι καταστροφικό για την βιοποικιλότητα ,την συνέχεια της ποικιλίας στήν φύση δηλ.την συνέχεια στην ζωή. Συγχρόνως από τους σπόρους των πολυεθνικών εταιρειών υπάρχει ο κίνδυνος της επιμόλυνσης.Αυτό σημαίνει ότι οι τοπικές ποικιλίες μπορούν να αλλοιωθούν αφού κληρονομικό υλικό από τούς υβριδισμένους σπόρους μπορεί να μεταφερθεί από τον άνεμο,τα πουλιά κλπ έως και δύο χιλιόμετρα μακριά και να μολύνει τις τοπικές ποικιλίες.

Βέβαια η πολιτική διαχρονικά των ελληνικών κυβερνήσεων ήταν ανύπαρκτη έως εγκληματική στον τομέα αυτόν. Η ελληνική πολιτεία ουδέποτε έκανε την παραμικρή προσπάθεια για την διατήρηση,διάδοση και βελτίωση του γενετικού υλικού των ελληνικών σπόρων και του πολλαπλασιαστικού υλικού..Η τράπεζα σπόρων του ΕΘΙΑΓΕ στην Θες/νίκη είναι ανεπαρκής,η συμβολή των ελληνικών σπόρων στην Παγκόσμια Τράπεζα (κιβωτός του Νώε στην Αρκτική) είναι περιορισμένη παρά το μηδενικό κόστος,και η αξιόλογη δραστηριότητα της ΜΚΟ ΠΕΛΙΤΙ αξίζει συγχαρητηρίων.

Μιλάμε για Μεσογειακή διατροφή αλλά ξεχνάμε ότι η Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή στηρίζεται σε τοπικές παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων.

Η εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας που από την μία μεριά εμφανίζεται να στηρίζει την γεωργική παραγωγή και από την άλλη να καταδικάζει σε αφανισμό τις τοπικές παραδοσιακές ποικιλίες πρέπει να ενεργοποιήσει τον κάθε Έλληνα και όχι μόνο τους γεωργούς. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αντιδράσουν δυναμικά και να απαιτήσουν από την ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει τους τοπικούς παραδοσιακούς σπόρους .Να ζητήσουν την ακύρωση της απόφασης των 14 Ευρωπαίων Επιτρόπων και η ελληνική κυβέρνηση να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την καταψήφιση της πρότασης στο Συμβούλιο Υπουργών και το Ευρωκοινοβούλιο.

Παράλληλα, πιστεύω ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας διότι η βιοποικιλότητα και συνεπώς το περιβάλλον απειλείται.Η σωτηρία των ελληνικών παραδοσιακών σπόρων εξαρτάται από εμάς.Όποιος ελέγχει το κληρονομικό υλικό των σπόρων,ελέγχει και την παγκόσμια διατροφή,ας αντισταθούμε πριν είναι αργά.


Το άνοιξε το «τζαμί» ο ΆΘΛΙΟΣ Μπουτάρης

Το άνοιξε το «τζαμί» ο ΆΘΛΙΟΣ Μπουτάρης
Να τον Χαιρόμαστε όλοι οι Έλληνες πολίτες αλλά ειδικά οι πολίτες της συμπρωτεύουσας που τον εκλέξατε για «άρχοντα» τους!  Για μια ακόμη φορά ο Άθλιος Μπουτάρης προδίδει την Ορθόδοξη Ελλάδα και την Βυζαντινή Θεσσαλονίκη! Πόσες Ορθόδοξες Εκκλησίες έχετε φτιάξει κύριε Μπουτάρη! Φαίνεται ότι η ευαισθησία σας είναι επιλεκτική μόνο για τα τζαμιά και τα μουσουλμανικά μνημεία ενώ για οτιδήποτε Ορθόδοξο σας πιάνει αλλεργία. Έλεος πατριώτες, προσέχετε τι ψηφίζετε, γιατί όταν θα έρθει η ώρα χωρίς επιστροφή θα είναι πλέον αργά. Έχουμε γεμίσει παντού Αντίχριστους και ψευτοκουλτουριάριδες. Γιατί αδέλφια; Δεν υπάρχουν πλέον γνήσιοι πατριώτες; ¨Η μήπως εμείς είμαστε ευάλωτοι στη χειραγώγηση των ΜΜΕ, τα οποία μας πασάρουν ότι τους προστάξει η Νέα τάξη πραγμάτων και ο διεθνής σιωνισμός; Κλείστε τις τηλεοράσεις ανοίξτε τα βιβλία και προσευχηθείτε στον Έναν και μοναδικό Θεό μας να μας φανερώσει ηγέτες άξιους Πατριώτες, αλλιώς ελπίδα δεν υπάρχει, καλυτερο Μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας δεν υπάρχει, ΕΛΛΑΔΑ δεν θα υπάρχει πολύ σύντομα!

Δείτε εδώ την Ανακοίνωση του Μπουτάρη:

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ

«Τηρώντας την υπόσχεσή μας, διαθέσαμε το Γενί Τζαμί για την τέλεση της προσευχής της λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013. Σκοπός μας είναι να διευκολύνουμε τόσο τους μουσουλμάνους κατοίκους της πόλης όσο και τους μουσουλμάνους επισκέπτες που αποφάσισαν να γιορτάσουν τον τερματισμό της νηστείας του Ραμαζανίου στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, τιμώντας έτσι τη μεγάλη θρησκευτική γιορτή του Ισλάμ. Η μικρή συμμετοχή πιστών οφείλεται στην ελλιπή ενημέρωση από την πλευρά των μουσουλμανικών κοινοτήτων. Επισημαίνουμε ότι αποτελεί πάγια θέση μας η διευκόλυνση της άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων κατοίκων και επισκεπτών της πόλης στις μεγάλες εορτές του Ισλάμ».


ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ

Το βίντεο στο οποίο με καμάρι ο Άθλιος Μπουτάρης ποζάρει και περηφανεύεται, σε τζαμιά έχετε σκοπό κύρια Μπουτάρη να ξοδέψετε τα χρήματα των δημοτών;