Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

1940 - ΟΧΙ σε όλα! 2010- ΝΑΙ σε όλα! 2013- Πάρτε τα όλα η φύγετε τώρα...;


pentapostagma.gr

Πολλές φορές η επικεφαλίδα είναι από μόνη της κείμενο, δίχως να χρειάζονται  περισσότερα λόγια.  Όμως θα επιμείνουμε στην ιστορική λέξη ΟΧΙ  του έπους του 40  που μπορεί να μας φιλοτιμήσει όψιμα να ξυπνήσουμε από τον πνευματικό ¨¨αεροψεκασμό¨¨ της σημερινής ακηδίας μας. Από εμάς εξαρτάται αν το ΟΧΙ του 40  θα είναι και το τελευταίο ΟΧΙ που είπε η Ρωμαίικη Ράτσα.
Λοιπόν λεβέντες και λεβέντισσες  πάμε παρακάτω...
Ήμουν από τους τυχερούς γιατί τα πρώτα παραμύθια που άκουσα και ζωγραφίσθηκαν με ανεξίτηλα χρώματα στην παιδική ψυχή ήταν του μακαρίτη παππού  μου Κώστα που συμμετείχε σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Βόρειο Ήπειρο το 40 και τις μετέτρεψε σε ιστορικά ακούσματα. Κάθε φορά όμως που σαν παιδάκι αντίκριζα το πληγωμένο χέρι του καταλάβαινα ότι δεν ήταν παραμύθια αλλά μια μεγάλη αλήθεια που θα με ζύμωνε  με την ιστορία.
Και μετά όταν μεγάλωσα λίγο άρχισα να  συγκρατώ και κάποιες ιδιαίτερες εκφράσεις του.
¨ ξέρεις γιατί η ΠΑΝΑΓΙΑ μας εμφανιζόταν πολλές φορές δίπλα μας;¨
¨γιατί είπαμε ΟΧΙ  ΣΕ ΟΛΑ¨
¨¨δεν είπαμε μόνο  το ΟΧΙ στο Μουσολίνι και τον Φασισμό αλλά και στην Κακοδοξία της Δύσης¨¨
¨¨ η ΠΑΝΑΓΙΑ μας γνώριζε ότι δεν κατεβαίνουν μόνο οι φασίστες  αλλά και  οι αιρετικοί ορθοδοξομάχοι  κάτι που απέδειξαν με τον άνανδρο τορπιλισμό της Έλλης ανήμερα της Εορτής ΤΗΣ στα γαλάζια νερά της Τήνου και αργότερα με τα αποτρόπαια εγκλήματα  που διέπραξαν σε όλη την Ρωμαίικη επικράτειᨨ
¨¨σε  ΟΛΟΥΣ αυτούς  λοιπόν είπαμε το ΟΧΙ¨¨


Τότε που να καταλάβω ότι ο Ελληνισμός δεχόταν εναντίον του την επίθεση μιας νέας  βάρβαρης σιδηρόφρακτης  φασιστικής Σταυροφορίας που είχε την υποστήριξη του Βατικανού. Διότι αν σου χαρίζει ένας εγκληματίας πολέμου χρήματα και εσύ τα αποδέχεσαι συμμετέχεις ηθικά στις δραστηριότητες αυτού όπως φαίνεται από τα παρακάτω που ήρθαν στο φώς της επικαιρότητας και μετά από πολλά χρόνια καταλάβαινα το
ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ του παππού μου.

¨¨ Πολυτελή ακίνητα στη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ελβετία και ένα διεθνές χαρτοφυλάκιο 600 εκατομμυρίων ευρώ μέσω υπεράκτιων εταιρειών θα ταίριαζαν απόλυτα στο προφίλ κάποιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας
.
Ανήκουν όμως στο Βατικανό και προέρχονται από χρήματα που αρχικά είχαν δοθεί στην Καθολική Εκκλησία  από τον δικτάτορα
Μπενίτο Μουσολίνι
σε αντάλλαγμα για την παπική αναγνώριση του φασιστικού του καθεστώτος το 1929.  
 Εκτοτε η διεθνής αξία αυτής της περιουσίας πολλαπλασιάστηκε και πλέον ξεπερνά τα 600 εκατομμύρια ευρώ..
Το εκπληκτικό όμως είναι μέχρι ποιου σημείου έφτασε το Βατικανό για να διατηρήσει την μυστικότητα της προέλευσης αυτών των χρημάτων.
Το συγκρότημα γραφείων της Σεν Τζέιμς Σκουέρ ιδιοκτησίας του Βατικανού αγοράστηκε μέσω μιας βρετανικής εταιρείας, της Grolux Investements
Η έρευνα της βρετανικής εφημερίδας Guardian σε παλιά αρχεία αποκάλυψε την αλήθεια. Η Grolux Investements βρέθηκε τελικά να ελέγχεται από την ελβετική εταιρεία Profima, που όπως επιβεβαιώνουν τα βρετανικά αρχεία ανήκει στο Βατικανό και μάλιστα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είχε κατηγορηθεί ότι «εμπλέκεται σε δραστηριότητες που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των Συμμάχων»..
Τα χρήματα του Μουσολίνι ήταν απολύτως αναγκαία για τα οικονομικά του Βατικανού, διότι έτσι εξασφάλιζε την οικονομική άνεση και ασφάλεια σε ένα μεγάλο βάθος χρόνου.
Ενώ όμως η μυστικότητα σχετικά με την φασιστική προέλευσης του πλούτου του Βατικανού ήταν ίσως κατανοητή κατά τη διάρκεια του πολέμου
,
εκείνο που είναι λιγότερο κατανοητό σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι οικονομικές δομές των επίμαχων εταιρειών έχουν ταυτοποιηθεί είναι γιατί το Βατικανό συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος για την όλη υπόθεση. ( Η αυτοκρατορία πίσω από την... τσέπη του Μουσολίνι) ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  22/01/2013 14:30 (REUTERS/Osservatore Romano) http://www.tovima.gr/#


Πίσω από ένα καλά μεταμφιεσμένο υπεράκτιο εταιρικό πλέγμα, η παπική εκκλησία έχει χτίσει με τα χρόνια ένα διεθνές portfolio, χρησιμοποιώντας τα τεράστια χρηματικά ποσά που της πρόσφερε ο Μουσολίνι με αντάλλαγμα την αναγνώριση του ιταλικού φασιστικού καθεστώτος το 1929.

Το βέβαιο είναι, όπως αναφέρει ο ιστορικός του Κέμπριτζ Τζον Πόλαρντ, ότι αυτά τα χρήματα αποδείχθηκαν υψίστης σημασίας για τα οικονομικά του Βατικανού: «Η παπική εκκλησία ήταν πλέον οικονομικά εξασφαλισμένη. Δεν θα ήταν ποτέ ξανά φτωχή».Πηγή:
Πώς το Βατικανό έχτισε μία μυστική αυτοκρατορία με τα εκατομμύρια του Μουσολίνι | iefimerida.gr
http://www.iefimerida.gr/node/87020#ixzz2ifz6zi6M
Τελικά η Δύση έχει μια ιδιαίτερη ¨¨ μανία ¨¨ με τα ακίνητα όπως φαίνεται και στην σημερινή μνημονιακή πραγματικότητα του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Το 40 ο Έλληνας είχε πιο νωπή την μνήμη του Ισαπόστολου και Εθνάρχη μας Πατρο- Κοσμά που έλεγε ¨¨τον Πάπα να καταράσθε , αυτός θα είναι η αιτίᨨ και έτσι αυθόρμητα ταύτισε το  ηρωικό ΟΧΙ του  με την ρήση αυτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και στάθηκε ανάχωμα στην κακοδοξία της Ευρώπης που επέλαυνε για να ¨¨επενδύσε騨 στην Ορθόδοξη Ελλάδα.
Σήμερα οποιαδήποτε σύγκριση με το παρελθόν μας πληγώνει αφάνταστα γιατί οι Ήρωες του ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ   μεταμορφώθηκαν σε υποτακτικούς του ΝΑΙ. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά οι άνθρωποι προς το παρόν φαίνεται να διαφέρουν...
Από εμάς εξαρτάται πλέον αν το ΟΧΙ του 40  θα είναι και το τελευταίο ΟΧΙ που είπε η Ρωμαίικη Ράτσα.
ΖΗΤΩ ΤΟ ΟΧΙ του 40 και όλων των ηρωικών στιγμών του Αδούλωτου Ελληνισμού.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ


ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1940


ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ
ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
      Στο μέτωπο, σ’ όλη τη γραμμή, από τη γαλανή θάλασσα του Ιονίου μέχρι ψηλά τις παγωμένες Πρέσπες, ο Ελληνικός στρατός άρχιζε να βλέπει παντού το ίδιο όραμα: Έβλεπε τις νύχτες μια γυναικεία μορφή να προβαδίζει ψηλόλιγνη, αλαφροπερπάτητη, με την καλύπτρα της αναριγμένη από το κεφάλι στους ώμους. Την αναγνώριζε, την ήξερε από παλιά, του την είχαν τραγουδήσει όταν ήταν μωρό κι ονειρευόταν στην κούνια. Ήταν η μάνα η μεγαλόψυχη στον πόνο και στην δόξα, η λαβωμένη της Τήνου, η υπέρμαχος Στρατηγός.
 Γράμμα από τη Μόροβα
Ο Τάσος Ρηγόπουλος, στρατευμένος στην Αλβανία το 1940, έστειλε από το μέτωπο το παρακάτω γράμμα στον αδελφό του.
«Αδελφέ μου Νίκο.
Σου γράφω από μια αετοφωλιά, τετρακόσια μέτρα ψηλότερη από την κορυφή της Πάρνηθας. Η φύση τριγύρω είναι πάλλευκη. Σκοπός μου όμως δεν είναι να σου περιγράψω τα θέλγητρα μιας χιονισμένης Μόροβας με όλο το άγριο μεγαλείο της. Σκοπός μου είναι να σου μεταδώσω αυτό που έζησα, που το είδα με τα μάτια μου και που φοβάμαι μήπως, ακούγοντάς το από άλλους, δεν το πιστέψεις.
Λίγες στιγμές πριν ορμήσουμε για τα οχυρά της Μόροβας,  σε απόσταση καμμιά δεκαριά μέτρων μια ψηλή μαυροφόρα να στέκει ακίνητη.
- Τις ει; Μιλιά…
Ο σκοπός θυμωμένος ξαναφώναξε:
- Τις ει;
Τότε, σαν να μας πέρασε όλους ηλεκτρικό ρεύμα, ψιθυρίσαμε: Η ΠΑΝΑΓΙΑ!
Εκείνη όρμησε εμπρός σαν να είχε φτερά αετού. Ε­μείς από πίσω της. Συνεχώς την αισθανόμασταν να μας μεταγγίζει αντρειοσύνη. Ολόκληρη εβδομάδα παλαίψαμε σκληρά, για να καταλάβουμε τα οχυρά Ιβάν-Μόροβας.
Υπογραμμίζω πως η επίθεσή μας πέτυχε τους Ιτα­λούς στην αλλαγή των μονάδων τους. Τα παλιά τμήμα­τα είχαν τραβηχθεί πίσω και τα καινούργια… κοιμόνταν! Το τι έπαθαν δεν περιγράφεται. Εκείνη ορμούσε πάντα μπροστά. Κι όταν πια νικητές ροβολούσαμε προς την ανυπεράσπιστη Κορυτσά, τότε η Υπέρμαχος έγινε ατμός, νέφος απαλό και χάθηκε».
 Θαύμα στο Μπούμπεση
Ένα ζωντανό θαύμα της Παναγίας έζησαν στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο οι στρατιώτες του 51ου ανεξαρτήτου τάγματος, με διοικητή τον ταγματάρχη Πετράκη, στην κορυφογραμμή του Ροντένη, δεξιά της θρυλικής Κλει­σούρας.
Κάθε βράδυ, από τις 22-1-41 και έπειτα, στις 9.20 ακριβώς, το Βαρύ Ιταλικό πυροβολικό άρχιζε βολή ε­ναντίον του τάγματος Πετράκη και του δρόμου, άπ’ ό­που περνούσαν τα μεταγωγικά. Πέρασαν ημέρες και το κακό συνεχιζόταν, δημιουργώντας εκνευρισμό και α­πώλειες. Τολμηροί ανιχνευτές των εμπροσθοφυλακών και αεροπόροι εξαπολύθηκαν μέχρι βαθιά στις Ιταλικές γραμμές, αλλά επέστρεψαν άπρακτοι. Δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τα Ιταλικά πυροβόλα, ίσως γιατί οι Ιτα­λοί κάθε βράδυ τα μετακινούσαν.
Ήταν όμως απόλυτη ανάγκη να εντοπισθούν οι εχ­θρικές θέσεις. Ένα βράδυ του Φεβρουαρίου ακούστη­καν πάλι οι ομοβροντίες των Ιταλικών κανονιών.
Παναγία μου, φώναξε τότε ο ταγματάρχης εντε­λώς αυθόρμητα, βοήθησε μας! Σώσε μας άπ’ αυτούς τους δαίμονες.
Αμέσως στο βάθος πρόβαλε ένα φωτεινό σύννεφο.
Σιγά-σιγά σχημάτισε κάτι σαν φωτοστέφανο. Και κάτω άπ’ αυτό μερικά ασημένια συννεφάκια σχημάτισαν τη μορφή της Παναγίας, η οποία άρχισε να γέρνει προς τη γη και στάθηκε σ’ ένα φαράγγι, ανάμεσα σε δύο υ­ψώματα του Μπούμπεση. Το όραμα το είδαν όλοι στο τάγμα και ρίγησαν.
— Θαύμα! βροντοφώναξε ο ταγματάρχης.
— Θαύμα! Θαύμα! επανέλαβαν ον στρατιώτες και σταυροκοπήθηκαν.
Αμέσως έφυγε ένας σύνδεσμος με σημείωμα του Πετράκη για την πυροβολαρχία τού Τζήμα. Σε δέκα λε­πτά βρόντησαν τα ελληνικά κανόνια και σε είκοσι εσίγησαν τα ιταλικά. Οι οβίδες μας είχαν πετύχει απόλυτα τον στόχο.

Ο βλάσφημος ανθυπασπιστής
Ο Χρήστος Βέργος, επιστρατευμένος στον πόλεμο της Κορέας, διηγείται:
«Ήμουν ανθυπασπιστής στο τάγμα της Κορέας. Δεν πίστευα πουθενά, παρά μόνο στη δύναμη των βαρέων όπλων που κατεύθυνα. Επί πλέον ήμουν αδιόρθωτα βλάσφημος. Όλες οι βλασφημίες μου συγκεντρώνον­ταν στην Παναγία. Όσοι με άκουγαν ανατρίχιαζαν. Οι φαντάροι μου έκαναν τον σταυρό τους, για να μην τους βρει κακό. Oι ανώτεροί μου διαρκώς με παρατηρού­σαν και με τιμωρούσαν. Ώσπου μια νύχτα έζησα ένα ολοφάνερο θαύμα.
Ξημέρωνε η 7η Απριλίου 1951. Με τη διμοιρία μου είχα καταλάβει μια πλαγιά σε ύψωμα κοντά στον 38ο παράλληλο. Μέχρι τα ξημερώματα έμεινα άγρυπνος στο όρυγμα μου μαζί με τον στρατιώτη Σταύρο Αδαμάκο. Όταν ρόδιζε η αυγή, οπότε δεν υπήρχε φόβος αιφνιδιασμού, αποκοιμήθηκα. Είδα τότε ένα όνειρο που με συνετάραξε:
Μία γυναίκα στα μαύρα ντυμένη, με αγνή ομορφιά και γλυκύτατη φωνή, με πλησιάζει και με ρωτά ακουμ­πώντας το χέρι στον ώμο μου:
- Θέλεις να βρίσκομαι κοντά σου Χρήστο; Ένοιωσα τότε μια βαθειά αγαλλίαση.
- Και ποια είσαι συ; τη ρώτησα.
Τότε εκείνη άλλαξε έκφραση και με παρατήρησε αυστηρά:
- Γιατί, Χρήστο, διαρκώς με βρίζεις;
- Πρώτη φορά σε βλέπω! διαμαρτυρήθηκα. Πως είναι δυνατό να βρίζω μια άγνωστή μου;
- Ναι, Χρήστο, επέμεινε εκείνη πιο αυστηρά. Με βρίζεις. Εγώ όμως είμαι πάντα κοντά σε σένα και σ’ ό­λους τους στρατιώτες τού τάγματος. Γιατί δεν πηγαίνετε στο Πουσάν, ν’ ανάψετε κεριά στ’ αδέλφια σας που έ­χουν ταφεί εκεί;
Μ’ αυτή τη φράση ξύπνησα τρομαγμένος. Ο Σταύ­ρος δίπλα μου με κοίταζε σαστισμένος.
- Κύριε ανθυπασπιστά, κάτι έχεις, μου είπε. Βογγούσες και παραμιλούσες στον ύπνο σου.
Τού διηγήθηκα το όνειρο μου και καταλήξαμε πως ήταν αποτέλεσμα κοπώσεως και συζητήσεων γύρω από τους νεκρούς τού Πουσάν.
Ενώ όμως λέγαμε αυτά. ξαναβλέπω τη γυναίκα τού ονείρου μου μπροστά μου.
— Αδαμάκο! βάζω μια φωνή. Η γυναίκα… Αυτή… Να… τη βλέπεις;
Εκείνος προσπαθούσε να με καθησυχάσει, αλλά που εγώ! Η μαυροφορεμένη γυναίκα με την αγνή ο­μορφιά και τη γλυκύτατη φωνή στάθηκε κοντά μου και μου είπε:
- Μη φοβάσαι… Μη φοβάσαι, παιδί μου. Είμαι η Παναγία. Σας προστατεύω όλους παντού και πάντοτε. Αλλά θέλω από σένα να μη με βρίσεις ούτε στις δυ­σκολότερες στιγμές της ζωής σου.
Πέφτω αμέσως ταραγμένος να φιλήσω τα πόδια της. Εκείνη όμως είχε γίνει άφαντη. Έκλαψα τότε άπ’ τα βάθη της καρδιάς μου ένα κλάμα ανακουφίσεως και χαράς, εγώ που δεν είχα κλάψει ποτέ στη ζωή μου».
 Ο  Ν. Ντραμουντανός διηγείται
μία θαυμαστή εμπει­ρία του από τον πόλεμο του ’40:
«Ο λόχος μας πήρε διαταγή να καταλάβει ένα προ­χωρημένο ύψωμα για προγεφύρωμα. Στήσαμε ταμ­πούρι μέσα στα βράχια. Μόλις τακτοποιηθήκαμε, άρχι­σε να πέφτει πυκνό χιόνι. Έπεφτε αδιάκοπα δύο μερό­νυχτα κι έφτασε σε πολλά μέρη τα δύο μέτρα. Απο­κλειστήκαμε από την επιμελητεία. Καθένας είχε τροφές στο σακκίδιό του για μία ημέρα. Από την πείνα και το κρύο δεν λάβαμε πρόνοια «δια την αύριον» και τις κα­ταβροχθίσαμε.
Από κεϊ και πέρα άρχισε το μαρτύριο. Τη δίψα μας τη σβήναμε με το χιόνι, αλλά η πείνα μας θέριζε. Πε­ράσαμε έτσι πέντε μερόνυχτα. Σκελετωθήκαμε. Το ηθι­κό μας το διατηρούσαμε ακμαίο, αλλά η φύση έχει και τα όριά της. Μερικοί υπέκυψαν. Το ίδιο τέλος περιμέ­ναμε όλοι «υπέρ πίστεως και πατρίδος».
Τότε μία έμπνευση τού λοχαγού μας έκανε το θαύ­μα! Έβγαλε άπ’ τον κόρφο του μία χάρτινη εικόνα της Παναγίας, την έστησε στο ψήλωμα και μας κάλεσε γύ­ρω του:
Παλληκάρια μου! είπε. Στην κρίσιμη αυτή περί­σταση ένα θαύμα μόνο μπορεί να μας σώσει. Γονατίστε, παρακαλέστε την Παναγία, τη μητέρα του Θεαν­θρώπου, να μας βοηθήσει!
Πέσαμε στα γόνατα, υψώσαμε τα χέρια, παρακαλέ­σαμε θερμά. Δεν προλάβαμε να σηκωθούμε κι ακού­σαμε κουδούνια. Παραξενευτήκαμε και πιάσαμε τα ό­πλα. Πήραμε θέση «επί σκοπόν».
Δεν πέρασε ένα λεπτό και βλέπουμε ένα πελώριο μουλάρι να πλησιάζει κατάφορτο. Ανασκιρτήσαμε! Ζώο χωρίς οδηγό να περνά το βουνό, μ’ ένα μέτρο χιόνι — το λιγώτερο — ήταν εντελώς αφύσικο. Καταλά­βαμε: Το οδηγούσε η Κυρία Θεοτόκος. Την ευχαρι­στήσαμε όλοι μαζί ψάλλοντας σιγανά, μα ολόκαρδα, το «Τη υπερμάχω» και άλλους ύμνους της. Το ζώο είχε πάνω του μία ολόκληρη επιμελητεία από τρόφιμα: κου­ραμάνες, τυριά, κονσέρβες, κονιάκ και άλλα.
Πολλές κι απίστευτες κακουχίες πέρασα στον πόλε­μο. Αλλ’ αυτή μου μένει αξέχαστη, γιατί δεν είχε διέ­ξοδο. Την έδωσε όμως η Παναγία».
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
«ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ»-ΕΚΔΟΣΗ 33Η
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ-ΩΡΩΠΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  2011
Ευχαριστούμε τον κ.Ευάγγελο Καραμπάτση για την αποστολή του βιβλίου
Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον    www.egolpion.com
http://www.egolpion.com/panagia_polemos.el.aspx

Ο.Η.Ε.: «Τρόφιμα ὑπάρχουν, μόνο πού τά πετᾶμε!»

 Ο.Η.Ε.: «Τρόφιμα ὑπάρχουν, μόνο πού τά πετᾶμε!»
Κάθε λεπτὸ πεθαίνει καὶ ἕνας ἄνθρωπος ἀπὸ τὴν πεῖνα σὲ ὅλο τὸν κόσμο! Περισσότερο ἀπὸ τὸ ἕνα τρίτο τῆς ἀνθρωπότητας ὑποσιτίζεται! Περισσότερο ἀπ’ ὅλους πλήττονται τὰ παιδιὰ τοῦ λεγομένου «τρίτου κόσμου», τὰ ὁποῖα λιμοκτονοῦν γιὰ ἐλάχιστο ψωμί!
Μέχρι τώρα μᾶς «πιπίλιζαν τ’ αὐτιὰ» οἱ ἰσχυροί τοῦ κόσμου ὅτι δῆθεν δὲν ἐπαρκοῦν τὰ τρόφιμα, λόγῳ ὑπερπληθυσμοῦ. Ἀλλὰ ἦρθε μία τελευταία ἔκθεση τοῦ Ο.Η.Ε. νὰ καταρρίψει ἕνα ἀκόμη μύθο.
Τρόφιμα ὑπάρχουν, μόνο ποὺ τὰ πετᾶμε! «Ἀπὸ τὰ “στραβὰ ἀγγούρια”, ποὺ κρίθηκαν ἀκατάλληλα στὴν Εὐρώπη μέχρι τὰ λαχανικὰ, ποὺ σαπίζουν στὰ χωράφια τῆς Ἀσίας, τὸ ἕνα τρίτο τῶν παραγόμενων τροφίμων καταλήγει στὰ σκουπίδια, ἀφαιρώντας ἀπὸ τὴν παγκόσμια οἰκονομία 570 δισεκατομμύρια εὐρὼ τὸ χρόνο.
«Δὲν μποροῦμε νὰ ἐπιτρέπουμε τὴ σπατάλη τοῦ ἑνὸς τρίτου τῶν τροφίμων ποὺ παράγουμε, λόγῳ ἀκατάλληλων πρακτικῶν, τὴ στιγμὴ ποὺ 870 ἑκατομμύρια ἄνθρωποι πεινοῦν» δήλωσε ὁ Χοσὲ Γκρατσιᾶνο ντὰ Σίλβα, γενικὸς διευθυντὴς τοῦ Παγκόσμιου Ὀργανισμοῦ Τροφίμων τοῦ ΟΗΕ (FAO).
Σύμφωνα μὲ τὴν ἔκθεση ποὺ παρουσίασε ὁ ὀργανισμὸς τὴν Τετάρτη, ἡ σπατάλη σὲ παγκόσμιο ἐπίπεδο ὑπολογίζεται στὸ 1,3 δισ. τόνους τὸ χρόνο, μὲ τὸ κόστος νὰ φτάνει τὸ Ἀκαθάριστο Ἐγχώριο Προϊόν τῆς Ἑλβετίας» (ἱστ. ΤΑ ΝΕΑ)! Τὰ τρόφιμα λοιπὸν ποὺ θὰ ἐπαρκοῦσαν νὰ θρέψουν τοὺς λιμοκτονοῦντες συνανθρώπους μας καὶ ἰδίως τὰ παιδιά, καταλήγουν στὰ σκουπίδια, γιατί ἔτσι τὸ θέλει ἡ «ἐλεύθερη οἰκονομία», γιὰ νὰ μὴ πέσουν οἱ τιμές, νὰ μὴ διαταραχθεῖ ἡ «ποιότητα τῆς ἀγορᾶς»! Μὲ ἄλλα λόγια τὸ ψωμὶ τῶν ἐξαθλιωμένων λιμοκτονούντων τὸ «τρώει» τὸ ἀδηφάγο καπιταλιστικὸ τέρας!
Ἀδέλφια μας Χριστιανοὶ, ἀποκολληθεῖτε ἀπὸ τὰ ἀντίχριστα συστήματα τοῦ κόσμου, εἶναι καὶ αὐτὸ μέσα στὰ καθήκοντά μας!

Ὀρθόδοξος Τύπος ἀρ. φυλ. 1995, 25 Ὀκτωβρίου 2013  

http://anavaseis.blogspot.gr

Αυτός είναι ο λόγος που οι Κινέζοι δεν αποκαλουν την ελλαδα GREECE


Όταν οι Κινέζοι άκουσαν τη λέξη Hellas, προσπάθησαν να την αποδώσουν στη γλώσσα τους. Για να..
 τη γράψουν, χρησιμοποίησαν δύο ιδεογράμματα (希臘) τα οποία επέλεξαν με βάση την προφορά.
Δηλαδή πήραν ένα ιδεόγραμμα που προφέρεται «σι», άλλο ένα που προφέρεται «λα», τα ένωσαν για να φτιάξουν τη λέξη «Σι-Λα» με την οποία προσδιορίζουν την Ελλάδα.Το πρώτο ιδεόγραμμα σημαίνει «ελπίδα» και το δεύτερο αντιστοιχεί στον μήνα Δεκέμβριο του παραδοσιακού κινεζικού ημερολογίου.

Και τα δύο όμως μαζί, όταν ενωθούν, σημαίνουν «ο άλλος μεγάλος πολιτισμός». Αυτό για να δείτε με πόσο σεβασμό αντιμετωπίζουν τη χώρα μας. Δεν είναι καθόλου άσχημος αυτός ο συμβολισμός για μια χώρα, όπως λένε, τόσο ταλαιπωρημένη και παράλληλα τόσο πλούσια σε Ιστορία και πολιτισμό, όπως η δική μας.
Οι Κινέζοι άλλωστε είναι ίσως ο μοναδικός λαός στον κόσμο που δεν αποκαλεί την Ελλάδα «Greece» ή κάτι παρόμοιο.

Περίπου το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού που ομιλεί κινεζικά αποκαλεί την Ελλάδα «Σι-Λα».
πηγή

Ο Πούτιν εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Τζωρτζ Σόρος για χρηματιστηριακές απάτες !

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του μεγαλοχρηματιστή Τζορτζ Σόρος». 

Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι ο Σόρος διώκεται για απάτη, καθώς ενεπλάκη σε μη εξουσιοδοτημένη χρήση παραγώγων με ξένα νομίσματα, με σκοπό να επιτεθεί στη ρωσική χρηματιστηριακή αγορά.
Μέσα από τη χρήση των παραγώγων, που χρησιμοποιούν οι τράπεζες του Λουξεμβούργου, ο Σόρος παραβιάζει τους όρους της «Βασιλείας ΙΙ», που προέκυψε μετά από συμφωνία των κρατών της ΕΕ για τον τραπεζικό τομέα.
Πρόσφατα, ο ....
...Πούτιν αντιμετώπισε τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζα των ΗΠΑ Μπεν Μπερνάνκι, στον οποίο και διαμήνυσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν θα δείξει καμία ανοχή σε πρόσωπα, όπως ο Τζορτζ Σόρος και ο Μαρκ Ριτς, που μετέχουν σε απάτες με παράγωγα νομίσματα, που μπορούν να αποσταθεροποιήσουν την παγκόσμια οικονομία.
Η υπόθεση αποτελεί μόνο μια πτυχή της δράσης των κερδοσκόπων, στην οποία εντάσσονται και τα παιχνίδια της Goldman Sachs με τη χώρα μας, 

Πώς είναι ο Παράδεισος και η κόλαση – Γέρων Παΐσιος Αγιορείτης


Κάποτε ένας απλός άνθρωπος παρακαλούσε τον Θεό να του δείξει πως είναι ο Παράδεισος και η κόλαση.
Ένα βράδυ λοιπόν στον ύπνο του άκουσε μια φωνή να του λέει:
«Έλα, να σου δείξω την κόλαση».
Βρέθηκε τότε σ’ ένα δωμάτιο, όπου πολλοί άνθρωποι κάθονταν γύρω από ένα τραπέζι και στη μέση ήταν μια κατσαρόλα γεμάτη φαγητό. Όλοι όμως οι άνθρωποι ήταν πεινασμένοι, γιατί δεν μπορούσαν να φάνε. Στα χέρια τους κρατούσαν από μια πολύ μακριά κουτάλα∙ έπαιρναν από την κατσαρόλα το φαγητό, αλλά δεν μπορούσαν να φέρουν την κουτάλα στο στόμα τους. Γι’ αυτό άλλοι γκρίνιαζαν, άλλοι φώναζαν, άλλοι έκλαιγαν…
Μετά άκουσε την ίδια φωνή να του λέει:
«Έλα τώρα να σου δείξω και τον Παράδεισο».
Βρέθηκε τότε σ’ ένα άλλο δωμάτιο όπου πολλοί άνθρωποι κάθονταν γύρω από ένα τραπέζι όμοιο με το προηγούμενο και στη μέση ήταν πάλι μια κατσαρόλα με φαγητό και είχαν τις ίδιες μακριές κουτάλες. Όλοι όμως ήταν χορτάτοι και χαρούμενοι, γιατί ο καθένας έπαιρνε με την κουτάλα του φαγητό από την κατσαρόλα και τάιζε τον άλλο. Κατάλαβες τώρα κι εσύ πώς μπορείς να ζεις από αυτήν την ζωή τον Παράδεισο;
Γέρων Παΐσιος Αγιορείτης
Πηγή: http://anastasiosk.blogspot.com/

ΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ;


 
"Εφόσον εγώ ελέγχω την κίνηση του χρήματος ενός έθνους δεν με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους του.."-Meyer Rothchild-

Το Ευρωπαϊκό Νομισματοκοπείο είναι χτισμένο στο μέρος που ήταν κτισμένο το νομισματοκοπείο
των Ρόθτσιλντ στην Φρανκφούρτη.
Οσοι έχουν δεί το ντοκυμαντέρ «Money Masters» γνωρίζουν οτι η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας ανήκει εδω και 200 χρόνια στην εβραϊκή οικογένεια Ρόθτσιλντ.
Η ίδια οικογένεια μαζί με μερικές άλλες κατέχουν και το πλειοψηφικό πακέτο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ(FED), της οποίας πρόεδρος είναι ο επίσης Εβραίος Benjamin Bernanke.
Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας είναι ο Jean-Pierre Roth, που είναι επίσης Εβραίος.
Οι μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες του πλανήτη είναι εβραϊκών συμφερόντων.
Η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα στον πλανήτη είναι η J.P Morgan. Οταν πέθανε ο ιδρυτής της και ανοίχτηκε η διαθήκη του φανερώθηκε οτι στην πραγματικότητα του ανήκε μόνο το 10% απο όλη την περιουσία.
Το ίδιο ισχύει και για την Goldman Sachs.
Το αφεντικό της Deutsche Bundesbank(Γερμανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα), είναι ο Axel Weber, εβραϊκής καταγωγής.
Ιδιας καταγωγής είναι και ο Josef Ackermann, πρόεδρος της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας της Γερμανίας, της Deutsche Bank.
Πως γίνεται οι Εβραίοι να αποτελούν το 0,2%(
 http://en.wikipedia.org/wiki/Jew
) του παγκόσμιου πληθυσμού και ταυτόχρονα να κατέχουν το 90% των καίριων πόστων διοίκησης της ανθρωπότητας;
Πως γίνεται να ελέγχουν το Χόλυγουντ, τα ΜΜΕ, τα Διεθνή Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, να είναι Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί και υπουργοί σε ξένα εκτός του Ισραήλ κράτη, να τους ανήκουν οι μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες, οι μεγαλύτερες εταιρείες δημοσκοπήσεων, οι μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής τροφίμων, οι φαρμακευτικές εταιρείες, οι εταιρείες παραγωγής όπλων.
Πως γίνεται πίσω απο όλες τις μεγάλες «πολυεθνικές» εταιρείες να κρύβονται εβραϊκά κεφάλαια;
Αν δεν το ερευνήσετε και συνεχίσετε να αναμασάτε τις ηλίθιες «προοδευτικές» εκφράσεις που σαν κασετόφωνο αναπαράγουν τα παπαγαλάκια των δήθεν αντιρατσιστικών και αντιεξουσιαστικών χώρων τότε οι Εβραίοι θα πετύχουν τον τελικό στόχο τους που είναι η εγκαθίδρυση παγκόσμιας κρυπτο-ιουδαϊκής κυβέρνησης.
Αν αποφασίσετε επιτέλους να διαδώσετε την αλήθεια αφού πιστείτε και οι ίδιοι κάνοντας την προσωπική σας έρευνα, τότε έχουμε ελπίδες να ελευθερωθούμε.
Οι Εβραίοι έχουν εξασκήσει εδω και χιλιάδες χρόνια την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» στους μη Εβραίους και μεταξύ τους προωθούν ο ένας τον άλλον με απόλυτη αλληλεγγύη. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που σας περιγράψαμε παραπάνω.
Τα παραμύθια περι «πολυπολιτισμικού παραδείσου» είναι κατασκευασμένα με σκοπό την διάλυση των Εθνών.
Και όπως έλεγε και ο Ντοστογιέφσκι «Καθώς οι εβραίοι κυρήττουν τον σοσιαλισμό και τον ριζοσπαστισμό,θα κρατήσουν τις ρίζες τους και θα μείνουν ενωμένοι και αφού όλα τα πλούτη της Ευρώπης πάνε χαμενα, οι Τράπεζες των Εβραίων θα είναι ακόμη εκεί.»
Σήμερα το σχέδιό τους είναι σε τελικό στάδιο. Σε όλες τις μεγάλες κυβέρνησεις, στα καίρια ειδικά πόστα έχουν τοποθετήσει τους δικούς τους ανθρώπους.
Η οικονομική κρίση που περνάμε σήμερα δεν θα «περάσει». Είναι κατασκευασμένη για να στραγγαλίσει ότι έχει απομείνει απο τις εθνικές οικονομίες των κρατών.
Θέλουν να καταρρεύσουν οι οικονομίες. Αυτός είναι ο στόχος τους.
Οποιοι το αρνούνται και δεν παραθέτουν στοιχεία είναι όργανά τους.
Οποιοι μιλούν ακόμη για το «κεφάλαιο» και τους «κερδοσκόπους» γενικά και αόριστα, είτε είναι άσχετοι είτε είναι υπάλληλοι των Διεθνών Τραπεζιτών, που ανήκουν βέβαια σε ένα έθνος.
Η μόνη μας διέξοδος είναι η αφύπνιση όσο το δυνατόν περισσότερων Ελλήνων.
Είτε σε προσωπικές συζητήσεις, είτε μέσω mail, είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο πρέπει αυτά τα στοιχεία να διαδοθούν.
Δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνουν οι Ελληνες και η ανθρωπότητα θύματα της παραπληροφόρησης των Εβραιοκρατούμενων ΜΜΕ.
triklopodia.gr

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ E.N.D. ΤΑ 600 ΔΙΣ. ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ E.N.D. ΤΑ 600 ΔΙΣ.
Η αλήθεια και το ψέμα αργά ή γρήγορα πάντα αποκαλύπτονται και αυτό είναι νόμος άγραφος και απαράβατος. Αν κάποιον τον κατηγορήσεις άδικα, αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα λάμψη και θα δικαιωθεί. Αν πάλι κάποιος κοροϊδεύει και λέει ψέματα, αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί. Ο χρόνος είναι αυτός που κρίνει, δικαιώνει και αποκαλύπτει και ο χρόνος θα κρίνει και μένα και τα γραπτά της πένας μου.

Το όνομα Αρτέμης Σώρρας, ακούστηκε απότομα και έντονα στην Ελλάδα και συνδέθηκε με το ποσόν των 600 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, που κατατέθηκαν για την “εξαγορά” του ελληνικού χρέους.
Αυτό, είναι μία μοναδική περίπτωση στην παγκόσμια κεφαλαιαγορά και στην διεθνή χρηματοοικονομία. Να ζητάει δηλαδή ένας ιδιώτης να εξαγοράσει κρατικό ή δημόσιο χρέος και να φαίνεται ο ίδιος ως δανειστής. Αυτό, ήξεραν όι “πατριώτες” ότι δεν έχει ξανασυμβεί και με τις διαδικασίες που επινόησαν ούτε μπορεί να συμβεί. Και το ήξεραν πρίν καταθέσουν την πρόταση.
Λυπάμαι που θα στενοχωρήσω και θα επαναφέρω στην πραγματικότητα, όλους τους καλοπροαίρετους και καλόπιστους Έλληνες, που “κατάπιαν αμάσητο” και χωρίς να ελέγξουν αυτό το “φαγητό” που τους σέρβιραν, μόνο και μόνο επειδή “μύριζε” ελπίδα.
Αυτό το νέο λοιπόν ήρθε σαν μία μεγάλη “φούσκα” και σκέπασε την Ελλάδα, για να δώσει ελπίδα στους “απελπισμένους”και μια προοπτική εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση που έχει περιέλθει.

Δυστυχώς όμως η αλήθεια θα αποδειχθεί διαφορετική και θα αποκαλύψει ενέργειες δόλιες και υποκριτικές, από ανθρώπους που παρουσιάστηκαν ως “πατριώτες” , και ήρθαν στους απελπισμένους Έλληνες, για να πουλήσουν ή μάλλον να “ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ” ελπίδα.
Ο Αρτέμης Σώρρας και οι άνθρωποι της E.N.D. που διαχειρίζονται αυτό το πακέτο των 600ων δις και οι νομικές υπηρεσίες τους, που επιλέγουν τις νομικές διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, δεν είναι ερασιτέχνες. Είναι πολύ επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στις διεθνείς χρηματαγορές και γνωρίζουν άριστα τους τρόπους μεταφοράς και διακίνησης μεγάλων κεφαλαίων.
Και αυτό το λέω, γιατί αν ήταν πραγματικοί Έλληνες πατριώτες, που ήθελαν να βοηθήσουν και να ευεργετήσουν την Ελλάδα όπως ισχυρίζονται, είχαν πολλούς τρόπους για να το κάνουν, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ.
Τα ιδιωτικά κεφάλαια έχουν μεγάλη δύναμη και μπορείς με αυτά να κάνεις πολλά πράγματα, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΥΝΑΨΕΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΚΡΑΤΟΣ.
Θέλω να πω με αυτό, ότι ο Σώρρας και οι διαχειριστές των κεφαλαίων του , γνωρίζουν πολύ καλά, ότι αν θέλουν να προσφέρουν τα ιδιωτικά τους κεφάλαια στο ελληνικό δημόσιο, για να “εξαγοραστεί” το χρέος, υπάρχουν μόνο δύο τρόποι.

Αν είσαι πραγματικός ευεργέτης και πατριώτης όπως λες και δεν επιδιώκεις κανένα όφελος, τότε γίνεται ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, χωρίς να υπάρχει κανένα νομικό κώλυμα από το κράτος, στο να τα αποδεχθεί.
Άλλωστε οι ευεργέτες και οι πατριώτες δεν φαίνονται στα λόγια αλλά στα έργα και ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΩΡΙΖΟΥΝ.
Ο δεύτερος τρόπος αν δεν θέλεις να δωρίσεις, αλλά θέλεις “ντε και σώνει” να δανείσεις, αυτήν την δυνατότητα σαν ιδιώτης την έχεις ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ.
Υπάρχει βέβαια και μία τρίτη επιλογή, αλλά είναι και αυτή δωρεά. Να κατατεθεί το ποσόν στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί υπέρ του ελληνικού χρέους.
Ο Αρτέμης Σώρρας όμως και οι συνεργάτες του, επέλεξαν να ακολουθήσουν μία διαδικασία χρονοβόρα και εξαιρετικά πολύπλοκη, που δεν έχει υπάρξει όμοια στην παγκόσμια οικονομία, που δημιουργεί μεν θόρυβο και εντυπώσεις, αλλά είναι αδύνατον να φέρει και αποτέλεσμα.
Το άλλοθι βέβαια του Σώρρα και των συνεργατών του, είναι ότι η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση. Η πρόταση όμως του Αρτέμη Σώρρα δημιουργήθηκε με τέτοιο νομικό τρόπο, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ από την Κυβέρνηση. Και με αυτόν τον τρόπο είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Η πρόταση για την “εξαγορά” του ελληνικού χρέους από τον Αρτέμη Σώρρα, κατατέθηκε ως εξής:
“Στις 28-9-2012 κατέθεσα επίσημη πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση και προσέφερα δάνειο 600 δις δολλαρίων μέσω χρεογράφων (ΙΒΟΕ) άτοκα για 100 χρόνια, για να βγεί η χώρα από την καταστροφική της πορεία”. Έτσι λέει.
Τώρα, που το έχει δεί αυτό το “έργο” γραμμένο και ποιος το επινόησε, μόνο αυτός το ξέρει. Να ζητάει δηλαδή και να απαιτεί ένας ιδιώτης, να δανείσει ένα κράτος (Α), δια μέσου της αξίας των ομολόγων που κατέχει από ένα άλλο κράτος (Β).
Γιατί τα 600 δις δεν είναι μετρητά. Είναι ομόλογα του Αμερικανικού δημοσίου, που έχει στην κυριότητά του ο Σώρρας και λήγουν τον Απρίλιο του 2014.
Αυτοί που το επινόησαν λοιπόν, ήξεραν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει καμία πιθανότητα εφαρμογής, γιατί καμία κυβέρνηση στον κόσμο δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί μία τέτοια πρόταση, γιατί δεν είναι αυτός ο διεθνής τρόπος που μπορεί να δανειστεί ένα κράτος από ιδιώτες.
Αυτό όμως το γνωρίζει και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αλλά αντί να βγεί και να πει την αλήθεια για να εκθέσει τον Σώρρα, συμπεριφέρεται με μία “ένοχη” σιωπή. Αν δεν ήταν στημένο το “παιχνίδι”, θα του έλεγαν το εξής: «Ευχαριστούμε για την προσφορά κύριε Σώρρα αλλα δεν είναι αυτός ο νόμιμος και διεθνής τρόπος. Αν θέλετε να δανείσετε άτοκα την χώρα με 600 δις για 100 χρόνια, θα εκδώσει το ελληνικό δημόσιο ομόλογο τέτοιας αξίας και εκατονταετούς λήξης και θα το αγοράσετε εσείς».

Αυτός είναι ο εύκολος, γρήγορος και διεθνώς αποδεκτός τρόπος δανειοδότησης κράτους από ιδιώτη και κανένας άλλος.
Να τελειώνει λοιπόν αυτό το παραμύθι του “Έλληνα πατριώτη” Σώρρα και των Λαμπράκη και Βαλσαμάκη, γιατί πρόκειται για στημένο “παιχνίδι” σε στημένο “γήπεδο” και επινόησαν πολύπλοκες διαδικασίες, μόνο για θόρυβο και εντυπώσεις.
Σε προσωπική συζήτηση που είχα με τον πρόεδρο και εκπρόσωπο τύπου της E.N.D. κυρίους Λαμπράκη και Βαλσαμάκη παρουσία φίλων, τους ρώτησα το εξής: “Γιατί αφού λέτε ότι το κάνετε για την Ελλάδα και δεν σας ενδιαφέρει αν θα πάρετε τα χρήματα πίσω, επιλέγετε μία τέτοια διαδικασία και δεν κάνετε απλά μία δωρεά στο ελληνικό δημόσιο”;
Μόλις συνειδητοποιήσαμε την απάντηση που μας έδωσαν, καταλάβαμε αμέσως την κοροϊδία, την υποκρισία και το στημένο “παιχνίδι”. “ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΔΩΡΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 40%” είπαν. Δηλαδή δεν θέλουν να πληρώσουν τον φόρο που αναλλογεί στο ποσό των 600ων δις, ο οποίος είναι 240 δις.

Και τώρα η αποκάλυψη της υποκρισίας και του στημένου “παιχνιδιού”.
Στην ίδια συζήτηση που είναι βιντεοσκοπημένη, ο κύριος Λαμπράκης μας είπε, ότι για την χρηματοδότηση της E.N.D. που έγινε με μία μετοχή της τράπεζας Ανατολής, προέκυπτε ένας φόρος που έπρεπε να εισπράξει το ελληνικό δημόσιο, ύψους 24ων δις. Αυτόν τον φόρο μας είπε, ήθελαν να τον πληρώσουν και έτρεχαν από την εφορία της Πάτρας στο ΣΔΟΕ. Από το ΣΔΟΕ τους έστειλαν στο υπουργείο οικονομικών, από εκεί πάλι στο ΣΔΟΕ και από εκεί πάλι στον έφορα, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ.
Τότε καταλάβαμε. Όταν αυτοί “θέλουν” να πληρώσουν, το κράτος εξαφανίζεται και κανείς δεν θέλει να πληρωθεί. Όταν όμως το κράτος θα πρέπει να τα πάρει, γιατί δεν θα μπορει να κάνει διαφορετικά, τότε εμείς ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ.

Αλλά υπάρχει ακόμα ένα στοιχείο που ξεσκεπάζει τους “πατριώτες”. Γιατί τους ενοχλεί ο φόρος της δωρεάς, αφού όλο το ποσόν πάλι μέσα στο ταμείο του δημοσίου θα είναι. Μήπως νομίζουν ότι ο φόρος θα πάει στην Τουρκία; Όλο το ποσόν της δωρεάς είτε φορολογηθεί με 5% είτε φορολογηθεί με 95% μέσα στο ταμείο του ελληνικού δημοσίου θα μπεί.
Αλλά όπως είπαμε, όταν το κράτος θα πρέπει να τα πάρει, τότε εμείς ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ.
Αυτό είναι το καλοδουλεμένο παραμύθι των 600ων δις, που το σενάριο γράφτηκε στην Αμερική και το έφεραν να το “παίξουν” στην Ελλάδα, οι “Ελληναράδες” και οι “πατριώτες”, με σκοπό να εξαγοράσουν “αέρα” και να πουλήσουν ή μάλλον να ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ελπίδα.
Αλλά δεν το έκαναν μόνο γι’ αυτό. Τώρα έχουν ξεκινήσει και κάνουν προτάσεις “χρηματοδότησης” στους Δήμους της Ελλάδος προσπαθώντας να ψαρέψουν θύματα. Οι προτάσεις “χρηματοδότησης” που κάνουν λοιπόν στους δήμους, αυτοί οι “Ελληναράδες” και οι “πατριώτες”, είναι πάλι “άτοκα δάνεια” για 50 χρόνια και για τεράστια ποσά εκατοντάδων εκατομμυρίων, έως δισεκατομμυρίων ανά Δήμο.

Αυτά τα ποσά, είναι δυσανάλογα τεράστια για τα οικονομικά μεγέθη των Δήμων και πρόκειται ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ, γιατί δεν είναι ούτε χρηματοδοτήσεις, ούτε δωρεές, ούτε επιχορηγήσεις.
ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΑ.

Αυτό θυμίζει τις τράπεζες πρίν 6 χρόνια που σου ανήγγειλαν όλο χαρά ότι “εγκρίθηκε ένα δάνειο στο όνομά σας 200.000 ευρω. Περάστε να το πάρετε”. Όσοι τότε είδαν μόνο το “τυρί” αλλα όχι την “φάκα”, σήμερα κλαίνε με μαύρο δάκρυ ενώ κάποιοι αυτοκτόνησαν.
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ.
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ “ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ”.
Οι ευεργέτες και οι πατριώτες δεν δανείζουν. Δωρίζουν. Οι δόλιοι και οι υποκριτές δανείζουν γιατί αποσκοπούν σε κέρδος. Και αν λένε ότι δανείζουν και άτοκα τότε αποσκοπούν σε άλλο όφελος και η παγίδα είναι μεγαλύτερη.
ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΤΥΠΩΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΜΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ.
ΜΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
Κάποια εποχή είχα πέσει και εγώ στον πειρασμό του δανείου, με σκοπό την αγορά κατοικίας. Γενικά είμαι συγκρατημένος και εφαρμόζω το “όπου φθάνει το χέρι σου”, αλλά μου παρουσιάστηκε μία πολύ μεγάλη “ευκαιρία”, από αυτές που χάνεις τον ύπνο σου. Ρώτησα τον γέροντα ...... “τί να κάνω γέροντα”;

“Δεν θα σου πω τι να κάνεις παιδί μου” απάντησε ο γέροντας. “Θα σου πω μόνο αυτό. Ο Θεός παιδί μου δεν δανείζει. Ότι χρειαζόμαστε απλόχερα μας το χαρίζει. Μόνο ο διάβολος δανείζει για να κρατάει τους ανθρώπους ομήρους”.
Σήμερα είμαι ακτήμων, αλλά είμαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ .
ΜΑΚΡΥΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ “ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ” ΚΑΙ ΤΟΥΣ “ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ”, ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ “ΧΑΡΙΖΟΥΝ” ΔΑΝΕΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΡΠΑΓΕΣ. ΜΑΚΡΥΑ.

Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Συγγραφέας-ερευνητής

Υ.Γ. παρακαλώ να το διαδώσετε, γιατί υπάρχουν πολλοί Έλληνες που πλανήθηκαν από αυτούς τους πλάνους.
πηγη πενταποσταγμα

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

      ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ

Δέσποινα Παντευλόγητε, Ὑπέραγνε Παρθένε,
Παράδεισε Πανθαύμαστε, Κῆπε Καλλωπισμένε,
Σέ δυσωπῶ, Πανάχραντε, χαρίτωσον τό νοῦν μου,
κατεύθυνον τάς σκέψεις μου, φώτισον τήν ψυχήν μου. 

Κόρη με ποίησον ἀγνόν, πρᾶον, σεμνόν, ἀνδρεῖον,
ἡσύχιον καί κόσμιον, εὐθύν, ὅσιον θεῖον,
ἐπιεικῆ, μακρόθυμον, τῶν ἀρετῶν δοχεῖον,
ἄμεμπτον, ἀνεπίληπτον, τῶν ἀγαθῶν ταμεῖον.
Δός μοι σοφίαν, σύνεσιν καί μετριοφροσύνην,
φρόνησιν καί ἁπλότητα καί ταπεινοφροσύνην.
Δός μοι νηφαλιότητα, ὄμμα πεφωτισμένον,
διάνοιαν ὁλόφωτον, πνεῦμα ἐξηγνισμένον.
Ἀπέλασον τήν οἴησιν, τήν ὑπερηφανίαν,
τόν τύφον, τήν φυσίωσιν καί τήν ἀλαζονείαν,
τήν ὕβριν, τό ἀγέρωχον, τήν ὑψηλοφρονύνην,
γλῶσσα μεγαλορρήμονα, ἰσχυρογνωμοσύνην.
Τήν ἀστασίαν τήν φρικτήν, τήν περιττολογίαν,
τήν πονηρίαν τήν πολλήν, καί τήν αἰχρολογίαν.
Χάρισαί μοι, Πανάχραντε, τήν ἠθικήν ἀνδρείαν,
τό θάρρος, τήν εὐστάθειαν, δός μοι τήν καρτερίαν.

Δός μοι τήν αὐταπάρνησιν, τήν ἀφιλαργυρίαν,
ζῆλον μετ’ ἐπιγνώσεως καί ἀμνησικακίαν.
Δός μοι ἀκεραιότητα, εὐγένειαν καρδίας,
πνεῦμα εὐθές, εἰρηνικόν, καί πνεῦμα ἀληθείας.
Φυγάδευσον, Πανάχραντε, τά πάθη τῆς καρδίας,
τά πολυώνυμα, Ἀγνή, τῆς ἠθικῆς δειλίας.
Τήν ἀνανδρείαν τήν αἰσχράν,
τό θάρρος, τήν δειλίαν,
τήν ἀτολμίαν τήν δεινήν καί τήν ἀπελπισίαν.
Ἄρον μοι, Κόρη, τόν θυμόν καί πᾶσαν ραθυμίαν,
τήν ἀθυμία, τήν ὀργήν, ὡς καί τήν ὀκνηρίαν.
Τόν φθόνον, τήν ἐμπάθειαν, τό μίσος, τήν κακίαν,
τήν μήνιν, τήν ἐκδίκησιν καί τήν μνησικακίαν.

Τήν ἔριδα τήν εὐτελῆ καί τήν πολυλογίαν,
τήν γλωσσαλγίαν τήν δεινήν καί τήν βωμολοχίαν.
Δός μοι, Παρθένε, αἴσθησιν, δός μοι εὐαισθησίαν.
Δός μοι συναίσθησιν πολλήν καί εὐσυνειδησίαν.
 
     Δός μοι, Παρθένε, τήν χαράν Πνεύματος τοῦ Ἁγίου.
Δός μοι εἰρήνην τῇ ψυχῇ, εἰρήνην τοῦ Κυρίου.
Δός μοι ἀγάπην, ἔρωτα θεῖον, ἐξηγνισμένον,
πολύν, θερμόν καί καθαρόν καί ἐξηγιασμένον.
Δός πίστιν ζῶσαν, ἐνεργόν, θερμήν, ἁγνήν, ἁγίαν,
ἐλπίδα ἀδιάσειστον, βεβαίαν καί ὁσίαν.
                                         Ἄρον ἀπ’ ἐμοῦ, Παρθένε, τόν κλοιόν τῆς ἁμαρτίας,
τήν ἀμέλειαν, τήν μέθην, τήν ἀνελεημοσύνην,
τά κακάς ἐπιθυμίας, τήν δεινήν ἀκολασίαν,
γέλωτας τῆς ἀσελγείας καί τήν πᾶσαν κακουργίαν.
Σωφροσύνην δός μοι, Κόρη, δός ἐγκράτειαν, νηστείαν,
προσοχήν καί ἀγρυπνίαν καί ὑπακοήν τελείαν.
Δός μοι προσοχήν ἐν πᾶσι καί διάκρισιν ὀξείαν,
σιωπήν καί εὐκοσμίαν, καί ὑπομονήν ὁσίαν.






Ἐπιμέλειαν παράσχου, Δέσποινα, πρός ἐργασίαν,
πρός τελείωσιν καί ζῆλον ἀρετῶν πρός γυμνασίαν.
Τήν ψυχήν μου, τήν καρδίαν καί τόν νοῦ μου, Παναγία,
τήρει ἐν ἁγιωσύνῃ, φύλαττε ἐν παρθενίᾳ.