Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Χρυσοστομικά μαργαριτάρια Διατί ὀνομάζομεν Μεγάλη Ἑβδομάδα;

Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLyTuqx-i_8RFCmL0uFYKyw9NVvSPge7EpAow7C2XzTi83PGxvxPJ4LxQs2iLXByCzHjLE4aI6lGDJK7gDe6fJ_AW7F7CO_Yi8p5emF4jIc7B3odw3QHHFY50zd1dHDx3G7VCS5z0e8Uwb/s800/ag-Io-USA-nef.png
http://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2013/06/%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihqkdS0lY4zl3ra6oVsb8RNzkfcwBDlCBn0CCnkBI0qoWFzhqVFL5z-Fe6biMVLqCOx5xKJ7jCUvC1TzVD-QZe1upbUc_Xh-n_pSyVufqu8OdBQcoQZWZiJJzToYsIBqrRrH2L0QmPJ5f1/s400/estavromenos.jpg
Ὅπως ἀκριβῶς οἱ κυβερνῆται, οἱ δρομεῖς καί οἱ ἀθληταί φροντίζουν καί ἐπαγρυπνοῦν περισσότερον, ὅταν πλησιάζουν πρός τό τέρμα, κατά τόν ἴδιον τρόπον καί ἡμεῖς, ἐπειδή μέ τήν χάριν τοῦ Θεοῦ ἐφθάσαμεν εἰς τήν Μεγάλην αὐτήν ἑβδομάδα, πρέπει τώρα κατ' ἐξοχήν νά ἐντείνωμεν τήν νηστείαν καί νά αὐξήσωμεν τάς προσευχάς καί νά ἐξομολογηθῶμεν διά ὅσα ἡμαρτήσαμεν μέ ἀκρίβειαν καί νά ἐκτελῶμεν ὅλας τάς καλάς πράξεις, τήν πλουσίαν ἐλεημοσύνη, τήν ἐπιείκειαν, τήν πραότητα καί κάθε ἄλλην ἀρετήν, οὔτως ὥστε, ἀφοῦ φθάσωμεν μαζί μέ αὐτά τά κατορθώματα εἰς τήν ἠμέραν τοῦ Πάσχα, νά ἀπολαύσωμεν τήν φιλοτιμίαν τοῦ Κυρίου.

Επιστολή στον Πάπα έστειλαν οι Μητροπολίτες Κονίτσης και Πειραιώς!


pope-mitor
Οι Σεβ. Μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας και Πειραιώς κ. Σεραφείμ απέστειλαν στην Αγγλική και Ιταλική γλώσσα επιστολή πρός τον Αρχηγόν του Κράτους του Βατικανού καί ἀντικανονικώς κατέχοντα τό τέως Πρεσβυγενές, Παλαίφατον καί Περίπυστον Πατριαρχείον της παλαιάς Ρώμης καί της Δύσεως.
Την επιστολή παρέδωσαν στον εν Αθήναις Αποστολικό Νούντσιο Αρχιεπίσκοπο Paul Fouad Tabet, ο οποίος με ευγένεια και προσήνεια την παρέβαλε.

ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»

INTERORTHODOXASSOCIATION «ST. PAUL THE APOSTLE»
Δι’ ἀλληλογραφίαν : ΜΟΥΣΩΝ 14, 15452 ΨΥΧΙΚΟΝ
Ἕδρα: Ἀπόλλωνος 23 Β, ΑΘΗΝΑΣ 10557
Τηλ. 0030 2103254321-2, fax 3236978, e-mail: fot_gram@otenet.gr, στοσελίς: www.fotgrammi.gr
ΑΦΜ 090208446 ΣΤ΄ ΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 
 
14.4.2014
 
 
«Ο ΔΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΙΟΥΔΑΣ ΟΥΚ ΗΒΟΥΛΗΘΗ ΣΥΝΙΕΝΑΙ»…
 
ΟΡΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ «ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ» ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΑΕΤΟΝΥΧΗΔΕΣ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο. ΑΜΝΗΣΤΕΥΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ …
 
Ἐπειδὴ ὁ δημοσιογράφος Ἰωάννης Πρετεντέρης καὶ τὸ μεγάλο κανάλι «MEGACHANNEL» ἐπιμένουν σατανικῶς νὰ μὴ ἀποκαταστήσουν τὴν ἀλήθεια, ἀναγκαζόμαστε νὰ δημοσιεύσουμε τὸ δεύτερο ἐξώδικό μας.
 
 
 ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ 
 
 ΕΞΩΔΙΚH ΔΗΛΩΣΗ, ΟΧΛΗΣΗ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
(με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος)
 
1) Του μη κερδοσκοπικού οργανισμού με την επωνυμία «ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Απόλλωνος αρ. 23Β και επροσωπείται νόμιμα.
2) Του Ιωάννη Αναγνωστοπούλου, επιχειρηματία, Βόννη Γερμανίας, Προέδρου και νομίμου εκπροσώπου του ανωτέρω υπό τον αριθμό 1) μη κερδοσκοπικού οργανισμού, διαμένοντος στο Π. Ψυχικό ττικής, επί της οδού Μουσών αρ. 14.

ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ Η ΙΔΡΥΣΗ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ!


                                                                                                      του Παναγιώτη Νούνη

                                           Ο ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΣ ΓΡΑΙΚΙΣΜΟΣ
Ο μακαριστός δογματολόγος, μέγας θεολόγος και διδάσκαλος της Εκκλησίας μας, πατέρας Ιωάννης Ρωμανίδης, έγραφε [1] ότι  Νεογραικύλος είναι ο συνεχιστής της παράδοσης των Γραικύλων πρό της Αλώσεως, οι οποίοι εκήρυτταν την ανάγκη της φραγκεύσεως του πνεύματος για να σωθούμεν από την δουλεία του σώματος! Είναι πλέον τόσο προφητικά  τα όσα μας αναφέρει διότι, ο νεογραικισμός εζήμιωσε και συνεχίζει να ζημιώνει την Ρωμιοσύνη μας με την ξενομανίαν του! Είτε αυτή είναι ο Αμερικανισμός, Γερμανισμός, Ρωσισμός, Φραγκισμός μέχρι ακόμα και Ισλαμισμός!

Είμαστε δυστυχώς δέκτες τις τελευταίες εβδομάδες, μιάς  αλλόκοτης εμμονής και παράδοξης  απόφασης, μερικών καθηγητών, της γνωστής πλεόν «πλειοψηφίζουσας μειοψηφίας» του τμήματος Θεολογίας, για την ίδρυση Ισλαμικών σπουδών, εντός της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θεολογικής Σχολής  μας(!), με κύριο σκοπό και στόχο αυτών είναι να ιδρυθεί, (άκουσον-άκουσον) τμήμα ξεχωριστό Ισλαμικών σπουδών, εντός του τμήματος Θεολογίας! Ωστόσο, ο μακαριστός πατέρας Ρωμανίδης βοά εκ της Θριαμβευούσης Εκκλησίας προς τους παρόντες συναδέλφους του, ακαδημαϊκούς και πολιτικούς, οι οποίοι θέλουν πάση θυσία να επιβάλλουν τα πολιτικάντικα παίγνια διότι, ο Γραικύλος υποκρίνεται το λιοντάρι στους Ρωμηούς με την βοήθεια των ξένων (πρεσβειών, κονδυλίων, ευρώ-πουλων), αλλά είναι φρόνιμο ποντικάκι και υπόδουλος πνμευματικά στους ξένους! Αλλά η τραγικότητα του Γραικυλισμού είναι, ότι παρατηρείται το περίεργο φαινόμενο να ερωτεύεται ο Γραικύλος τον Αμερικανό φίλο του και να μισεί τον Γραικύλο των Γερμανών! Αλλά και το ανάποδο ή να ερωτεύεται ο Γραικύλος τον Ισλαμιστή φίλο του και να μισεί τον Γραικύλο των Άγγλων! Σκέτο βαβυλώνιο μπάχαλο η υπόθεση και όλα αυτά εξαιτίας της νόσου του Γραικυλισμού! Από απόψεως της Ρωμηοσύνης όμως οι Γραικύλοι είναι όλοι προ-δό-τες!

Ποια ήταν η Οσία Κασσιανή η Υμνογράφος-Μερικές σημαντικές επισημάνσεις για το Τροπάριο


Ποια ήταν η Οσία Κασσιανή η Υμνογράφος-Μερικές σημαντικές επισημάνσεις για το Τροπάριο
To σημερινό τροπάριο μάς δίνει τη δυνατότητα να θυμηθούμε ποια ήταν η Οσία Κασσιανή η Υμνογράφος η οποία εορτάζει στις 7 Σεπτεμβρίου. Επίσης στο κείμενο που ακολουθεί αναφέρονται μερικές σημαντικές επισημάνσεις για το Τροπάριο της Κασσιανής.
Στην Κασσιανή αποδίδονται γύρω στα 45 έργα, από τα οποία τα 23 τουλάχιστον είναι χωρίς αμφιβολία δικά της, ενώ τα υπόλοιπα είναι αγνώστου προελεύσεως 

Βιογραφία
Η Οσία Κασσιανή (ή Κασσία ή Ικασία ή Εικασία) η Υμνογράφος γεννήθηκε μεταξύ του 805 και του 810 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη και έζησε στα χρόνια του βασιλιά Θεοφίλου (829 -842 μ.Χ.).
Όταν μεγάλωσε συνδύαζε τη σωματική ομορφιά με την εξυπνάδα της. Τρεις βυζαντινοί χρονικογράφοι, ο Συμεών ο μεταφραστής, ο Γεώργιος Αμαρτωλός και ο Λέων ο Γραμματικός, αναφέρουν ότι έλαβε μέρος στην τελετή επιλογή νύφης για τον αυτοκράτορα Θεόφιλο, την οποία είχε οργανώσει η μητριά του Ευφροσύνη. Σε αυτή ο αυτοκράτορας επέλεγε τη σύζυγο της αρεσκείας του δίνοντας της ένα χρυσό μήλο. Θαμπωμένος από την ομορφιά της Κασσίας, ο νεαρός αυτοκράτορας την πλησίασε και της είπε: «Ως άρα δια γυναικός ερρύη τα φαύλα» «Από μία γυναίκα ήρθαν στον κόσμο τα κακά [πράγματα]», αναφερόμενος στην αμαρτία και τις συμφορές που προέκυψαν από την Εύα. Η Κασσία, ετοιμόλογη, του απάντησε: «Αλλά και δια γυναικός πηγάζει τα κρείττονα» «Και από μία γυναίκα [ήρθαν στον κόσμο] τα καλά [πράγματα]», αναφερόμενη στην ελπίδα της σωτηρίας από την ενσάρκωση του Χριστού μέσω της Παναγίας. Με βάση την παράδοση ο ακριβής διάλογος ήταν:

H Αγία Κασσιανή,η ιστορία του τροπαρίου της και ο Κωστής Παλαμάς.

 

επιμέλεια:πρωτοπρεσβυτέρου Δημ.Αθανασίου

Το Τροπάριο της Κασσιανής

Κύριε, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή, την σήν αισθομένη Θεότητα μυροφόρου αναλαβούσα τάξιν, οδυρομένη μύρα σοι προ του ενταφιασμού κομίζει.
Οίμοι! λέγουσα, οτι νύξ μοι υπάρχει, οίστρος ακολασίας, ζοφώδης τε και ασέληνος ερως της αμαρτίας.
Δέξαι μου τας πηγάς των δακρύων, ο νεφέλαις διεξάγων της θαλάσσης το ύδωρ κάμφθητί μοι προς τους στεναγμούς της καρδίας, ο κλίνας τους ουρανούς τη αφάτω σου κενώσει.
Καταφιλήσω τους αχράντους σου πόδας, αποσμήξω τούτους δε πάλιν τοις της κεφαλής μου βοστρύχοις ων εν τω Παραδείσω Εύα το δειλινόν κρότον τοις ώσιν ηχηθείσα, τω φόβω εκρύβη.
Αμαρτιών μου τα πλήθη και κριμάτων σου αβύσσους τις εξιχνιάσει, ψυχοσώστα Σωτήρ μου; Μη με την σήν δούλην παρίδης, Ο αμέτρητον έχων το έλεος.
——————————————–
(Φώτη Κόντογλου μεταγραφή)

Λιτανεία με χιλιάδες πιστούς και 700 ιερείς (φωτο)


Λιτανεία με χιλιάδες πιστούς και 700 ΙερείςΤου Αιμίλιου Πολυγένη
Χιλιάδες πιστοί και πάνω από 700 ιερείς, συμμετείχαν στην λιτανεία που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι μετά το εσπερινό για την Κυριακή των Βαϊων.
Η Λιτανεία σχημάτισε ουρά χιλιομέτρων στους δρόμους της πρωτευούσας, ενώ σε διάφορα σημεία γινόταν παύση για να ψαλλεί ειδική δέηση.
Να αναφερθεί ότι η πομπή ολοκληρώθηκε έξω από τον Πατριαρχικό Ναό, όπου εκεί ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ μίλησε για την είσοδο του Κύριου στα Ιεροσόλυμα.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανάις απευθυνόμενος προς τους χιλιάδες προσκυνητές, τους προέτρεψε να προσκυνήσουν γονατιστοί τον Κύριο και να του αποθέσουν όλα τους τα προβλήματα.
Τέλος ο Πατριάρχης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για την οργάνωση της λιτανείας, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Θέλω συγχαρώ όλους εκείνους που συνέβαλαν για οργάνωση της λιτανείας, αλλά και τους χιλιάδες πιστούς που συμμετείχαν ευλαβικά στο προσκύνημα αυτό.”
“Εύχομαι ο Θεός να σας χαρίζει υγεία και ευτυχία, και η εορτή των Βαϊων να φέρει μεγάλες ευλογίες και να μας ενισχύει για την Μεγάλη Εβδομάδα και μέχρι την Ανάσταση”, πρόσθεσε ο κ. Δανιήλ.

Σαουδική Αραβία:Έραψαν το στόμα και το μάτι γυναικός που ομολόγησε τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα


Αυτό το νέο κορίτσι που εργαζόταν στη Σαουδική Αραβία είχε το θράσος να πει: «ο Ιησούς Χριστός, είναι η ειρήνη… είναι ο λυτρωτής μου...»

Αυτό θύμωσε πολλούς ανώτερους υπαλλήλους στην εργασία της και έτσι διέταξαν κάποιους άντρες… να πραγματοποιήσουν τη διαδικασία... της συρραφής του στόματος της… που της το έκλεισαν, προκειμένου να την εμποδίσουν να εκφράζει την αγάπης της για τον Ιησού Χριστό μας.

Επιπλέον, της έραψαν το αριστερό μάτι… που της το έκλεισαν και αυτό… ως μια προστιθέμενη μορφή τιμωρίας. 

Ἡ Μεγάλη ἑβδομάδα καί τα… ἀρνία τοῦ Lidl


Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Μεγάλη Δευτέρα πολὺ πρωὶ γύρω στὶς ἑφτὰ ἡ ὥρα καὶ ἔξω ἀπὸ τὴν κεντρικὴ εἴσοδο ἑνὸς μεγάλου ὑποκαταστήματος τῆς ἁλυσίδας supermarket, Lidl, γίνεται ὁ... χαμός. Περίπου 200 ἄτομα περιμένουν ἀπὸ τὶς ἕξι καὶ μάλιστα πολλοὶ μαλώνουν τὸ ποιὸς ἦρθε πρῶτος γιὰ νὰ βρεθεῖ μπροστὰ μόλις ἀνοίξουν «οἱ πύλες τοῦ παραδείσου» τοῦ γερμανόφωνου Lidl. Ἡ «προκήρυξη» γιὰ τὴν πώληση ἀμνῶν στὴν τιμὴ τῶν 4 εὐρώ, σηματοδότησε τὸν νέο μεγάλο ἑλληνικὸ «ξεσηκωμὸ» ποὺ ἔκανε τὴν οἰκονομικὴ κρίση νὰ φαντάζει καταναλωτικὸ παιχνίδι στὶς πλάτες μιᾶς Ἑλλάδας, ὅπου ὁ ἀριθμὸς τῶν αὐτοκτονιῶν κάθε μέρα μεγαλώνει ὅλο καὶ πιὸ πολύ. 

Αν ο Χριστός σε ρωτούσε...


ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ θεωρητικά ότι πέθανες.

Πηγαίνεις στον Παράδεισο και δύο χρυσόμορφοι Άγγελοι παραστέκουν δίπλα σου δείχνοντάς σου τα απερίγραπτα κάλλη του Παραδείσου. Εσύ τότε κατευτυχισμένος φτάνεις στις θύρες και εκεί βλέπεις τον Χριστό να σε περιμένει και να σε ρωτά κατάματα:

-Παιδί μου να! Ο Παράδεισος που κέρδισες με τα καλά σου έργα, μπορείς να τον απολαύσεις αιωνίως. Όμως πρέπει να ξέρεις ότι από εδώ και στο εξής εγώ θα πορευθώ στην κόλαση να κάνω συντροφιά στους κολασμένους. Λοιπόν τι διαλέγεις; Να έρθεις μαζί μου, δίπλα μου, στην κόλαση, αφού λές ότι με αγαπάς, ή να καθήσεις χωρίς εμένα στον Παράδεισο;

Τι θα του απαντούσαμε άραγε του Χριστού;

Βέβαια τούτο το ερώτημα ουσιαστικά δεν στέκει, διότι και εάν υποθέσουμε ότι ο Κύριος πήγαινε στην κόλαση ευθύς αμέσως αυτή θα μεταμορφωνόταν σε Παράδεισο, αφού ο ίδιος ο Χριστός είναι η Ζωή και ο Παράδεισος.

Όμως το δίλημμα είναι πολύ υπαρκτό:

Αγαπάς Τον Χριστό επειδή σου χαρίζει τον Παράδεισο να περνάς καλά εκεί ή επειδή η καρδιά σου φλέγεται για το Πανάγιο βασανισμένο πρόσωπό Του.

Βλέπετε και τις Μυροφόρες στο μνήμα ;

Δεν τους νοιάζει αν ο Χριστός αναστήθηκε ή όχι, δεν τους νοιάζει άν δικαιωθήκανε οι προσδοκίες του ή όχι και παρότι τον έχουνε για πεθαμένο, μία άψυχη νεκρική σωρό, ακόμη τον πιστεύουνε ως Θεό και τον φωνάζουνε Κύριο

Πόσο ζυγίζει η αμαρτία;


«Κορόιδευε ένας άθεος έναν ἱεροκήρυκα μια μέρα, λέγοντάς του:

—Μας μιλάτε κάθε τόσο για φορτίο αμαρτιών και τα παρόμοια. Πιστέψτε με, όμως, ότι προσωπικά δεν νοιώθω κανένα τέτοιο βάρος. Αλήθεια, πόσο ζυγίζει η αμαρτία;


Ο άνθρωπος του Θεού πολύ ψύχραιμα, απάντησε τότε:

—Δεν μου λέτε, αν βάλετε πάνω σ’ ένα νεκρό μια πέτρα εκατό κιλών, θα τη νοιώσει;

—Όχι, απάντησε απορημένος ο άθεος, γιατί είναι νεκρός.

—Το ίδιο συμβαίνει και με σας, κατέληξε ο ιεροκήρυκας. Έξω από τη Χάρι του Θεού ο άνθρωπος είναι “νεκρός στις παραβάσεις και τα παραπτώματα”(Ἐφ 2, 1). Γι’ αυτό δεν νοιώθετε το βάρος της αμαρτίας».


πηγή: www.pentapostagma.gr

Τα 7 πιο κραυγαλέα λάθη της ταινίας «Νώε»





Του J. Lee Grady (Charisma) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Θα ήθελα να μου αρέσει η νέα ταινία  “Noah” του Ντάρεν Αρονόφσκι. Όμως όταν την είδα συνειδητοποίησα ότι δεν βασίζεται στην Αγία Γραφή.

Από τον «Τελευταίο Πειρασμό» (The Last Temptation of Christ) το 1988, έχει να κακοποιήσει το Χόλυγουντ τόσο πολύ μια ιστορία της Βίβλου.
 
Ήθελα η ταινία να είναι καλή. Θα μπορούσε να χρησιμεύσει σαν μια δυνατή υπενθύμιση ότι ο Θεός κατέστρεψε τον κόσμο πριν από χιλιάδες χρόνια με έναν κατακλυσμό. Καλά να πάθω που περίμενα από το Χόλιγουντ να δείξει σωστά την ιστορία. Παρά τα καταπληκτικά ειδικά εφέ, το καλό καστ και ένα πλήρους κλίμακας αντίγραφο της κιβωτού του Νώε, η ταινία είναι μπερδεμένη, παράξενη και βλάσφημη (και αρκετά ‘ύποπτη’).

Υποθέτω ότι αυτό δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Ο (εβραϊκής καταγωγής) παραγωγός του «Νώε», Ντάρεν Αρονόφσκι*, είπε στην ‘The New Yorker’ ότι η ταινία του είναι «η λιγότερο βιβλική ταινία που έγινε ποτέ». Ο στόχος του ήταν να δημιουργηθεί μια εναλλακτική εκδοχή της ιστορίας της Γένεσης – και να είναι περισσότερο σύμφωνη με αρχαίες γνωστικές αιρέσεις παρά με την Αγία Γραφή. Και όταν η Paramount Pictures πίεσε τον Αρονόφσκι να ξαναφτιάξει το φιλμ για να ευχαριστήσει τους ευαγγελικούς χριστιανούς, εκείνος αρνήθηκε.

 
Αν υπάρχει κάτι θετικό, αυτό είναι, ότι τουλάχιστον υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι τώρα μιλάνε για μια ιστορία της Βίβλου με την οποία δεν ήταν εξοικειωμένοι. Παρακάτω είναι επτά από τις μεγαλύτερες γκάφες που υπάρχουν στη ταινία :

Μεγάλη Εβδομάδα και Διακαινήσιμος Εβδομάδα: Το νόημά τους

 

Μεγαλη εβδομαδα: Ονομάζεται Μεγάλη, όχι διότι έχει περισσότερες ημέρες ή ώρες, αλλά διότι μεγάλα είναι τα γεγονότα που εορτάζουμε και διότι απερίγραπτες υπήρξαν οι ωφέλειες τις οποίες λάβαμε αυτή την εβδομάδα :σταμάτησε ο πόλεμος του ανθρώπου προς τον Θεό, καταργήθηκε η κατάρα και έγινε η συμφιλίωση του Θεού, καταργήθηκε ο θάνατος και η εξουσία του Διαβόλου, εξαφανίστηκε η κατάρα και έγινε η συμφιλίωση του Θεού με τους ανθρώπους.
Μεγαλη Δευτερα (Κυριακη Βαΐων Εσπερας): Την ημέρα αυτή επιτελούμε ανάμνηση δύο γεγονότων: α) του πάγκαλου Ιωσήφ, ο οποίος είναι τύπος του Χριστού. Και οι δύο φθονήθηκαν, πωλήθηκαν, καταβιβάστηκαν σε λάκκο –τάφο, βασανίστηκαν, δοξάστηκαν και έθρεψαν το λαό, β) της ακάρπου συκής, την οποία καταράστηκε ο Κύριος, για να δείξει το τέλος της άκαρπης εβραϊκής Συναγωγής, αλλά και τη μοίρα όλων αυτών που δεν παρουσιάζουν πνευματικούς καρπούς.

"Θά σωθοῦν οἱ λίγοι καί ὅλοι οἱ ἄλλοι θά χαθοῦν;"

Ἅγιος Μάξιμος
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/31/Maximus_Confessor.jpg
Ὁ Ἅγιος Μάξιμος, ἐπειδή δέν κοινωνοῦσε μέ τά πατριαρχεῖα, δέχθηκε ἀπό τήν τότε κρατοῦσα ἐκκλησία τήν ἐπίκαιρη ἀκόμη καί σήμερα ἐρώτηση:
"Σύ μόνος σώζῃ καί πάντες ἀπόλλυνται;".
 Καί ἀπήντησε:

ΒΑΠΤΙΣΗ ΜΩΡΟΥ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΛΕΣΒΕΙΕΣ!!!

(Τά βδελυρά ἀποτελέσματα τοῦ Οἰκουμενισμοῦ,
τῆς Νέας Τάξης Πραγμάτων
καί τῆς ὁμοφυλοφιλίας)!!!  

 http://makedonomaxos.files.wordpress.com/2014/02/4a8deee996f6d8fc686bb757381e826c.jpg?w=504&h=343
Σχόλιο ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ:
Μά κανείς δέν σκέπτεται τά κακόμοιρα τά παιδάκια;
Θά πάθουν πλήρη σύγχυση ἀξιῶν! Ποιός θά εἶναι ὁ πατέρας, ποιά θά εἶναι ἡ μητέρα καί ποιός ἐγγυᾶται ἄν δέν κακοποιηθοῦν "νόμιμα" μέσα στήν "οἰκογένειά τους" ἤ ἄν δέν τά ἐκδόσουν "οἰκογενειακά" (στά δικά τους πάθη καί σέ ὁμοϊδεατῶν τους);!
Καί ἄντε οἱ ἄθεοι δέν πιστεύουν σέ Θεό καί δέν δέχονται καμία θεολογική ἀπόδειξη περί διαστροφῆς, ἁμαρτίας καί βλασφημίας.
Οἱ "πιστεύοντες στόν Θεό";...Ποῦ βασίζονται θεολογικά γιά νά ὑποστηρίξουν τήν ὀρθότητα τέτοιων συμβάντων καί σχέσεων; 
Ἐπίσης καί οἱ ἐπιστήμονες;...Πῶς ἐπιχειρηματολογοῦν ἐπί τῆς φυσικότητος τῆς ἀνθρωπίνης ἐξέλιξης καί ἀναπαραγωγῆς ἀπό τότε πού ὑπάρχει ἄνθρωπος; Καί μή μᾶς ποῦνε ὅτι τεχνητῶς πλέον μποροῦν νά ὑποστηριχθοῦν παρά φύσιν ἀναπαραγωγές καί "δημοκρατικῶς" παρά φύσιν σχέσεις. Ἀντιπαρερχόμαστε, πώς μέ βάση τήν τεχνολογία, μποροῦμε πλέον νά κατασκευάσουμε καί παρά φύσιν πλαστικοποιημένο φαγητό, θά τό τρῶνε ὅμως οἱ ἴδιοι καί τά παιδιά τους ἐν γνώσει τους ἐφ' ὅρου ζωῆς καί δημοκρατικῶς θά κάνει καλό στήν ὑγεία τους; 

Μέ τήν ἀπροσωπόληπτη ἀγάπη διώχνουμε τά πάθη μας

Ὅσιος Θαλάσσιος ὁ Ἀφρικανός
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcwwAMkXUI6gVhL9T2Qd_DPZ2YPCnA35iI4lwVh3n0mdTEuM58uMzQ5zk7JPeBNaPE9LhbftVdl2BU-3eKfNO_SW3tUKWMmK1IlEI-hten20FNZzP66gwlFn4AlJKO-DYIBCxp4j1wT5c/s1600/agios_8alassios_o_libyos.jpg
γωνίσου νά ἀγαπήσεις
κάθε ἄνθρωπο ἐξίσου 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhfekIr14R0DKoibIzu_a8XR7BeqYU4Q3kg2McPwHOtp7yvcJ17ESwQ6K7POJRCqmwHFmyqzD-MbShwjM-gtfeMMo8vyZpUFjw3EYZMrAOC62CtfjDex2W81g7WsF68nkJ2obnUIb_VSeU/s1600/P1010007.JPG

Οι γυναίκες της εποχής μας


Γέροντας Σωφρόνιος Σαχάρωφ (†1993)

- Τά παιδιά μας ἔγιναν ἀνίκανα γιά τήν πίστη ἐξ αἰτίας τῶν γονέων

- Πώς ή γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;

[...]Επειδή οι γυναίκες της εποχής μας έχασαν την υψηλή αυτή συνείδηση, άρχισαν να γεννούν προπαντός κατά σάρκα. Τα παιδιά μας έγιναν ανίκανα για την πίστη. Συχνά αδυνατούν να πιστέψουν ότι είναι εικόνα του Αιωνίου Θεού. Η μεγαλύτερη αμαρτία στις ημέρες μας έγκειται στο ότι οι άνθρωποι βυθίστηκαν στην απόγνωση και δεν πιστεύουν πια στην Ανάσταση.

Ο θάνατος του ανθρώπου εκλαμβάνεται από αυτούς ως τελειωτικός θάνατος, ως εκμηδένιση, ενώ πρέπει να θεωρείται ως στιγμή αλλαγής της μορφής της υπάρξεώς μας ως ημέρα γεννήσεώς μας στην ανώτερη ζωή, σε ολόκληρο πλέον το πλήρωμα της ζωής που ανήκει στο Θεό.

Αλήθεια, το Ευαγγέλιο λέει: «Ο πιστεύων εις τον Υιόν έχει ζωήν αιώνιον ο δε απειθών τω Υιώ ουκ όψεται ζωήν» (Ιωάν. 3,36). «Αμήν, αμήν λέγω υμίν ότι… ο πιστεύων τω πέμψαντί με έχει ζωήν αιώνιον, και εις κρίσιν ουκ έρχεται, αλλά μεταβέβηκεν εκ του θανάτου εις την ζωήν» (Ιωάν. 5,24). «Αμήν, αμήν λέγω υμίν, εάν τις τον λόγον τον εμόν τηρήση, θάνατον ου μη θεωρήση εις τον αιώνα» (Ιωάν. 8,51). Παρόμοιες λοιπόν εκφράσεις μπορούμε να αναφέρουμε πολλές.

Συχνά ακούω από τους ανθρώπους: Πώς ή γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;

ΦΕΣΤΙΒΑΛ “ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ” ή «ΠΑΘΩΝ ΑΤΙΜΙΑΣ»;

                                                                                                
Μετά λύπης διαπιστώνουμε, την πρόθεση των αρμοδίων, όχι μόνο να προστατέψουν το απρόσκοπτο της διοργάνωσης του “Φεστιβάλ της Ντροπής” ή όπως τούτο απεκάλεσαν “Φεστιβάλ υπερηφάνειας” (Cyprus Pride), αλλά γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας (υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λευκωσίας).  
 
Το Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 17-31 Μαΐου, με επίσημη έναρξη την 17ην Μαΐου, την Παγκόσμια ημέρα ΝΤΡΟΠΗΣ κατά της ομοφοβίας. Τις εκδηλώσεις αυτές της ντροπής προγραμματίζει η Οργάνωση ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι(αρσενοκοίτες), Αμφισεξουαλικοί, Τρανσέξουαλ) ατόμων.
 
H θέση της Εκκλησίας μας, για τα φοβερά τούτα αμαρτήματα είναι ξεκάθαρη, όπως και η αγάπη της προς τους ομοφυλόφιλους «πάσχοντες» συνανθρώπους μας. 
 
Ο Απόστολος Παύλος γράφει στην Προς Τιμόθεον Επιστολή «…πόρνοις, αρσενοκοίταις …και ει τι έτερον τη υγιαινούση διδασκαλία αντίκειται…» και στην Προς Ρωμαίους «αι τε γαρ θήλειαι αυτών μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν. Ομοίως δε και οι άρρενες, αφέντες  την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν». 

Τὰ καθήκοντά μας τὴ Μεγάλη Ἑβδομάδα +Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος

                                                                             

«Τῶν παθῶν τοῦ Κυρίου τὰς ἀπαρχὰς ἡ παροῦσα ἡμέρα λαμπροφορεῖ. Δεῦτε οὖν, φιλέορτοι, ὑπαντήσωμεν ᾄσμασιν…» (κάθ. Μ. Δευτ.)


Φθάσαμε, ἀγαπητοί μου, στὰ σωτήρια πάθη τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, στὴ Μεγάλη Ἑβδομάδα. Ἡ ἑβδομάδα αὐτὴ λέγεται Μεγάλη, διότι μέσα στὶς 168 ὧρες της, ἀπὸ σήμερα μέχρι τὴ νύχτα τῆς Ἀναστάσεως, τιμῶνται μεγάλα γεγονότα, μοναδικὰ καὶ κοσμοϊστορικά, ποὺ συγκλόνισαν τὰ ἐπίγεια καὶ τὰ οὐράνια καὶ τὰ καταχθόνια. Γι᾿ αὐτὸ ἡ ἑβδομάδα αὐτὴ ὀνομάζεται Μεγάλη· ἀλλὰ καὶ γι᾽ αὐτὸ δὲν θὰ πρέπῃ νὰ περάσῃ ὅπως οἱ ἄλλες.

Καὶ θέτω τὸ ἐρώτημα· ποιά εἶνε τὰ καθήκοντα ἑνὸς Χριστιανοῦ τὴ Μεγάλη Ἑβδομάδα; Δὲν ἀπευθύνομαι σὲ ἀπίστους, ἀθέους ἢ σὲ χιλιαστάς· ἀπευθύνομαι σὲ πιστούς, ποὺ θέλουν νὰ ἑορτάσουν σωστά. Ποιά εἶνε λοιπὸν τὰ καθήκοντα ποὺ ἔχουμε τὴν ἑβδομάδα αὐτή;

Τὸ πρῶτο καθῆκον, ἀδελφοί μου, εἶνε νὰ εὐχαριστήσουμε ἀπ᾽ τὴν καρδιά μας τὸν Κύριον ἡμῶν Ἰησοῦν Χριστόν. Ὅλη βέβαια ἡ ζωή μας πρέπει νά ᾽νε ἕνα εὐχαριστῶ, ἕνα «Δόξα σοι, Κύριε», γιὰ τὶς μικρὲς καὶ μεγάλες εὐεργεσίες του, τὶς φανερὲς καὶ ἀφανεῖς, γιὰ ὅλα τὰ καλά, ὑλικὰ καὶ πνευματικά, ποὺ ἐπιδαψιλεύει ἡ χάρις του· τὸν ἥλιο, τὸν ἀέρα, τὸ νερό, τὰ λουλούδια, τὰ ἀκρογιάλια, ὅλη τὴν πλάσι. Νὰ τὸν εὐχαριστοῦμε ἀκόμη γιὰ τοὺς γονεῖς καὶ τὰ ἀδέρφια, τὴ γυναῖκα καὶ τὰ παιδιά, γιὰ τὸ χρόνο καὶ τὶς ἐποχές, γιὰ ὅ,τι εὐλογημένο καὶ ἀναγκαῖο.

"Η υπεροψία και η θεολογική εκτροπή των επίδοξων «Μεταπατερικών» Θεολόγων" Δημήτριος Ι. Τσελεγγίδης (Καθηγητής δογματικῆς Α.Π.Θ.)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiH3NvvSfNPRxJK_NOzw8ePuCk0g_oEesoDI-NFaThA9slnxmPW3apCimGW8evRfXMaXsKGGxVdXPcHEFu5zUvLx88_uunUPA7ZjvRROTqH-dYTUoH5WhZ0Ar4Rt56vzRYmZhvWkPCnh56T/s1600/%CE%B5%CE%B5.jpg


Γιά νά ἀποφύγουμε κάθε ἐνδεχόμενη ὁρολογική σύγχυση, θά προβοῦμε εὐθύς ἐξ ἀρχῆς σέ μιά ἀπαραίτητη διευκρίνιση τοῦ νεόκοπου ὅρου «μετα-πατερικός».
Ἡ νέα αὐτή ἐπιστημονική ὁρολογία ἐπιδέχεται ποικίλες ἑρμηνεῖες· οἱ ἐπικρατέστερες ὅμως ἐπιστημονικῶς εἶναι, κατά τή γνώμη μας, οἱ ἑξῆς δύο: 
α) Ὅταν στό πρῶτο συνθετικό τῆς λέξεως μετα- προσδίδεται χρονική σημασία, ὁπότε στήν προκειμένη περίπτωση γίνεται λόγος γιά τό τέλος τῆς Πατερικῆς ἐποχῆς.
 Καί β) ὅταν στό πρῶτο συνθετικό τῆς λέξεως προσδίδεται κριτική σημασία, ὁπότε ἡ σύνθετη λέξη «μετα-πατερικός» σημαίνει σχετικοποίηση... 
Mερική ἤ ὁλική ἀμφισβήτηση - ἐπαναθεώρηση - νέα ἀνάγνωση, ἤ καί ὑπέρβαση τῆς θεολογικῆς σκέψεως τῶν Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας...

Οἱ σύγχρονοι ἐπιστήμονες θεολόγοι, πού ἐπιχείρησαν ἔμμεσα ἤ ἄμεσα νά αὐτοπροσδιοριστοῦν ὡς «μετα-πατερικοί», χρησιμοποίησαν ἐναλλακτικῶς καί τίς δύο ἑρμηνεῖες, κυρίως ὅμως τή δεύτερη πού ἀναφέρεται στή σχετικοποίηση καί τελικά στήν ὑπέρβαση τῶν Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας. 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdX1iq_yCQzzzwHYRlfPpQDymeITOHKv2WeH-gLOConnBGxByZ64ZgW-W9kHi70ezA2OFw8kujqrlbeyWxgQJ-vpNwotrXu-1t6Exa2VvsC1zFCpo0uI8ZDgixRxglDAsieT7jHMrGWV1N/s1600/%CE%92%CE%91%CE%A1%CE%98%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%9C%CE%91%CE%99%CE%9F%CE%A3+-+%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%A3+-+%CE%9F%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3.jpg
Τό καταστρεπτικότερο ἔργο στίς συνειδήσεις τοῦ χριστιανικοῦ θεολογικοῦ κόσμου εὐρύτερα τό ἔκαναν, κατά τή γνώμη μας, οἱ Προτεστάντες. Καί τοῦτο, ἐπειδή αὐτοί ἀμφισβήτησαν εὐθέως τό κύρος τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων τῆς Ἐκκλησίας, ὅπως ἄλλωστε καί τή σύνολη Ἀποστολική καί Πατερική Παράδοσή της. Ταυτόχρονα, ἀκύρωσαν ἐπισήμως, οὐσιαστικά καί τυπικά, τήν ἁγιότητα ὅλων τῶν ἐπωνύμων ἁγίων, ἀμφισβητώντας μέ τόν τρόπο αὐτό καί τήν ἁγιοπνευματική ἐμπειρία τῆς ἑκάστοτε στρατευομένης ἐπί γῆς Ἐκκλησίας. 
Ἀντίστοιχα, τό καταστρεπτικότερο ἔργο στή δογματική συνείδηση τοῦ πληρώματος τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας τό ἔκανε καί ἐξακολουθεῖ νά τό κάνει ὁ Οἰκουμενισμός. 
Ὁ Οἰκουμενισμός ἀποτελεῖ σήμερα τόν δυσώδη φορέα τοῦ διαχριστιανικοῦ καί διαθρησκειακοῦ συγκρητισμοῦ καί κατά συνέπεια τόν πιό ἐπίσημο φορέα τῆς ἐπικινδυνότερης πολυ-αιρέσεως ὅλων τῶν ἐποχῶν, ἐπειδή συμβάλλει ἀποφασιστικά στήν ἄμβλυνση τοῦ ὀρθοδόξου κριτηρίου καί τῆς ὀρθοδόξου αὐτοσυνειδησίας. 
Συγκεκριμένα, διά τῶν ἐκπροσώπων του, τοπικῶς καί διεθνῶς, ἐπιχειρεῖ διαρκῶς καί βαθμιαίως ὅλο καί μεγαλύτερες «ἐκπτώσεις» στήν ἐκκλησιολογική-δογματική συνείδηση τῶν ἀνυποψίαστων πνευματικῶς ὀρθοδόξων πιστῶν. 
Καί αὐτό τό ἐπιτυγχάνει εἰδικότερα μέ τή σχετικοποίηση ἤ καί τήν ἀκύρωση στήν πράξη τοῦ κύρους τῆς διδασκαλίας τῶν ἁγίων Πατέρων, καί μάλιστα συλλογικῶν ἀποφάσεών τους, στό πλαίσιο τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων. 

Νέα μέθοδος προσηλυτισμοῦ τῶν Χιλιαστῶν


Ἀναγνώστης μας ἀπὸ τὸ Χαλάνδρι μᾶς γράφει: «Ὁ φάκελος, τὸν ὁποῖον σᾶς ἐσωκλείω καὶ ὁ ὁποῖος ἀποτείνεται εἰς τὴν σύζυγόν μου (προφανῶς τὸ ἐπίθετον ἐλήφθη ἐκ τοῦ κώδωνος) ἐτοποθετήθη χθὲς εἰς τὸ γραμματοκιβώτιον τῆς οἰκίας μου, καθὼς καὶ εἰς ἐκεῖνα τῶν γειτόνων μου. Διαπιστοῦται τοιουτοτρόπως ὅτι “οἱ μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ” ἐφαρμόζουν νέαν μέθοδον προσηλυτισμοῦ».
Ὁ φάκελος στὸν ὁποῖο ἀναφέρεται ὁ ἀναγνώστης μας (μᾶς γράφει ἐπωνύμως σημειώνοντας τὴ διεύθυνση καὶ τὸ τηλέφωνο), περιεῖχε προπαγανδιστικὸ φυλλάδιο τῶν λεγόμενων «Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ», δηλαδὴ τῶν Χιλιαστῶν. Ἀλλ’ οἱ Χιλιαστὲς δὲν εἶναι ἁπλῶς αἱρετικοί, εἶναι παναιρετικοί. 

Γνωστός ποδοσφαιριστής υιοθετεί μωράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε τρένο!


Τι κι αν είναι ήδη πατέρας, τι κι αν είναι από τους πιο γνωστούς ποδοσφαιριστές στον κόσμο, ο Φλόρο Φλόρες συγκίνησε τον κόσμο με την απόφασή του να υιοθετήσει ένα εγκαταλελειμμένο μωρό.

Πριν λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστή μια είδηση στην Ιταλία: ένα μωράκι λίγων ημερών είχε εγκαταλειφθεί στο τρένο, μέσα σε μια τσάντα σε δρομολόγιο Νάπολις-Αβερίνο αλλά ήταν σε καλή κατάσταση υγείας. 

"Πολύ ἰσχύει δέησις Μητρός πρός εὐμένειαν Δεσπότου"

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/p843x403/10170955_684873624892565_494154311_n.jpg 
Ὅταν ἡ Βηρσαβεέ μητέρα τοῦ Βασιλέως Σολομῶντος εἰσῆλθεν εἰς τό Παλάτιον, ὁ Βασιλεύς ἐσηκώθη ἀπό τόν θρόνον του καί τῆς ἔδωσε θέσιν ἐκ δεξιῶν του. Τοῦ εἶπε δέ ἐκείνη ὅτι ἤθελε μίαν χάριν καί ὁ Βασιλεύας ἀπεκρίθη: "αἴτησαι Μῆτερ ἐμή, ὅτι οὐκ ἀποστρέψω σε". Ὅταν ἡ Θεοτόκος μετέστη ἀπό τήν γῆν εἰς τούς οὐρανούς τήν ἐδέχθη ὁ Μονογενής Υἱός της, καθώς μᾶς πληροφορεῖ τό Πνεῦμα τό Ἅγιον διά στόματος τοῦ Δαυΐδ· "Παρέστη ἡ Βασίλισσα ἐκ δεξιῶν Σου" δηλ. ἐπάνω ἀπό ὅλους τούς χορούς τῶν Ἁγίων, τά τάγματα τῶν Ἀγγέλων, Ἀρχαγγέλων, Χερουβείμ καί Σεραφείμ, καί ἐκάθιεν εἰς τά δεξιά Του εἰς τόν Θρόνον τῆς Βασιλευούσης Θεότητος. Ἐκεῖ δέ φαίνεται νά τῆς λέγει: "Αἴτησαι Μῃτερ ἐμή, ὅτι οὐκ ἀποστρεψω σοι". Μητέρα μου ἐκλελεγμένη ἐκ πασῶν τῶν γενῶν, Εὐλογημένη ἀνάμεσα εἰς ὅλας τάς γυναῖκας, εἶσαι Κεχαριτωμένη, πλήρης χάριτος εἰς τήν γῆν, πλήρης δόξης εἰς τόν Οὑρανόν

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhf6k6TXUsn_YeL9Lu2hKH-p951Ej6JJ59ut_M4voQIdgRCU9N2Fc_MUwGQN3SI7Pj60GCfLRfRVnXT33RSmJvDblkQtGseGFeUHfs_Tn6Knuyr1yrrH7DsxcSHs6bHNmL3gpVJMwapn7Q/s1600/panagia1.jpg
Αἴτησαι τήν ὑγείαν τοῦ ἀσθενοῦς, τήν ἐλευθερίαν τῶν αἰχμαλώτων, τήν σωτηρίαν τοῦ ταξειδιώτου, τήν κυβέρνησιν τοῦ θαλασσοπόρου, τοῦ γεωργοῦ τήν καρποφορίαν, τήν χάριν διά τόν ἀμετανόητον ἁμαρτωλόν νά ἐπιστρέψῃ εἰς μετάνοιαν, ἄς γίνῃ τό θέλημά σου. Ἡ ἐκπλήρωσις τῆς αἰτήσεως τῶν Ἁγίων εἶναι χάρις τῆς Μητρός Του, εἶναι χρέος διότι εἶναι Υἱός Της. Νόμος εἶναι νά τιμᾶ ὁ υἱός τήν Μητέρα. 
Ὁ Νικομηδείας δέ Γεώργιος διά τήν Θεοτόκον λέγει τά ἑξῆς: "Τήν σήν γάρ δόξαν ὁ Κτίστης ἰδίαν εἶναι οἰόμενος ὡς Υἱός, σχεδόν λύων τό χρέος, ἐκπληροῖ τάς αἰτήσεις".

Ασθενής σε αφασία, ακούει τους γιατρούς να συζητούν για τη δωρεά των οργάνων του

Σουηδία, Gothenburg archipelago.

Ο 43χρονος Jimi Fritze, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Sahlgrenska Hospital στο Gothenburg. 


Ενώ βρισκόταν παράλυτος –σε αφασία- στο νοσοκομείο, άκουσε με τρόμο τους γιατρούς να λένε στην οικογένειά του ότι δεν θα επιβιώσει και να συζητούν για τη δωρεά των οργάνων του. Ο Fritze άκουγε κάθε λέξη, αλλά δεν είχε κανένα τρόπο να τραβήξει την προσοχή των γιατρών ή της οικογένειάς του.

 

Ο μπαρμπα-Θεόδωρος ο ανεξομολόγητος


Ο μπαρμπα-Θεόδωρος ζούσε σ’ ένα χωριό του Ξηρομέρου της Αιτωλοακαρνανίας. Ήταν περίπου 52 ετών και δεν είχε ποτέ εξομολογηθή. Πήγαινε όμως στην Εκκλησία και είχε καλή προαίρεση. 

Κάποτε, όταν βρέθηκε στον Αστακό, (κωμόπολη) για μία υπόθεση του, πήγε στον Ι. Ναό του αγίου Νικολάου, βρήκε τον εφημέριο π. Ιερόθεο, που ήταν και Πνευματικός, και εξωμολογήθηκε. Έκανε μια τυπική εξομολόγηση και τις βαρειές αμαρτίες δεν τις είπε. 


Εκείνος για να τον στηρίξη στην μετάνοια, του συνέστησε να επισκεφθή την ιερά Μονή του αγίου Γερασίμου στην Κεφαλληνία που πανηγυρίζει το καλοκαίρι στις 16 Αυγούστου.
Πράγματι, ο αείμνηστος μπαρμπα-Θεόδωρος, μετέβη με άλλους προσκυνητές στο μοναστήρι του αγίου Γερασίμου στις 15 Αυγούστου.


Το απόγευμα της 15ης Αυγούστου μεταφέρουν την τιμία Λάρνακα του αγίου Γερασίμου στον μεγάλο ναό για την τελετή της πανηγύρεως. Κατά την μεταφορά η Λάρνακα του Αγίου περνά πάνω από αρρώστους, κυρίως δαιμονισμένους και την συνοδεύει ο Αρχιερεύς της περιοχής, περιστοιχούμενος από πλειάδα ιερέων της νήσου Κεφαλλονιάς. Βρέθηκε λοιπόν και ο μπαρμπα-Θεόδωρος εκεί κοντά, σαν τον Ζακχαίο, παρακολουθώντας την τελετή της μεταφοράς της τίμιας Λάρνακας του Αγίου.