Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ἡ πλούσια Ἀρχαία Ἑλληνική γλῶσσα καί ἡ πτωχή καί ὕποπτη γλῶσσα τῆς Νέας Ἐποχῆς!

 https://egolpio.files.wordpress.com/2009/10/pentecost1.jpg?w=529
Γράφει: Μ.Σ. ἐκπ/κός
Μέ παγκόσμιες ἐπιστημονικές ἔρευνες πού διεξήχθησαν, ἔχει ἀποδειχθεῖ ὅτι ἡ Ἀρχαία Ἐλληνική γλῶσσα αὐξάνει τήν ἀνθρώπινη νοημοσύνη καί παράλληλα ἐπιδρᾶ θετικά καί στόν ψυχισμό!1

Σημαντικά στοιχεῖα πού τήν χαρακτηρίζουν:
  1. Τό τεράστιο εὖρος λέξεων, οἱ ὁποῖες μποροῦν νά ἀποδόσουν μέ λεπτομέρεια καί ἀκρίβεια πολλές νοηματικές καί συναισθηματικές ἔννοιες, καθώς καί λεπτοφυέστερες ἀποχρώσεις τους! Ἄρα, μέσα στό νοῦ καί στήν ψυχή τοῦ ἀνθρώπου, ὑπάρχει καί καλλιεργεῖται ἡ δυνατότητα δημιουργίας πολυσύνθετων σκέψεων καί συναισθήματων,  ὑπάρχει ἡ δυνατότητα πλουσιότερης ἔκφρασής τους καί τέλος,  ὑπάρχει ἡ δυνατότητα ὑψηλότερης ἀντίληψης τῶν ἄλλων (εἴτε ἀπό γραπτό, εἴτε ἀπό προφορικό λόγο)!
  2. Ὁ μεγάλος ὄγκος σύνθετων λέξεων (στοιχεῖο εὐρηματικότητας – εὐφευρετικότητας – πολυμηχανίας)!
  3. Τά διαφορετικά φωνήεντα (πού σημειωτέον στήν ἀρχαιότητα εἶχαν διαφορά καί στήν προφορική τους ἐκφορά)!
  4. Ἡ σύνθεση τῶν διπλῶν φωνηέντων καί συμφώνων!
  5. Ὁ πολυτονισμός! (Αὐτές οἱ τέσσερις τελευταῖες παράμετροι, ἐνισχύουν τήν δυνατότητα ἐπεξεργασίας τοῦ νοῦ καί φυσικά τήν μνήμη)!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ GAY PRIDE 2014 ΘΕΣΣΑΛΛΟΝΙΚΗΣ

Χιλιάδες πολιτῶν συγκεντρώθηκαν στήν διαμαρτυρία!

Ἡ Νέα Τάξη Πραγμάτων, τό Μουντιάλ, ἡ μπάλα, ὁ Σταυρός καί τό 666!

Το 666 συνθλίβει τον Σταυρό! 
Αυτό μας δείχνει η μπάλα του μουντιάλ!


Όλος ο πλανήτης έχει δει τη μπάλα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που γίνεται στην Βραζιλία. Όταν όμως σε ένα τέτοιο γεγονός παγκοσμίου ενδιαφέροντος, τόσα δισεκατομμύρια ζευγάρια μάτια ανθρώπων είναι στραμμένα πάνω σε κάποιες εικόνες, σιγά μην άφηναν οι ιλουμιτζήδες (ιλλουμινάτι) την ευκαιρία να πάει χαμένη. Προσπαθούν με υποσυνείδητα μηνύματα να επηρεάσουν τη σκέψη μας αλλά και να δημιουργήσουν πόλο έλξης σε μια συγκεκριμένη μελλοντική κατάσταση την οποία προετοιμάζουν και θέλουν να μας επιβάλουν. Όργανό τους έγινε και η συγκεκριμένη μπάλα.

Ας δούμε τι συμβολίζουν τα σχήματα που ¨κοσμούν¨ το τόπι που κλωτσούν πανάκριβα κοστολογημένα πόδια επ’ ωφελεία των πολυεθνικών εταιρειών και καθηλώσεως των μαζών. Κατ’ αρχάς ρίχνοντας κάποιος μια φευγαλέα ματιά στα σχήματα και χρώματα με τα οποία είναι ζωγραφισμένη η μπάλα, νομίζει ότι απλά έχουν μια συμμετρία στον σφαιρικό σχήμα της και της δίνουν ελκυστική όψη μοναδικότητας. Κατορθώνει να εγκλωβίζει τα βλέμματα και αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός των σχεδιαστών της. Η ευφορία που αισθάνεται ο θεατής, δεν του επιτρέπει πολλές φορές να δει κάτι περισσότερο. Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται η συγκεκριμένη μπάλα.

Τά πάθη τῆς σαρκός ὁδηγοῦν στόν θάνατο! (Ὁ Κύριος εἶπε...)



 http://www.healthyliving.gr/wp-content/uploads/2012/10/homofilofilia.jpg

Ὁ Κύριος εἶπε:
"οἱ γάρ κατά σάρκα ὄντες 
τά τῆς σαρκός φρονοῦσιν, 
οἱ δέ κατά πνεῦμα τά τοῦ πνεύματος.
τό γάρ φρόνημα τῆς σαρκός θάνατος,

τό δέ φρόνημα τοῦ πνεύματος ζωή καί εἰρήνη· 
τό φρόνημα τῆς σακρός ἔχθρα εἰς Θεόν· 
τῷ γάρ νόμῳ τοῦ Θεοῦ οὐχ ὑποτάσσεται· οὐδέ γάρ δύναται·
οἱ δέν ἐν σακρί ὄντες Θεῷ ἀρέσαι οὐ δύνανται".
(Ρωμ. η' 5-8)

http://www.leitv.it/giardinieri-in-affitto/wp-content/blogs.dir/10/files/fiori-primaverili-vaso/fiori-primaverli-viole.jpg 
Αὐτός πού ἐπιλέγει νά ζήσει μέ τά χοϊκά πάθη τῆς φθαρτῆς σαρκός του,
παύει νά θρέφει καί νά ζωοποιεῖ τό ἄφθαρτο πνεῦμα του
μέ τίς ἀρετές καί τίς ἐντολές τοῦ Θεοῦ
κι ἔτσι, 
καθιστᾶ αὐτά τά δύο-σάρκα καί πνεῦμα-ἐχθρούς μεταξύ τους!
Κι ἐπειδή ὁ Θεός εἶναι Ἀθάνατον Πνεῦμα,
αὐτομάτως καί ὁ σαρκικός ἄνθρωπος γίνεται ἐχθρός τοῦ Οὐράνιου Θεοῦ.
Αὐτό σημαίνει πώς
ἀνοίγει μόνος του μία τρύπα στό χῶμα καί ρίπτει οἰκειοθελῶς 
τόν ἑαυτό του μέσα σέ αὐτήν,
κόβοντας τά νήματα ἀνάβασής του πρός τά Οὐράνια!

Η σωματική ευκαψία του κεκοιμημένου γέροντα Γεωργίου Καψάνη

Το χέρι του Γέροντος. Η ευκαμψία του σώματος των μοναχών είναι ένα σημάδι που δείχνει την υπέρβαση των φυσικών νόμων από τους πνευματικούς νόμους.Ιδού και το χέρι του μακαριστού γέροντα Γεωργίου Καψάνη που εκοιμήθη την περασμένη Κυριακή τα ξημερώματα και ετάφη την περασμένη Δευτέρα στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής Γρηγορίου του Αγίου Ορους.leipsano-geronta-georgiou-kapsani

Ἐπιστολή καταπέλτης κατά τοῦ πατριάρχη Βαρθολομαίου & τῶν λοιπῶν οἰκουμενιστῶν...ἀπό τόν ἁγιορείτη γέροντα Σάββα τόν Λαυριώτη

EΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ & ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ...ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΑΒΒΑ ΤΟΝ ΛΑΥΡΙΩΤΗ, (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ)..
ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ Σελίδα 8 Eφημ. 2025, 6 Ιουνίου 2014 
Ἐν Ἱερᾷ Μονῇ Μεγίστης Λαύρας 19-5/1-6-2014
Κυριακή τῶν Ἁγίων Πατέρων.
Πολλές φορές σέ παρελθόντα φύλλα τοῦ ὀρθοδόξου τύπου, ἔχει ἐκφραστεῖ ἡ ἀγωνία γιά τήν ἀφωνία τοῦ Ἁγίου Ὄρους σέ ὅτι ἀφορά τήν προδοσία τῆς Πίστεως πού συντελείται στίς ἠμέρες μας. 
Ἔνα χαρακτηριστικό ἀπό αὐτά εἶναι στό φύλλο τοῦ Ὀρθοδόξου τύπου τῆς 12ης Ἰουλίου 2013, μέ ἀριθμόν 1983 καί ἐπικεφαλίδα: ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.
Ἔκτοτε γράφτηκαν καί ἄλλα εἴτε ἀπό σεβαστούς πατέρες ἤ λαῒκούς. Διαβάζοντάς τα, νιώθουμε πόνο καί πικρία, διότι τά αἰρετικά φρονήματα καί ἀνοίγματα τοῦ Πατριάρχου Βαρθολομαῖου, καί ὄχι μόνο, διότι τώρα καί ὁ Ἀντιοχείας, καί ὁ Ἀλεξανδρείας καί ὁ Ἱεροσολύμων συμπλέουν στόν οἰκουμενιστικό κατήφορο, δέν ἐλέγχονται ἀπό τούς Ἡγουμένους τοῦ Ἁγίου Ὄρους, οὔτε ἀπό τήν Ἱερά Κοινότητα, ἀλλά ἀντιθέτως τόν ὑποδέχονται ἀσμένως, μέ συλλείτουργα, καί φιέστες ἀπαράδεκτες γιά τόν Ἁγιώνυμο τόπο. Μέ ἀποκορύφωμα τήν συνάντηση Πατριάρχου καί Πάπα στά Ἱεροσόλυμα, τήν συμπροσευχή, τούς ἀσπασμούς, καί τήν ὑπόσχεση γιά κοινό ποτήριον. Τό ἴδιο ἔγινε καί πρίν 50 χρόνια, ἀλλά τότε οἱ Ἁγιορείτες ἀντέδρασαν, κόβοντας τό μνημόσυνο, καί δείχνοντας τήν ἀγάπη τους πρός τόν Χριστό καί τήν Ἐκκλησία του, χωρίς νά ὑπολογίσουν τυχόν «ποινές» ἤ μάλλον ἀντίποινα πού θά δεχόταν ἀπό τό Πατριαρχείον, ὅπως καί ἔγινε.
Σήμερα, οἱ Ἡγούμενοι καί τά Μοναστήρια, καί πρωτίστως ἡ Ἱερά Κοινότης, ὄχι μόνον σιωπούν, ἀλλά καί δικαιολογούν τά ἀδικαιολόγητα, λέγοντας πῶς δέν πρέπει νά ἀποκοπούμε ἀπό τήν Ἐκκλησία, λές καί Ἐκκλησία εἶναι ὁ κάθε Πατριάρχης, καί δεῖ ὅταν αὐτός ἔχει αἰρετικά φρονήματα, ὅπως ὁ νῦν.

Ἡ "ἑλληνική" τηλεόραση ΝΕΡΙΤ καί ἡ σχέση της μέ τήν ἀνθελληνική ἑβραϊκή γιορτή Χάνουκα, πού δέν γνωρίζαμε!

http://www.newsbomb.gr/media/k2/items/cache/6adfc5604bd361e7468d221c29b4874f_XL.jpg


  Η Χάνουκα και το κλείσιμο της ΕΡΤ

-Τ'  όνομα ΝΕΡΙΤ τι σημαίνει στα εβραϊκά; 
-Σημαίνει κερί αναμένο και ονομάζουν έτσι και τα κορίτσια (ή αλλιώς ΝΕΡΑ!) που τυγχάνουν να γεννηθούν κατά την περίοδο Χάνουκα. (ἔτσι "ἀναβαπτίστηκε" κι "ἀναγεννήθηκε" ἡ Ἑλληνική τηλεόραση σέ ἑβραϊκή μαριονέττα!-σχόλιο δικό μας).

Αλλά έχει εμφανιστεί κι αλλού το όνομα ΝΕΡΙΤ: Στον Πόλεμο των Άστρων, εκείνη την παλιά ταινία με τον μασονικό συμβολισμό της δυαδικότητας του καλού και του κακού και τον αέναο πόλεμο τους. Ο Nerit ήταν ένα από τα 'δίδυμα' φεγγάρια του Ossus, όπου η Γαλακτική Δημοκρατία είχε στήσει μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις της. Μεταξύ αστρικών πολέμων, μυστικών λεσχών που δημιουργήθηκαν από την αφρόκρεμα της παγκόσμιας ελίτ και μιας κρατικής τηλεόρασης που σώπασε με ένεση ευθανασίας, γεννιέται η νέα τηλεόραση με την εκπληκτική επωνυμία ΝΕΡΙΤ Α.Ε. που απ' ότι φαίνεται... μόνο 'ανώνυμη εταιρεία' δεν είναι!

Πηγή: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/06/blog-post_4297.htm

Ο Λοβέρδος ακόμα δεν ανέλαβε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προωθεί την πλήρη κατάργηση της καμπάνας από τις εκκλησίες!

kampanes

Δυναμικά ξεκινά το έργο του στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Ανδρέας Λοβέρδος. Με τα τζαμιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να βρίσκονται προ των πυλών, ξεκινά παράλληλα και η αποδόμηση των ορθόδοξων εκκλησιών… Έτσι, γιατί τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Και η Τρόικα μόνο τυχαία δεν επέλεξε τον συγκεκριμένο πολιτικό για το συγκεκριμένο πόστο.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Ο κύριος Λοβέρδος, αν και δεν είναι της δικής του άμεσης αρμοδιότητας, ανασύρει ένα πολύ «περίεργο» νομοσχέδιο, το οποίο άφησε… κληρονομιά στον διάδοχό της, στο υπουργείο Περιβάλλοντος τότε, η Τίνα Μπιρμπίλη!!!

Σύμφωνα με το hellasforce το νομοσχέδιο, προβλέπει «περιορισμό, έλεγχο έως και πλήρη κατάργηση της έντασης με την οποία κτυπούν οι καμπάνες των Εκκλησιών». Δηλαδή την ίδια ώρα που η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανάψει το πράσινο φως για τη δημιουργία τζαμιών, πάει να αποδομήσει τις ορθόδοξες εκκλησιές μέσω δόλιου μέσου.

Προσευχή τοῦ Ὁσίου Ἰωσήφ τοῦ Ἡσυχαστοῦ

Θαῦμα τοῦ Ἁγίου Εὐγένιου Ροντιόνωφ

Χριστός Ἀνέστη
Σας γράφω για να σας αναφέρω κάτι προσωπικό, συγκλονιστικό  που ἐζησα πριν μήνες.

Ζώντας ένα προσωπικό δράμα μοναξιάς και ψυχικής  αιχμαλωσίας μαθαίνοντας το μαρτύριο του Ευγένιου Ροντιόνωφ άρχισα να τον επικαλούμαι συνεχώς πρωί βράδυ να με βοηθήσει να σηκώσω τον σταυρό μου.Ήμουν στο μοναστήρι της Παναγίας Δαμάστας έξω από την πόλη της Λαμίας και έκλαιγα με πόνο στην εικόνα της Παναγίας.Φεύγοντας παρατήρησα κάποιο νέο παιδί να κάθεται στην καρέκλα και να με κοιτάει.

Η κάρα του αγιορείτου γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού


Η κάρα του αγιορείτου γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού http://leipsanothiki.blogspot.be/
Η κάρα του αγιορείτου γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού και λείψανο του Αγίου Παντελεήμονος (;).

Η κάρα του αγιορείτου γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού (+1959) βρίσκεται στην Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου στην Αριζόνα (περιοχή Φλόρανς) των ΗΠΑ. Η Ιερά Μονή ιδρύθηκε, ως γνωστόν, από τον γέροντα Εφραίμ Φιλοθεΐτη. 


Η κάρα του αγιορείτου γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού http://leipsanothiki.blogspot.be/
Ο Γέρων Εφραίμ Αριζόνας - Φιλοθεΐτης.

Πώς λύνονται τα μάγια;

Του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Χαραλάμπους Βασιλόπουλου
Πως όμως λύνονται; Μόνον με την Εκκλησία. Αυτή έχει τη δύναμη του Θεού. Μα θα πεις και οι μάγοι με την Εκκλησία πάνε. Το σπίτι τους είναι γεμάτο εικόνες. Όχι! Αυτοί πάνε με το Σατανά και τις εικόνες τις έχουν για να τραβούν κόσμο, διότι ποιος θα τους είχε εμπιστοσύνη;

Τις έχουν ακόμη τις εικόνες για να τις βεβηλώνουν, να τις βρωμίζουν. Πρέπει για να γίνουν τα μάγια να αποδείξουν στο Σατανά, ότι δεν έχουν καμιά σχέση πια με τον Θεό, αλλά είναι τελείως δοσμένοι σ’ αυτόν. Και απόδειξις είναι το γεγονός ότι τις πατούν και κάθονται τσίτσιδοι επάνω στην εικόνα για να τους δώσει τη δύναμή του ο Σατανάς.
Είναι μεγάλο αμάρτημα αυτό και για εκείνους που τα κάνουν. Εφ’ όσον αυτοί δόθηκαν στον Σατανά, είναι αντίθετοι με τον Θεό και είναι καταδικασμένοι εις Κόλασιν αιώνιον. Είναι δύσκολο να μετανοήσουν, όπως μετενόησεν ο Άγιος Κυπριανός και έκαψε τα μαγικά του βιβλία δημόσια.
http://www.esoterica.gr/articles/occult/oilmagic/oilmagic.jpg
Βαρύ το αμάρτημα και για εκείνους, που καταφεύγουν εκεί, για να κάνουν μάγια σε άλλους. Έχουν μαύρη ψυχή και δεν μπορεί αυτοί να έχουν σχέση με το Θεό. Ο σατανάς κάθεται στην καρδιά τους.
Μεγάλο αμάρτημα έχουν και εκείνοι που πηγαίνουν για να τους λύσουν τα μάγια. Αυτοί ξεβαφτίζονται. Όταν βαφτίζεται ο άνθρωπος και μπαίνει στην οικογένεια του Θεού, αποτάσσεται τον Σατανά και συντάσσεται με τον Χριστόν. Γι’ αυτό τρεις φορές ερωτάται: «Αποτάσσεσαι τον Σατανάν;» και απαντά: «Αποτάσσομαι». Τρεις πάλι φορές: «Συντάσσεσαι με τον Χριστόν»; Και απαντά «συντάσσομαι».

Τό "εὐχαριστήριο" (Ἕνα κείμενο πού δέν πρέπει νά χάσετε)!

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPOMgH_vPSKCmNG3RPEprSLTERKZTlbjcoaPeH6fOTFL2Y4nXHrYLO5AvSYGFbMFPCWhfsM0SctCgNVaHVBGjHiqcUnN1KIkNilx2SLg6EQdXxjq7K5tW33DtrxL-M3fSUIX3cHV8NwYBG/s1600/1601517_705727536127949_1148064778_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFSaG0o-n21rU_3Gp6vhqX1eYmrMYGbNfnPfPQOMZ71058v3wmvY0dXv9YmlifZ-kTuSYF2WmpmCxKCKMKIThBbHrNJ2otsgVFIosV02SU4J8KPKD7sBLX6B0_doS2h4qFVcdMpMbDlr0/s1600/1.jpg
http://korners.kiev.ua/auction/2693.jpg 
Εἶδα στόν ὕπνο μου πώς ἐπισκέφθηκα τόν Παράδεισο καί ἕνας Ἄγγελος ἀνέλαβε νά μέ ξεναγήσει.
Περπατούσαμε δίπλα-δίπλα σέ μιά τεράστια αἴθουσα γεμάτη μέ Ἀγγέλους.
Ὁ Ἄγγελος-ὁδηγός μου σταμάτησε μπροστά στόν πρῶτο σταθμό ἐργασίας καί εἶπε:
-Αὐτό εἶναι τό Τμῆμα Παραλαβῆς. Ἐδῶ παραλαμβάνουμε ὅλες τίς αἰτήσεις πού φτάνουν στόν Θεό, μέ τή μορφή προσευχῆς.

Κοίταξα γύρω-γύρω στό χῶρο. Ἔσφυζε ἀπό κίνηση, μέ τόσο πολλούς Ἀγγέλους νά βγάζουν καί νά ταξινομοῦν αἰτήσεις γραμμένες σέ ὀγκώδεις στοῖβες ἀπό χαρτιά καί σημειώματα, ἀπό ἀνθρώπους σέ ὅλον τόν κόσμο. Μετά, προσχωρήσαμε σέ ἕνα μακρύ διάδρομο, μέχρι πού φτάσαμε στό δεύτερο σταθμό. Ὁ Ἄγγελος μοῦ εἶπε:

Ὁ Ἅγιος Νεκτάριος Αἰγίνης. Ἀκόμη μιά σπάνια φωτογραφία

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΗΣ. ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2014/06/blog-post_2873.html

Κραυγή Αγωνίας Αγιορειτών Πατέρων

(δυστυχώς μεμονωμένων κι όχι σύσσωμου του Αγίου Όρους!)
images.jpeg
Ποιά πτώματα νά πρωτοκλαύσει κανείς; Τά ξένα καί ἀλλότρια ἤ τά δικά μας;!
Εἴμεθα μιὰ ὁμάδα ἀπὸ Ἁγιορεῖτες Πατέρες, ποὺ κατοικοῦμε ἐκτὸς Ἱερῶν Μονῶν σὲ ἐξαρτήματα, ὅπως Ἡσυχαστήρια, Κελλιά, Καλύβια καὶ Ἐρημητήρια. Τὴν ἐπιστολὴ αὐτὴ τὴν δημοσιεύουμε, ὡς διαμαρτυρία γιὰ ὅσα συμβαίνουν στὴν Πατρίδα μας καὶ στὸ Ἅγιον Ὄρος, τὸ «Περιβόλι τῆς Θεοτόκου». Ξεκαθαρίζουμε τὶς θέσεις μας ὅτι δὲν συμφωνοῦμε μὲ ὅσα γίνονται τὸν τελευταῖο καιρὸ καὶ κυρίως οἰκουμενιστικὰ καὶ νεοεποχίτικα. Τὰ θέματα, μὲ τὰ ὁποῖα δὲν συμφωνοῦμε εἶναι τὰ κάτωθι:

• Οἰκουμενιστικὲς ὑποδοχὲς Πατριάρχου χωρὶς καμιὰ διαμαρτυρία τῶν Ἱερῶν Μονῶν, τῶν Ἱερῶν Σκητῶν καὶ ἄλλων Σεμνείων. Ὑποδοχὴ Οἰκουμενιστῶν σημαίνει καὶ ἀποδοχὴ τῶν αἱρετικῶν φρονημάτων τους. Καὶ τὸ χειρότερον, ὄχι μόνον ὑποδοχὴ ἀλλὰ καὶ συλλείτουργα μετ᾽ αὐτῶν τῶν ἐγνωσμένων Οἰκουμενιστῶν γίνονται.
• Πλήρης ἀδιαφορία τῶν Ἱερῶν Μονῶν γιὰ τὰ θέματα Πίστεως καὶ Ἱερᾶς Παραδόσεως.
• Κοσμικοποίησις, τουριστικοποίησις ἀπὸ τὸ κακὸ στὸ χειρότερο, μαγαζιά, καφενεδάκια μὲ παραδοσιακὰ ἀλλὰ καὶ νεοεποχίτικα σκευάσματα καὶ ποτὰ μὲ καλαμάκι. Μόνο σουβλάκια δὲν ψήνουν (ἀκόμη) στὶς Καρυές.

ΡΩΣΙΑ!!!ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ”RUSSIA TODAY”!! ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!


poutin
Ρωσία: Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να αποτρέψει τουρκική εισβολή στο ΑιγαίοΗ Ρωσία για πρώτη φορά μέσα από το ελεγχόμενο κρατικό κανάλι Russia Today και με αφορμή την υπογραφή της ελληνορωσικής συμφωνίας στην Ελλάδα του ΥΠΑΜ Σεργκέι Σοϊγκού αναφέρεται στην κρίση των Ιμίων τονίζοντας ότι τα ρωσικά οπλικά συστήματα θα βοηθήσουν για να μην γίνει πράξη “ο εφιάλτης της τουρκικής εισβολής στα ελληνικά νησιά”!
Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το RT το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του υφυπουργού Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ, “Η Ελλάδα διαθέτει περίπου δυο χιλιάδες νησιά και πάνω-κάτω τα μισά από αυτά κατοικούνται. Ωστόσο, -αν θυμηθούμε και την κρίση των Ιμίων- για τον Έλληνα μια ξένη σημαία σε έναν μοναχικό βράχο στη θάλασσα, αποτελεί εφιάλτη. Τα ρωσικά Zubr μπορούν να βοηθήσουν ώστε αυτοί οι εφιάλτες να μην γίνουν πραγματικότητα.”

ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΠΑΣΧΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ; ΠΡΩΤΟΠΡ. ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


 
21.jpg

Μέ ἀφορμή συζήτηση μεταξύ «Πάπα» καί Πατριάρχη κατά τή συνάντησή τους στά Ἱεροσόλυμα
πρωτοπρεσβ. π. Ἄγγελος Ἀγγελακόπουλος
ἐφημ. Ἱ. Ν. Ἁγίας Παρασκευῆς Ν. Καλλιπόλεως Πειραιῶς
Ἐν Πειραιεῖ  2-6-2014
Αἴσθηση προκάλεσε ἡ δήλωση τοῦ «πάπα» Φραγκίσκου σχετικά μέ τό Πάσχα στούς δημοσιογράφους, πού τόν ρώτησαν στό ἀεροπλάνο κατά τήν ἐπιστροφή του στή Ρώμη ἀπό τούς Ἁγίους Τόπους γιά τήν σχέση του μέ τούς Ὀρθοδόξους. «Συζητήσαμε ὥστε νά γίνει κάτι καί γιά τό θέμα τοῦ Πάσχα. Εἶναι ἀστεῖο νά ρωτᾶς πές μου ὁ Χριστός σου πότε ἀνασταίνεται;  Ὁ δικός μου τήν ἑπόμενη ἑβδομάδα. Ὁ δικός μου ἀντιθέτως ἀναστήθηκε τήν προηγούμενη ἑβδομάδα. Μέ τόν Βαρθολομαῖο συζητᾶμε σάν ἀδέλφια, ἔχουμε μιά σχέση ἀγάπης, λέει ὁ ἕνας στόν ἄλλο τίς δυσκολίες, πού ἀντιμετωπίζει σέ θέματα διοίκησης»[1].
Ἄς πάρουμε,  ὅμως, τά πράγματα ἀπό τήν ἀρχή.
Ὁ κοινός ἄξονας Παπισμοῦ - ΠΣΕ - Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου

ΟΙ «ΚΑΝΟΝΕΣ» ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ 


Γράϕει ο Νίκος Χειλαδάκης
 Από τις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα με την δημιουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης, (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και πριν δεν είχαμε ένα ανάλογο σύστημα ενημέρωσης με κρατικές προδιαγραϕές), υπάρχει και λειτουργεί ένα ϕοβερά αποτελεσματικό σύστημα «πλύσεως εγκεϕάλου». Το σύστημα αυτό τα τελευταία χρόνια έχει οργιάσει στην εκστρατεία αδρανοποίησης και αποχαύνωσης ενός λαού που έχει  παραδοθεί σε ένα κατοχικό καθεστώς.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgktnQzWOTw2TJpWDpBS55vB_IbTkNTOpeoK5aEb8hXhbpqqLzfLbzP2e06BFPGc1yefB1NxvsofVEVZgolYMb4ClBOJlIyCuhAqvZ9jHIbtSToVBmwBm2Jm4kzHqvQqGhQF6C__sxk0_ke/s400/%25CE%259C%25CE%25AD%25CF%2583%25CE%25B1+%25CE%259C%25CE%25B1%25CE%25B6%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25AE%25CF%2582+%25CE%2595%25CE%25BD%25CE%25B7%25CE%25BC%25CE%25AD%25CF%2581%25CF%2589%25CF%2583%25CE%25B7%25CF%2582.jpgΤο σύστημα αυτό λέγεται «ΜΜΕ» και λειτουργεί από καλά εκπαιδευμένους δημοσιογράϕους που υπακούουν στις εντολές των «άνω», μορϕοποιώντας την ανθρώπινη μάζα σύμϕωνα με τα συμϕέροντα της Νέας τάξης και της επιχείρησης  καταστροϕής του ελληνισμού. Το σύστημα αυτό έχει κάποιους βασικούς κανόνες στην ενημέρωση για την οποία υποτίθεται ότι εργάζεται και υπηρετεί. Οι κανόνες αυτοί είναι πολύ χαρακτηριστικοί και έχουν ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό από τότε που η χώρα αυτή έχει υποπέσει στην κατοχή των μνημονίων και της ξενόϕερτης εξουσίας.  

Διαμαρτυρία πολιτῶν τῆς Κορίνθου γιά τά φθοροποιά σχολικά βιβλία τῆς Ἑλλάδος

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrYWL3OrvdmovqHqk4BTDLVTbta03Xv7rL4s1LLUBCTgouA5TG35-CCQy6G1fgxkBHoZbgPryKtnVH_niab_44OOIi0X1Uy06RJgkv7YnBZMJI07siaaa2nVN0B-NOnqvQjhWCFI6GlxQ/s200/DSC08414.JPGhttps://mysatelite.files.wordpress.com/2010/11/i-love-greece-4004_s1.jpg 
Τό Ὑπουργεῖο Παιδείας
πέταξε ἀπό τόν τίτλο του τό "Ἐθνικῆς",
κράτησε τό "Θρησκευμάτων"
μέ ἀπειλές γιά θρησκειολογοποίηση τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεως
καί "ἀντιρατσιστικούς" νόμους!
Πέταξε καί ἀπό τά βιβλία τήν Ἑλλάδα καί τόν Χριστό! 
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;...
Τί "παιδεία" θέλει νά κατασκευάσει;
"Χειροπεδία";...
οιροπαιδεία";...
Οἱ Σύλλογοι Γονέων τί κάνουν γιά τά παιδιά τους;;;
ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ  

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 
ΓΙΑ ΤΑ ΦΘΟΡΟΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Δημοσιεύουμε ἐν συνεχείᾳ κείμενο διαμαρτυρίας, ὑπογεγραμμένο μέχρι στιγμής ἀπό τετρακοσίους ἑξήντα (460) πολίτες τῆς Κορίνθου, ἐναντίον τῶν  «ἀντιπαιδαγωγικῶν, ἀντεθνικῶν, ἀντιχριστιανικῶν καί φθοροποιῶν κειμένων» στά διδακτικά βιβλία Γλώσσης καί Λογοτεχνίας τῶν Σχολείων Δημοτικοῦ καί Γυμνασίου. Οἱ ὑπογράψαντες ζητοῦν τήν κατάργηση καί ἀντικατάσταση τῶν βιβλίων αὐτῶν, διότι, ὅπως ἀποδεικνύεται μέ τήν παρακάτω παράθεση ἀποσπασμάτων, μέσῳ τῶν κειμένων τῶν συγκεκριμένων βιβλίων ἀποδομοῦνται οἱ θρησκευτικές καί ἐθνικές ἀξίες τῆς Πατρίδος καί γελοιοποιοῦνται τά θεῖα.
Ἡ διαμαρτυρία ἐστάλη μαζί μέ τίς ὑπογραφές στόν Ὑπουργό Παιδείας καί Θρησκευμάτων, κοινοποιήθηκε δέ στήν Ἱερά Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, τήν Ἱερά Ἐπιστασία τοῦ Ἁγ. Ὄρους καί σέ Ἱερές Μητροπόλεις, καί ἔτυχε πολύ θετικῆς ἀποδοχῆς.
Προηγεῖται τῆς κυρίως διαμαρτυρίας τό διαβιβαστικό γράμμα τῶν ἐχὀντων τόν συντονισμό τῆς συλλογῆς τῶν ὑπογραφῶν κ. Ἠλία Καριώτη, κας Αἰκατερίνης Μαρκέλλου-Βουγᾶ καί κ. Δημητρίου Ἀλεξόπουλου.
Διαμαρτυρία πολιτών της Κορίνθου για τα φθοροποιά σχολικά βιβλία της ΕλλάδοςΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 20100 
ΠΡΟΣ
Σας διαβιβάζουμε την διαμαρτυρία ομάδας Κορινθίων πολιτών (γονείς, εργάτες,  εκπαιδευτικοί, Δημόσιοι Υπάλληλοι, αγρότες κ.λ.π.), με την οποία εκφράζουμε την απογοήτευση και την αγανάκτηση μας για την παρεχόμενη παιδεία στη μαθητιώσα νεολαία μας, μέσα από την οποία γίνεται ολοφάνερο ότι στοχεύεται η  απαξίωση των Ελληνικών και Χριστιανικών μας Παραδόσεων.Γι’αυτή την κίνηση υπογράφει η άτυπη επιτροπή που αποτελείται από τους:
1. Καρυώτη Ηλία του Παν. Εκπαιδευτικό (Λυκειάρχη)
Θεοδ. Βασιλείου 15, Βραχάτι Κορινθίας, 2741055384
2. Μαρκέλλου - Βουγά Αικατερίνη του Ιωαν. Εκπαιδευτικό (Γυμνασιάρχη) 
Καλύμνου 9, Κόρινθος, 2741027077
3. Αλεξόπουλο Δημήτριο του Γεωρ. Επίτιμο Τελωνιακό
Α΄ Παρ. Εθν. Μακαρίου Κυρά – Βρύση Ίσθμια Κόρινθος, 2741083305
Oι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την συλλογή των υπογραφών.
Και προσυπογράφουν  πολίτες της Κορίνθου 
ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΗΛ.        ΒΟΥΓΑ ΑΙΚ.         ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ  ΔΗΜ.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Με αγανάκτηση καταγγέλουμε τα αντιπαιδαγωγικά, αντεθνικά, αντιχριστιανικά και φθοροποιά κείμενα στα διδακτικά βιβλία Γλώσσας και Λογοτεχνίας Δημοτικού και Γυμνασίου. Ζητούμε την κατάργησή τους και την αντικατάστασή τους διότι στόχος της επιλογής των κειμένων είναι η αποδόμηση των θρησκευτικών και εθνικών αξιώνκαι η γελοιοποίηση των θείων.

Λίγα λόγια γιά τόν γέροντα Παΐσιο καί τόν πατέρα Αὐγουστῖνο Καντιώτη

  Αγαπητέ και σεβαστέ μου Γέροντα, πάτερ Χρυσόστομε, χαίρετε πάντοτε εν Κυρίω Ιησού, υγιαίνετε και ευλογείτε.

Λογισμοί για το άρθρο «Αν είναι άγιος ας το δήξη» (Χριστ. Σπίθα φ. 724/Ίαν. 2014).

Ταπεινώς φρονώ ότι ό βίος και ή πολιτεία, καθώς επίσης και τά έκτακτα σημεία του διδύμου των έσχατων αγίων π. Αυγουστίνου Καντιώτου και του Γέροντος Παισίου του Αγιορείτου, καθώς επίσης και το τρόπον τινά μαρτυρικό των τέλος πείθουν κάθε καλοπροαίρετο πιστό για την αγιότητά των.

α') Ο πατήρ Αυγουστίνος έδρασε στον κόσμο (σέ όλη σχεδόν την Ελλάδα) και άφησε πίσω του αξιόλογο έργο. Οποιαδήποτε σχεδόν αξιόλογη θρησκευτική και πνευματική δραστηριότητα πού παρατηρείται και σήμερα (έστω και υποτονική) και αν «σκαλίσεις», θα δεις να κρύβεται πίσω, είτε ως ιδρυτής είτε ως εμπνευστής, ο «λέων» της Ορθοδοξίας πατήρ Αυγουστίνος Καντιώτης.

Υπήρξε πολυγραφότατος (και τί δέν έγραψε!) και τά βιβλία του έχουν κάτι το ξεχωριστό. Είναι καλογραμμένα, καλοδιατυπωμένα, και την «ζωηράδα» και τέλεια επικοινωνία πού είχε ο π. Αυγουστίνος με τούς ακροατάς και το εκκλησίασμα (υπήρξε ιεροκήρυξ «εν βρασμώ») την έχει περάσει και στα βιβλία του. Δεν έκανε θαύματα και σέ γενικές γραμμές ο κόσμος της Ελλάδος απεδείχθη ανάξιος τοιούτου αρχιερέως και τον «εξόρισε» στην ακριτική Φλώρινα για να μην ενοχλεί με τον .. .«φανατισμό» του.

Ωστόσο προσπάθησε και αγωνίστηκε όσο κανένας άλλος ιεράρχης να φράξει τον δρόμο τών Χριστιανών προς την εκκοσμίκευση και την αποστασία.

Κυρά μου Ἀριζονίτισσα…

 
το ...; «Γκραν Κάνυον» της Ορθοδοξίας

Του ευλογημένου αδερφού μας
Νικολάου Τσαπάκη
Κυρά Αριζονίτισσα και του Χριστού Μητέρα, Συ μας φροντίζεις πάντοτε, τη νύχτα και τη μέρα! Ένα από τα θαύματα, είναι στην Αριζόνα, την έρημο μετέτρεψες, σε Όαση αιώνια! Αυτός ο τόπος ο ξηρός, που μόνο κάκτους έχει, έγινε τόπος Ιερός, που όλος ο κόσμος τρέχει! Και έγινε η έρημος, ένα «Νοσοκομείο», που θεραπεύει τις ψυχές και οδηγεί στο Θείο!
Τούτο το καλοκαίρι είχα την ευκαιρία και τη χαρά, λόγω του ότι ο γιος μου Ιωάννης πήρε τον τίτλο του Διδάκτορα Πολιτικού Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Άκρον του Οχάιο των Η.Π.Α., να επισκεφθώ μαζί με τη σύζυγό μου τις Η.Π.Α. και τον ΚΑΝΑΔΑ από 18/6/09 μέχρι τις 18/8/09. Παράλληλα όμως , όπως πολύ επιθυμούσα, επισκέφθηκα ως προσκυνητής μερικά Ελληνικά Ορθόδοξα μοναστήρια , τα οποία ίδρυσε ο ιερομόναχος Γέροντας π. ΕΦΡΑΙΜ , 83 ετών σήμερα, πρώην Ηγούμενος της Ι.Μ. Φιλοθέου του Αγίου Όρους. Πρώτα επισκέφθηκα το μοναστήρι του Αγ. Αντωνίου το οποίο και ίδρυσε πρώτο στην Αριζόνα περιοχή Φλόρανς, ανάμεσα στην πόλη Φοίνιξ και Τούσον, στην έρημο μέσα, ...; όπου και διαμένει ο πολύ σεβαστός και αγαπητός σε όλο τον κόσμο Γέροντας Εφραίμ.
Σαν προσκυνητής,

«Δύο μῆνες κάθισα κοντά στόν γερο-Ἰωσήφ, τόν Ἡσυχαστή, καί βρῆκα τή χάρη»

Efraim ieromonahos Katounakiotis15
 Δυο μήνες κάθισα κοντά στον γερο-Ιωσήφ (τον Ησυχαστή) και βρήκα τη χάρη. Ένα βράδυ προσευχόμουν όρθιος στο κελλί μου. Για μια στιγμή σαν να άνοιξε ο απέναντι τοίχος, και είδα να με πλησιάζουν τρεις μορφές. Η ψυχή μου άνοιξε τα χέρια της και αγκάλιασε τη μεσαία. Τί αισθάνθηκα δεν λέγεται. Η πνευματική μου αίσθηση με πληροφορούσε ότι ήταν ο Χριστός συνοδευόμενος από δύο αγγέλους. Μόλις συνήλθα, πήρα το φαναράκι μου και μεσάνυκτα ξεκίνησα για τον Άγιο Βασίλειο. Καθ΄ οδόν περικύκλωσαν την ψυχή μου οι δαίμονες. Φόβος και τρόμος με κατέλαβε. Έφθασα επιτέλους, αγωνιών και ασθμαίνων, στον Άγιο Βασίλειο.