Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Κουράστηκα, δεν θα Προσευχηθώ… (Διαβάστε το όλοι)

«Το βράδυ, κατάκοπος καθώς είμαι από το μόχθο της ημέρας, δεν έχω όρεξη για προσευχή… Άλλωστε, γιατί να προσευχηθώ;…»
Μα πώς είναι δυνατό!

Να μην έχει κανείς διάθεση επικοινωνίας με τον Κύριο, έστω και εξουθενωμένος σωματικά;! Μήπως οι οποιεσδήποτε διασκεδάσεις ξεκουράζουν τον άνθρωπο; …

Όχι, αυτές τον καταπονούν περισσότερο, ενώ η προσευχή έλκει τη θεία χάρη, που αναπαύει σώμα και ψυχή.

Δεν προσεύχεστε, λοιπόν…

Ή είστε θυμωμένοι με το Θεό ή πιστεύετε ότι δεν Τον έχετε ανάγκη.

«Γιατί να προσευχηθώ;» Αναρωτιέστε. Νιώθετε αυτάρκεια και αυτοϊκανοποίηση. Είστε χορτάτοι! Και δεν θέλετε να ζητάτε…

Γιατί πρέπει να μένεις ενωμένος με την Εκκλησία του Χριστού;

Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μ. Φωκίδος
Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη

Με όσα έχουμε καταγράψει έως σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, κάναμε μια μικρή προσπάθεια να δώσουμε προς όλους σας με απλά λόγια κατηχήσεως, το τι είναι η Εκκλησία, οι ιερείς, ποιος είναι ο σκοπός υπάρξεώς των, το έργο τους, ο σκοπός της ζωής μας και ποια πρέπει να είναι η πορεία του ανθρώπου που επιθυμεί να σωθεί και να συμβασιλεύσει μετά του Βασιλέως μας Χριστού.
Έργο λοιπόν της Εκκλησίας, που είναι η Μάνα μας, η σωτηρία όλων μας. Καθ’ ότι η Εκκλησία είναι ο ίδιος ο Χριστός μας, το Σώμα Του, το Εργαστήριο που δια των ανθρώπων – ιερέων που υπηρετούν σε αυτό, δια της καθάρσεως, φωτισμού και θεώσεώς, οδηγούν τις ψυχές μας στην ένωση μετά του Θεού και την αγιότητα. Έτσι σώζεται ο άνθρωπος, μέσω αυτών των τριών σταδίων. Στα οποία στάδια, ο φωτισμένος και θεωμένος κληρικός μας, οδηγεί και τις ψυχές των ενοριτών.

Ορθά λοιπόν, ο Άγιος Αυγουστίνος, μας τόνισε ότι η Εκκλησία είναι ο ίδιος ο Χριστός που δεν έφυγε ποτέ από την γη, αλλά είναι ανάμεσά μας καθημερινά έστω και αν αναλήφθηκε στους Ουρανούς. Είναι η «Κιβωτός του Νώε», που όποιος θέλει εισέρχεται εντός αυτής και παραμένει, για να σωθεί από τον κατακλυσμό της διαφθοράς, της ασωτείας και της αμαρτίας που υπάρχει έξω στον κόσμο που κυβερνάται από τους δαίμονες και τα όργανά τους.

Η Εκκλησία, ο ίδιος ο Χριστός, επίγειος Παράδεισος που όσοι φθάνουν στην θέωση, ζουν από τώρα στην Βασιλεία των Ουρανών και απολαμβάνουν τις χαρές του Παραδείσου. Αξιώνονται από τώρα να βλέπουν τα μεγαλεία του Θεού και την δόξα του ακτίστου Φωτός, που χαρίζει την ειρήνη, την απάθεια και την μεταμόρφωση της ψυχής.

Προχωράει το "κόλπο" της παγκομιοποίησης. ΟΛΑ σε ΕΝΑ! Ένωση Καθολικών και Ορθόδοξων ζήτησε ανοιχτά ο Πάπας!!!


 
Ένωση Καθολικών και Ορθόδοξων ζήτησε ανοιχτά ο Πάπας
Ύμνοι για την Πανορθόδοξη από τον Ποντίφικα. Ο Πάπας Φραγκίσκος προτείνει ανοιχτά την ένωση των χριστιανικών Εκκλησιών, προκειμένου όλες μαζί οι θρησκείες να συγχωνευτούν σε μία, η οποία θα ικανοποιεί τους πάντες.  Άλλωστε η θεωρία της παγκοσμιοποίησης απαιτεί συγχωνεύσεις παντού (οικονομία, πολιτική, πολιτισμός κ.α.) και από αυτήν δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι θρησκείες.... «Το έλεος του Θεού είναι ο δεσμός που ενώνει τις Εκκλησίες, καρπός του Αγίου Πνεύματος που παράγει την κοινωνία, αλλά ποτέ την ομοιομορφία», δήλωσε ο Πάπα χαρακτηρίζοντας τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, «αδερφό» του.   
Συμπλήρωσε πως από τους πρώτες αιώνες υπήρξαν πολλές διαφορές μεταξύ των Εκκλησιών της Ρώμης και της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο:  «Εάν, ως Καθολικοί και Ορθοδόξοι, θέλουμε να διακηρύξουμε μαζί τα θαύματα του ελέους του Θεού σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να τρέφουμε αισθήματα και συμπεριφορές αντιπαλότητας, δυσπιστία και μνησικακία. Το θείο έλεος, μας ελευθερώνει από το βάρος συγκρούσεων του παρελθόντος και μας επιτρέπει να είμαστε ανοικτοί για το μέλλον στο οποίο το Πνεύμα μας καθοδηγεί»

Κατασκευασμένη η δήθεν ομοφωνία της Μεγάλης Συνόδου. 8 Μητροπολίτες πού συμμετείχαν δεν υπέγραψαν το τελικό κείμενο "Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον".





 Διαβάστε καί αὐτό:
Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος: Διαψεύδω όσους ισχυρίζονται ότι δεν υπέγραψα! 

Αρνήθηκαν να υπογράψουν το κείμενο τουλάχιστον οκτώ Μητροπολίτες...

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αρνήθηκαν να υπογράψουν το συγκεκριμένο κείμενο τουλάχιστον οκτώ Μητροπολίτες.
Από την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν υπέγραψε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο οποίος διετύπωσε την ρητή επιφύλαξή του και στα κείμενα «H AΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» και «ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ».
 
Το τελικό Κείμενο «ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» δεν υπέγραψαν, επίσης, οι Μητροπολίτες:  

Να πως θα βρούμε τη Γαλήνη στη Ζωή μας


«Ποιος καλός άνεμος σε φέρνει εδώ; «ρώτησε ο σοφός ερημίτης τον οδοιπόρο που ζητούσε απεγνωσμένα να τον συναντήσει.
«Εγώ θέλω γαλήνη» απάντησε μελαγχολικά εκείνος. Ο ερημίτης πήρε ένα ξύλο κι έγραψε στο χώμα :
Εγώ θέλω γαλήνη…
«Κοίταξε τώρα πόσο απλό είναι», είπε στον οδοιπόρο και διέγραψε με μια κίνηση το «Εγώ».

«Σβήνεις πρώτα το «εγώ». Είναι αδύνατον να βρει γαλήνη αυτός που έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και νομίζει πως μπορεί να την βρει μόνος του, μακριά από τον Θεό.
Το εγώ πάντα θα νιώθει ότι απειλείται από όλους γύρω του κι έτσι πάντα θα φοβάται. Θα μετατρέπεται σε εγωισμός για να επικρατεί, και θα διώχνει τον Θεό και την γαλήνη Του.»
Με μια δεύτερη κίνηση διέγραψε το «θέλω».