Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ! ΑΠΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΛΕΒΕΝΤΗ


Π ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ '' ΑΦΗΣΑΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ''


ΛΑΒΡΟΣ ο Πειραιώς Σεραφείμ: «Δεν είναι η πατρίδα ιδιοκτησία του κ. Φίλη ούτε του πρωθυπουργού»


ser
Λάβρος εμφανίστηκε στον Alpha 989 ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ εναντίον του Πρωθυπουργού, του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Φίλη για το μάθημα των θρησκευτικών:
«Να αναλάβει τις ευθύνες του ο πρωθυπουργός και να μην «παίζει κρυφτούλι» με τον κ. Φίλη. Και όχι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος. Πρόταγμα του κόμματος των ΑΝΕΛ είναι η διατήρηση της ορθόδοξης ιδιοπροσωπίας του λαού μας. Πώς θα διατηρηθεί η ιδιοπροσωπία του λαού; Κάνοντας «σούπα» το μάθημα των θρησκευτικών; Κρύπτεται ο Πάνος Καμμένος» είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Πειραιώς και πρόσθεσε «δεν μπορεί η Εκκλησία να παραδίδεται βορά στην ιδεοληψία του κάθε κυρίου Φίλη. Δεν είναι η πατρίδα ιδιοκτησία του κ. Φίλη ούτε του πρωθυπουργού ούτε κανενός».
«Ο Αρχιεπίσκοπος αντιδρά πολύ σωστά. Είναι και θέμα Δημοκρατίας. Είναι ένα πρόβλημα βαθιάς νομικής τάξεως και οι μη νομικοί δεν το κατανοούν πλήρως. Μιλάμε για μία στυγνή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο κ. Φίλης με τρόπο απαράδεκτο καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας γιατί δεν έχει επιχειρήματα. Πάσχει από «θρησκευτικό ρατσισμό» σε βάρος της ορθοδόξου Εκκλησίας»

Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη (1930-2016)




Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη (1930-2016)
Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016, στις 08.10 το πρωί, απεβίωσε η σημαντική συγγραφέας Γαλάτεια Γρηγοριάδου- Σουρέλη. Η καρδιά της ήταν μεγάλη, όμως κουράστηκε και ασθένησε μετά από τα τόσα χρόνια του αγώνα της για την Εκκλησία, την Πατρίδα, την Οικογένεια, την Εθνική μας Παράδοση. Ήταν με τη γνωστή νεανική της ζωντάνια έως το τέλος της επίγειας ζωής της. Ήταν Σμυρνιά στην καταγωγή, μεγάλωσε στη Μακεδονία, εργάσθηκε και έκανε οικογένεια, με τέσσερα παιδιά, στην Αθήνα. Οι σταθμοί αυτοί στη ζωή της την σφράγισαν.

Η Πίστη της ήταν βαθιά, με μια σπάνια απλότητα κι ένα μοναδικό αυθορμητισμό. Μιλούσε πολύ με την Παναγία. Της έλεγε τα παράπονά της, τα αιτήματά της, τις ευχαριστίες της, τις παρακλήσεις της να γίνει μεσίτρια και να μιλήσει στον Υιό Της για να της δείξει έλεος.

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ


 Σήμερα τα ορθόδοξα περάσματα κλείνουν πέντε  χρόνια ζωής θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους επισκέφθηκαν αυτό το ιστολόγιο  και πιστεύω να ωφελήθηκαν από κάτι που διάβασαν  επίσης ευχαριστώ όλους εσάς τους αναγνώστες που μας στηρίζετε με τα δικά σας κείμενα τα οποία δημοσιεύομε  . Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους ορθόδοξους χριστιανούς να έχουν υπομονή και αγάπη ιδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνά ο τόπος μας όχι τόσο οικονομικά αλλα περισσότερο πνευματικά  .Να έχετε όλοι την ευχή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και να εύχεστε και για μένα τον αμαρτωλό  Εμμανουήλ  Ιερέως μετά τής οικογενείας αυτού  καλό χειμώνα με μετάνοια και ορθόδοξο φρόνημα γιατί δυστυχός τώρα τελευταία έχει χαθεί και αυτό ακόμα και από εκκλησιαστικά πρόσωπα για χάρη του οικουμενισμού.