Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΤΟ 2018 ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ !!!



Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ

ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ 13 ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ...
ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ...
ΤΙ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΗ Η ΣΗΜΑΔΙΑΚΗ ΧΡΟΝΙΑ;
ΠΟΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ;
 ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ...
ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ...
Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ Π.ΕΦΡΑΙΜ (ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ) ΜΟΝΟ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ 2029 ΔΕΝ  ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ... 
ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΘΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΑΦΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ...

π. Ἰωάννης Φωτοπούλος: Παραχάραξη τῶν θείων Γραφῶν γιά ἀμνήστευση τῆς ὁμοφυλοφιλίας στό βιβλίο « Ἕλξη καί πάθος»

profhths hsaias 01

Οὐαί οἱ τιθέντες τό σκότος φῶς καί τό φῶς σκότος, οἱ τιθέντες τό πικρόν γλυκύ καί τό γλυκύ πικρόν. Οὐαί οἱ συνετοί ἐν ἑαυτοῖς καί ἐνώπιον ἑαυτῶν ἐπιστήμονες.

(Ἡσαΐας, 5, 20-21)
Ὁ π. Βασ. Θερμός βάλθηκε μέσα ἀπό τό βιβλίο του «Ἕλξη καί πάθος» νά «κατηχήσει» τούς ἀναγνῶστες του στήν ἀμφισβήτηση τῆς Ἁγίας Γραφῆς, προβάλλοντας ἑρμηνεῖες ἀπό τό φιλικό του «ἑπιστημονικό» περιβάλλον. Ἀθετώντας τήν ἑρμηνεία καί διδασκαλία τῶν ἁγίων Πατέρων φθάνει στήν στρέβλωση τῶν νοημάτων καί σ΄αὐτή τήν ἀμφισβήτηση τῶν ἁγίων Γραφῶν. Στήν ἑνότητα πού ἀκολουθεῖ ἀσχολούμεθα ὄχι μέ τήν ἁγιογραφική ἑρμηνεία τῶν ἁγίων Πατέρων- θά τό κάνουμε ἀργότερα - ἀλλά μέ τήν φιλελεύθερη ἑρμηνευτική τῶν προτεσταντῶν πού οἰκειοποιεῖται ὁ π. Βασίλειος. Θά προσπαθήσουμε ἀπό αὐτό τό ἴδιο κείμενο τῶν ἁγίων Γραφῶν νά ἀναιρέσουμε τίς ἐσφαλμένες θέσεις του.
Α) Δέν ἦταν ἡ ὁμοφυλοφιλία αἲτία τῆς καταστροφῆς τῶν Σοδόμων, ἰσχυρίζεται ὁ π. Βασ. Θερμός!
Γιά νά εἴμαστε δίκαιοι μέ τήν φιλελεύθερη ἑρμηνευτική, θά πρέπει νά παραδεχθοῦμε ὅτι στό σύνολό της ἡ Ἁγία Γραφή δέν στηρίζει αὐτή τήν αὐτονόητη θεωρούμενη σήμερα ὡς παγκόσμιο στερεότυπο, συνειρμική σύνδεση τῶν Σοδόμων μέ τήν ὁμοφυλοφιλία!

Δύο φίλοι συνεορτάζουν στον ουρανό!!! Ο Άγιος Νεκτάριος κάλεσε κοντά του τον διάδοχό του π. Ιγνάτιο Μανδελίδη, Γέροντα Μητροπολίτη Πενταπόλεως. [9 Νοεμβρίου 2017]

mhtropoliths pentapolews ignatios 01

Πλήρης ημερών, πλήρης έργων αγαθών και κόπων ιεραποστολικών, πλήρης χάριτος και θείων ευλογιών, ανεχώρησε τα ξημερώματα της σημερινής λαμπρής εορτής του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως ο πολιός Επίσκοπος Πενταπόλεως Ιγνάτιος Μανδελίδης. Κάποιοι ήδη έγραψαν ότι τον πήρε κοντά του, για να χαίρεται στη δόξα του Θεού αιωνίως, ο σήμερα εορταζόμενος Άγιος Νεκτάριος, ο και προκάτοχός του στην Μητρόπολη Πενταπόλεως.
Αιωνία ας είναι η μνήμη του ! Ας πρεσβεύει για την αύξηση- ποσοτική και ποιοτική- του καρποφόρου αγρού της Αφρικανικής αυτής χώρας, που πότισε με τους ιδρώτες του και τα δάκρυά του, που ποίμανε με τις προσευχές και τους αναστεναγμούς του, που στήριξε με τα στιβαρά του χέρια και τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του, που φώτισε με το χαμόγελο και την καλωσύνη του.
Και ας εύχεται και για μας∙ έστω και με λίγη από την ιεραποστολική τόλμη και τον ιεραποστολικό ζήλο του να πορευθούμε και μεις στη ζωή μας, προς δόξα του Παντοκράτορος Θεού και ψυχική ωφέλεια των αδελφών μας.

Εις Μνημόσυνον αιώνιον



Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Πενταπόλεως κυρός Ιγνάτιος

Αγαπητοί μας εν Χριστώ αδελφοί, κλαίει η ψυχή μας, πονέσαμε για την κοίμηση του Αγίου Πενταπόλεως κ. Ιγνατίου. Θα μας λείψει πολύ. Εμείς οι νέοι της Θεσσαλονίκης, τα τέκνα του Αγίου Δημητρίου, τον αγαπούσαμε πολύ και ωφεληθήκαμε αφάνταστα από την οσία βιοτή του. Αποτελούσε για εμάς πρότυπο Επισκόπου.
Σε κάθε εκδήλωση που διοργανώναμε πάντοτε εμπνεόμασταν από το ιεραποστολικό του ήθος και τον ικετεύαμε να παραστεί. Σε μια από αυτές, προς τιμήν του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη, κατάφερε να παραστεί και να απευθύνει Χαιρετισμό. Η συγκίνησή μας δεν περιγραφόταν. Μάλιστα είπαμε δημόσια ότι θεωρούμε ότι σήμερα ανάμεσά μας είναι ο ίδιος ο Άγιος Νεκτάριος και δεν κάναμε λάθος. Απόδειξη ότι εκοιμήθη ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου της αγάπης και της συγχώρεσης.

«ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΕΝ ΤΩ ΚΟΣΜΩ Αποτέλεσμα εικόνας για παπας και διαβολος ΔΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ,ΠΟΥ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝ ΤΟΥ» ( Α’Ιωανν.Δ’3)





-ΝΑΤΟ ΤΟ ΘΗΡΙΟ! « ΧΤΥΠΑ ΤΟ!»
-ΟΧΙ …ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΜΕ… «ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ»!
- «Ε.Ε.Ι.Ι.»..ΝΑ ΤΟ ..ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΕΙ ..ΧΤΥΠΑ ΤΟ,ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ;
-ΟΧΙ,ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ.

Καταλάβατε; Δεν το λέμε ευθέως γιατί είναι λίγο …δηλαδή.. πολλή ντροπή.
Αδελφοί μου,όταν το «σπίτι μας» καίγεται,σπεύδουμε να σβήσουμε τη «φωτιά», δεν ασχολούμαστε με το αν «μπάζουν τα κεραμίδια νερό».
Και αφού «σβήσουμε τη φωτιά»,τότε βλέπουμε και τα άλλα.
Αλλοίμονο όμως στην περίπτωση της φωτιάς, που αν σπεύσουμε γρήγορα, μικρό κακό θα πάθουμε.
Αν όμως καθυστερήσουμε, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.
Αλλοίμονο και σε αυτούς που βλέπουν την φωτιά και κάθονται μακριά …αδρανείς και αδιάφοροι.
Δύο τινά συμβαίνουν τότε:
Ή το σπίτι  δεν το θεωρούν δικό τους, «διότι έφτιαξαν… άλλο σπίτι», οπότε και δεν τους ενδιαφέρει αν καεί, ή φοβούνται να «πλησιάσουν την φωτιά».
Ναι !Αλλά μας έχει πει ότι: «Ος εάν ζητήση την ψυχήν αυτού σώσαι, απολέσει αυτήν,και ος εάν απολέση αυτήν,ζωογονήσει αυτήν».(Λουκ.ΙΖ’33)
Δεν μας ενδιαφέρει, ευλογημένοι, αυτήν τη στιγμή αν οι φακές έχουν ή όχι λάδι, αφού ούτως ή άλλως «θα εξέλθουν στον κοπρώνα».


Όλοι οι Ορθόδοξοι ξέρουμεγιατί νηστεύουμε και να κανονίζουμε τη νηστεία μας καθ’ υπόδειξη των Πνευματικών μας που γνωρίζουν να οικονομούν.
Άλλα πρέπει –πρωτίστως-να μας απασχολούν σήμερα, χωρίς να παραμελούμε και αυτά.
Εσείς,αδελφοί μου και σεβαστοί Πατέρες,που σας υπεραγαπάμε και που τα πόδιά σας καταφιλούμε, πείτε μας σας θερμοπαρακαλούμε: «Έχει ξεσπάσει φωτιά στο σπίτι μας ή όχι;
Αν μας πείτε ότι δεν έχει πάρει φωτιά, τότε δεν μιλάμε για το ίδιο σπίτι. Λυπόμαστε αφάνταστα, γειά σας!! Είστε άκρως επικίνδυνοι. Αν συμφωνείτε πως πράγματι κινδυνεύει το σπίτι μας, τότε, πείτε μας τι κάνετε εσείς για αυτό;
Περιμένετε να γίνει στάχτυ;
Δέχεσθε τις αιρέσεις ως «εκκλησίες» και συμπορεύεσθε με τους αντίχριστους-αιρετικούς «που προπαρασκεύαζουν το έδαφος δια την προσωπικήνέλευσίν του»;

Αποτέλεσμα εικόνας για συνοδος κρητης 2016
Γιατί βλέπετε και αφήνετε τους δαίμονες όποιοι και αν είναι αυτοί να καταστρέφουν ψυχές οδηγώντας τες στην αίρεση και δεν τους τσακίζετε με την πύρινη ρομφαία του δριμύτατου λόγου και έργου σας, αναφερόμενοι πάντα στην αλήθεια;
Να τι μπορούμε να ανταποδώσουμε ως ελάχιστο στον Σωτήρα μας  στη ρητορική ερώτηση «Τι ανταποδώσωμεν τω Κυρίω περί πάντων τούτων;»(Αγ.Αναστ. του Σιναίου)
Δεν επιτρέπεται από στόματα αγαπητών αδελφών ,που θέλουν να λέγονται Ορθόδοξοι Χριστιανοί,να εκστομίζεται ότι: «Δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν κινδυνεύουμε, αν μας κοινωνήσουν αιρετικοί…..»
Αυτό είναι από το μυαλό σας, ή σας το δίδαξαν… «πνευματικοί»;