Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Ενα αστέρι του παγκοσμίου μπάσκετ αποχαιρέτησε τον γέροντα Νεκτάριο Βιτάλη


του Γιώργου Νταλιάρη

Ο μακαριστός γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης είχε ανοικτές αγκάλες σε όλους τους ανθρώπους που τον πλησίαζαν ή τον επισκεπτόντουσαν. Τα λόγια του έδιναν παρηγοριά σε κάθε πιστό και δεχόταν τους καθημερινά ακόμη και τα τελευταία χρόνια που βρισκόταν άρρωστος στο κρεβάτι.

Αυτό το μοναδικό χάρισμα που είχε τον έκανε ευρέως γνωστό και στο Λαύριο κατέφταναν άνθρωποι από πολλά σημεία της χώρας ώστε να λάβουν την ευχή του και να τον ακούσουν να ομιλεί.

Ενας από αυτούς ήταν κι ένα σπουδαίο όνομα του παγκοσμίου μπάσκετ. Ο λόγος για τον Σέρβο Ντέγιαν Τομάσεβιτς, έναν καλαθοσφαιριστή με πολύ σπουδαία καριέρα που κατέκτησε πάρα πολλούς τίτλους σε Σερβία, Ισπανία αλλά και Ελλάδα, αφού αγωνίστηκε σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ πριν κλείσει την καριέρα του.

Ο 45χρονος σήμερα Τομάσεβιτς, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στην πατρίδα του, άτομο βαθιά θρησκευόμενο που έκανε τον Σταυρό του πριν και μετά τους αγώνες, είχε γνωρίσει τον γέροντα Νεκτάριο από την εποχή που φορούσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού και τον επισκεπτόταν στο Λαύριο. Αλλά συνέχισε να έχει επαφές ακόμη κι όταν έφυγε από την χώρα μας.  


Στο άκουσμα της είδησης της κοίμησης του γέροντα, ο Τομάσεβιτς ήρθε στη χώρα μας και βρέθηκε Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στην Καμάριζα Λαυρίου για να τον αποχαιρετήσει όπως και χιλιάδες κόσμου.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς στην Εξόδιο Ακολουθία της Παρασκευής αλλά και σε άλλες στιγμές που δείχνουν την Πίστη του στην Ορθοδοξία. 




Ο Τομάσεβιτς όρθιος αριστερά


Από επίσκεψή του στον γέροντα Νεκτάριο




Συχνός επισκέπτης της Μονής Χιλανδαρίου Αγίου Ορους



πηγή: www.vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου